Πωλείται η ΕΛΛΑΣ σε τιμή ευκαιρίας!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή, από μια χώρα που δε ζει… Εδώ το φτηνό πράγμα! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιτέλους το αναμενόμενο ξεπούλημα. Βέβαια τα ασημικά τα είχε πουλήσει ο Καραμανλής, ενώ ο προκάτοχός του ο Σημίτης είχε επιδοθεί στο ξεπούλημα των χρυσών σκευών, όπως έχει καταγράψει η ιστορία, και επ’ αυτού δε χωράνε αμφισβητήσεις.

Έτσι ο Τζέφρυ ο καημένος δεν έχει πολλά πράγματα για ξεπούλημα. Εκτός αυτού, η κυβέρνησή του, όπως μας έχει συνηθίσει από τη μέχρι τούδε πορεία της, προχωράει στις αποκρατικοποιήσεις με αοριστίες οι οποίες δεν πείθουν για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της ούτε στον κρίσιμο αυτό τομέα. Δεν ξέρει τι κάνει, δεν ξέρει πού πάει, όπως ακούτε και στα σχετικά video…

«Φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεκάδων δισ. ευρώ την προσεχή τριετία με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων δρομολογεί η κυβέρνηση. Αξονας του προγράμματος είναι οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών, αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων, υποδομές για τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι υπάρχει ήδη εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.» (ΤΟ ΒΗΜΑ)

Όπως έγραψε το ΒΗΜΑ, από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (2-5-2010) που πραγματοποιήθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, αίσθηση προκάλεσε η απουσία της υπουργού Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη! Περίεργο δεν σας φαίνεται;
Κατά τ’ άλλα, οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας , Π. Γερουλάνος και Τίνα Μπιρμπίλη που παρουσίασαν τα “σχέδια” για την πολιτική μετοχοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων, αναδιαρθρώσεων και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, υπήρξαν φειδωλοί ως προς τα χρονοδιαγράμματα, τις λεπτομέρειες της υλοποίησης και τους στόχους είσπραξης εσόδων!

Όλα στο πόδι! Ερασιτέχνες του κερατά! Βλέποντας και κάνοντας, δηλαδή, και καλά κρασιά για δαύτους … Τα παιδία παίζει και μας εμπαίζει, όπως έχoυν κάνει μέχρι τώρα, ενώ ο λαός στενάζει από το σφίξιμο του ζωναριού του. Α, όλα κι όλα, δε θέλω αδικίες. Εκεί, δηλαδή στην επώδυνη κοπτική, η κυβέρνηση υπήρξε αποφασιστική και ανάλγητη.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε, λέει, «ικανοποιημένος από τη συμφωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς για την εκμετάλλευση από ιδιώτες- με συμβάσεις παραχώρησης- των λιμανιών, των αεροδρομίων και των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, υποδομές που προσελκύουν ήδη το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών. Ειδικότερα για τους μεγάλους οδικούς άξονες σχεδιάζεται η παραχώρηση περαιτέρω χιλιομέτρων σε ιδιώτες. Π.χ., στην Εγνατία προγραμματίζεται ακόμη και η παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης γαιών γύρω από τον αυτοκινητόδρομο για εμπορικές χρήσεις.»

Γιώργο Παπακωνσταντίνου δώστα όλα! Αλλιώς τι γνήσιος “σοσιαληστής” θα είσαι. Δε φωνάζατε προεκλογικά “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”, εννοώντας προφανώς σοσιαλισμός-βαρβαρότητα;

Κοντολογίς, θα ξεπουλήσουμε ό,τι μας απέμεινε αντί πινακίου φακής, και θα παραχωρήσουμε την εκμετάλλευση για πολλές δεκαετίες σε κείνους που θα μας τα πάρουν κοψοχρονιά! Το έχουμε ξανακάνει άλλωστε. (Ποιος εισπράττει από τα διόδια της Αττικής Οδού; Από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”;) Έτσι, καθώς η Ελλάδα θα πτωχεύει έτι περισσότερο, αφού δεν θα έχει έσοδα, κάποιοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια εις βάρος του πενόμενου λαού.

Τώρα αν σκέφτεστε, τι θα γίνει όταν θα έχουν ξεπουληθεί ακόμη και τα μπακίρια μας, ενώ το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να καλπάζει και οι αγορές θα μας ζητάνε 10% για να%CE%9C%CE%B1%CF%82+%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1+%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7! μας δανείσουν, μη στενοχωριέστε! Τότε οι “σωτήριες” κυβερνήσεις μας, αν είναι ακόμη ελληνικές, θα βάλουν χέρι στα νησιά μας, και ίσως σε ολόκληρες περιοχές της χώρας. “Λαμπρό” διαγράφεται το μέλλον ενός λαού που αποδείχτηκε ανάξιος να διαχειριστεί με σύνεση την εθνική κληρονομιά του. Θερίζουμε ό,τι σπείραμε “δημοκρατικά”… (πηγή photo)

Κατά τ’ άλλα, παίδες Ελλήνων αλαφροΐσκιωτων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Γκρούγκμαν, μιλώντας χθες στο Swiss Economic Forum εκτίμησε πως το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συγκεντρώνει πιθανότητα 50%. «“Και για κάποιο λόγο, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και όλα θα είναι καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό θα επιτευχθεί”, επισήμανε ο Γκρούγκμαν. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δήλωσε: “Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50% – 50%”.» (πηγή)

Μα αν υπάρχουν άσπονδοι φίλοι της Ελλάδας σαν και σένα, Πωλ Γκρούγκμαν, πώς διάολο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές; Βαλτός είσαι να κάνεις τέτοιες μακάβριες δηλώσεις δημόσια σε χαλεπούς καιρούς; Τίποτε άλλο έχεις να πεις, εκτός από μαύρες προβλέψεις; Ξέρεις τι άλλο πρέπει να κάνουμε ώστε οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ να ελαχιστοποιηθούν; Έτσι τζάμπα το πήρες το Νόμπελ, Πωλ; Για να κάνεις μακάβριες προβλέψεις; Εσύ υποτίθεται ότι γνωρίζεις και τις λύσεις.
Paul+Krugman
Αν όμως δε μπορείς να προτείνεις σωτήριες συμβουλές και λύσεις, έστω πιο επώδυνες απ’ αυτές που ήδη πάρθηκαν, τότε κλείσε το στόμα σου εντελώς. Δεν χρειαζόμαστε τις ζοφερές προβλέψεις σου. Τις κάνουμε και μόνοι μας. Με ακούς, νομπελίστα; Εκτός από αριθμούς, από ανθρώπους και ψυχολογία σκαμπάζεις τίποτα; Δεν φαίνεται… Εκεί στη φωτογραφία που είσαι σταυροχεριασμένος, σε ποιον προσεύχεσαι, Πωλ; Μήπως στο Μαμμωνά;

Tags: Paul Krugman, αποκρατικοποιήσεις, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πωλ Γκρούγκμαν