Ρωτήστε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου!

Δεν έχετε παράπονο από την πυγολαμπίδα, Mr. George Papandreou! Όπως βλέπετε, ενημερώνω τους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου πότε και πού θα είστε διαθέσιμος για ν’ απαντάτε σε ερωτήσεις.

Προσωπικά δεν θα μπω στον κόπο να σας απευθύνω καμία ερώτηση διότι, δυστυχώς, δεν μ’ έχετε πείσει για την αξιοπιστία σας. Απεναντίας, καταβάλατε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να μη μου αφήσετε καμία αμφιβολία για την αναξιοπιστία σας.

Ποιες αξιόπιστες απαντήσεις, λοιπόν, μπορεί κανείς να περιμένει από αναξιόπιστα χείλη;

Συγνώμη που τα λέω έτσι ωμά, αλλά μετά και την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ευθανασίας, μου δολοφονήσατε κάθε ελπίδα και δεν περιμένω πια τίποτα δημιουργικό από εσάς και την κυβέρνησή σας. Η αποτυχία του μνημονίου ένα, και η επιμονή σας στην ίδια καταστρεπτική συνταγή, αποδεικνύει ότι δεν μπορείτε να θεραπεύσετε την ασθένεια χωρίς να σκοτώσετε τον ασθενή. Δεν κατεβάζει η κούτρα σας καλύτερες ιδέες. Αλλά και όσες κατέβασε, δεν τις εφαρμόσατε.

Αν όμως έχω άδικο, αν δηλαδή είστε ο Πρωθυπουργός-σωτήρας της πατρίδας, όπως πιστεύετε πως είστε, γιατί δεν βγαίνετε σε μια εξέδρα στην Πλατεία Συντάγματος να κοιτάξετε το λαό κατάματα, ν’ ακούσετε τα αιτήματά του και ν’ απαντήσετε στις ερωτήσεις του;
Αυτό θα έκανε ένας πραγματικός ηγέτης σε μια κρισιμότατη στιγμή της ιστορίας σαν τη σημερινή. Φοβάστε; Να μας τρομοκρατείτε καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση δεν φοβάστε; Διότι κανείς δεν γνωρίζει πώς θ’ αντιδράσει ένας κατατρομοκρατημένος λαός. Μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνος, κάτι σαν “ταύρος εν υαλοπωλείω”, λένε οι κοινωνιολόγοι. Για σκεφτείτε το λιγάκι!

Tags: George Papandreou, Γιώργος Παπανδρέου, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα