Ρύπανση από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) και χρόνια νοσήματα — Ποια είναι η σχέση;

Πεδία

 Δεν μπορείτε να δείτε, να ακούσετε ή να μυρίσετε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα αισθάνονται – αλλά σχετίζονται με συστηματική φλεγμονή και μιτοχονδριακή δυσλειτουργία που θεωρείται ότι είναι η βασική αιτία για πολλές από τις σημερινές χρόνιες ασθένειες.

By Dr. Joseph Mercola

Η ιστορία με μια ματιά:

Ο πρωταρχικός κίνδυνος των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF) – και αυτό που κινητοποιεί τις διεργασίες της χρόνιας νόσου – είναι η μιτοχονδριακή βλάβη που προκαλείται από τα υπεροξυνιτρώδη.

Τα υπεροξυνιτρώδη είναι ισχυρά δραστικά είδη αζώτου που σχετίζονται με συστηματική φλεγμονή και μιτοχονδριακή δυσλειτουργία και πιστεύεται ότι είναι η βασική αιτία για πολλές από τις σημερινές χρόνιες ασθένειες.

Δεν μπορείτε να δείτε, να ακούσετε ή να μυρίσετε τα EMF και οι περισσότεροι δεν τα αισθάνονται. Ωστόσο, οι βιολογικές επιδράσεις λαμβάνουν χώρα είτε είστε σε θέση να το αισθανθείτε είτε όχι.

Ο αριθμός των ατόμων που αναφέρουν παθολογική υπερευαισθησία στα EMF αυξάνεται. Μεταξύ 1994 και 2008, ο συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας στην Αυστρία αυξήθηκε από 2% σε 3,5%. Το 2011, η Ταϊβάν ανέφερε ποσοστό συχνότητας 13,3%.

Η πιθανότητα μεγάλων μερών του πληθυσμού να μην μπορούν να εργαστούν ή να ζήσουν ως ελεύθερα άτομα λόγω της αδιάκοπης, αυξημένης έκθεσης στα EMF είναι μια πολύ πραγματική απειλή για την κοινωνία όπως την ξέρουμε. Υπάρχουν πολύ λίγες ζώνες χωρίς EMF στον πλανήτη και τέτοιες ζώνες θα συρρικνωθούν περαιτέρω με την παγκόσμια εφαρμογή του 5G.

Την τελευταία δεκαετία, έχω γράψει πολλά άρθρα εξετάζοντας τα στοιχεία βιολογικής βλάβης από μη ιονίζουσα ακτινοβολία EMF.

Ενώ η βιομηχανία ασύρματων δικτύων βασίζεται στην προϋπόθεση ότι ο μόνος τύπος ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είναι η ιονίζουσα – οι ακτίνες Χ είναι ένα παράδειγμα – οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι ακόμη και η μη ιονίζουσα και η μη θερμαντική ακτινοβολία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την ανθρώπινη υγεία αλλά και την υγεία των φυτών και των ζώων.

Με την πάροδο του χρόνου, πείστηκα πάρα πολύ για τις βλαβερές συνέπειες του EMF.  Χρειάστηκα τρία χρόνια για να γράψω το «EMF*D», στο οποίο εξετάζω τα πλέον συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα EMF είναι ένας κρυφός κίνδυνος για την υγεία που απλά δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον, ειδικά βλέποντας πώς η ανάπτυξη του 5G θα αυξήσει εκθετικά την έκθεση σε αυτά.

Οι επιστήμονες καταλαβαίνουν τώρα πώς τα EMF επηρεάζουν την υγεία σας.

Με τα χρόνια, έχω πάρει συνέντευξη από αρκετούς ειδικούς που μοιράστηκαν τις εις βάθος γνώσεις τους σχετικά με τους ελάχιστα κατανοητούς μηχανισμούς πίσω από τη βλάβη του EMF.

Ανάμεσά τους:

Ο Martin Pall, Ph.D., Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας και Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι ο πρωταρχικός κίνδυνος των EMF – και αυτός που οδηγεί τις διεργασίες των χρόνιων ασθενειών – είναι η μιτοχονδριακή βλάβη που προκαλείται από τα υπεροξυνιτρώδη, έναν από τους πιο επιβλαβείς τύπους αντιδραστικών ειδών αζώτου.

Η ακτινοβολία μικροκυμάτων χαμηλής συχνότητας ενεργοποιεί τα κανάλια ασβεστίου που καλύπτονται από τάση (VGCC) στην εξωτερική μεμβράνη των κυττάρων σας, προκαλώντας το άνοιγμα τους, επιτρέποντας έτσι μια μη φυσιολογική εισροή ιόντων ασβεστίου. Αυτό ενεργοποιεί το μονοξείδιο του αζώτου , το οποίο είναι πρόδρομος για τα υπεροξυνιτρώδη.

Αυτά τα ισχυρά δραστικά είδη αζώτου συνδέονται με αυξημένο επίπεδο συστημικής φλεγμονής και μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας και πιστεύεται ότι αποτελούν βασική αιτία για πολλές από τις σημερινές χρόνιες ασθένειες.

Για μια εις βάθος κατανόηση των υπεροξυνιτρωδών και της βλάβης που προκαλούν, ανατρέξτε στο «Νιτρικό οξείδιο και υπεροξυνιτρώδες στην υγεία και στις ασθένειες» από τους  Dr Pal Pacher, Joseph Beckman και Dr. Lucas Liaudet. Είναι μια από τις καλύτερες κριτικές που έχω διαβάσει ποτέ και είναι δωρεάν για λήψη.

Ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα του υπεροξυνιτρώδους είναι ότι καταστρέφει το DNA.

Ενώ το σώμα σας έχει την ικανότητα να επιδιορθώσει αυτή τη ζημιά μέσω μιας οικογένειας ενζύμων που είναι γνωστά συλλογικά ως πολυμεράσες poly ADP ριβόζης (PARP). Tο PARP απαιτεί NAD+ για καύσιμο και όταν τελειώσει το NAD+ σταματά να επισκευάζει το DNA σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρo κυτταρικό θάνατο.

Ο Dr. Sam Milham, γιατρός και επιδημιολόγος, έγραψε το βιβλίο, «Βρώμικος ηλεκτρισμός: Ηλεκτρισμός και οι ασθένειες του πολιτισμού». Στη συνέντευξή του, εξηγεί τους βιολογικούς μηχανισμούς των ηλεκτρικών μεταβατικών φαινομένων υψηλής συχνότητας (μοτίβα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών) και περιγράφει λεπτομερώς μερικές από τις λιγότερο γνωστές οικιακές πηγές αυτού του «βρώμικου ηλεκτρισμού».

Η Magda Havas, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Trent στον Καναδά, έχει γράψει έρευνα που περιλαμβάνει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο βρώμικος ηλεκτρισμός στη συμπεριφορά των παιδιών και χρήσιμες τεχνικές αποκατάστασης.

(Δείτε το video της συνέντευξης εδώ)

Η ρύπανση από EMF είναι σα να έχετε ένα κρυφό φόρο στην υγεία σας

Το πρόβλημα με την ακτινοβολία EMF είναι ότι δεν μπορείτε να την δείτε, να την ακούσετε ή να την μυρίσετε και οι περισσότεροι δεν την αισθάνονται. Ωστόσο, οι ερευνητές μας διαβεβαιώνουν ότι οι βιολογικές επιδράσεις λαμβάνουν χώρα είτε είστε σε θέση να το αισθανθείτε είτε όχι. Για τους περισσότερους, είναι απλώς θέμα χρόνου και γενικού φορτίου έκθεσης.

Εδώ, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μιλάμε μόνο για την ακτινοβολία από το κινητό σας. Οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπονται από το δρομολογητή Wi-Fi, τον υπολογιστή, τις οικιακές συσκευές, κάθε είδους ασύρματη «έξυπνη» τεχνολογία, ακόμη και η καλωδίωση μέσα στους τοίχους σας, είναι όλα ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βιολογική βλάβη στο σώμα και το μυαλό σας.

Και με το 5G , είναι βέβαιο ότι θα γίνει πολύ χειρότερο.

Το σύνδρομο ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας αυξάνεται

Για ορισμένους, τα αποτελέσματα των EMF είναι ξεκάθαρα και αναμφισβήτητα, και ο αριθμός των ατόμων που αναφέρουν παθολογική υπερευαισθησία στα EMF αυξάνεται. Το 2008, μια αυστριακή μελέτη σημείωσε ότι ο πραγματικός επιπολασμός του συνδρόμου ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας στην Αυστρία είχε αυξηθεί κατά 1,5% από το 1994, από 2% σε 3,5%.

Το 2006, η Γερμανία είχε ποσοστό επίπτωσης ηλεκτροευαισθησίας 9% και η Ταϊβάν ανέφερε ποσοστό επίπτωσης 13,3% το 2011.

Το ντοκιμαντέρ του RT WiFi Refugees“, που εμφανίζεται στο Documentary Explore Electromagnetic Hypersensitivity Syndrome“, διερευνά τους αγώνες που αναφέρθηκαν από αυτά τα “καναρίνια στο ανθρακωρυχείο”.

Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο, τα κοινά αναφερόμενα συμπτώματα του συνδρόμου ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας περιλαμβάνουν:

– Δερματικός κνησμός/εξάνθημα/ερυθρίαση/κάψιμο και/ή μυρμήγκιασμα. Πολλοί περιγράφουν ένα είδος πόνου με αίσθηση  τσιμπημάτων από καρφίτσες και βελόνες, ειδικά στην περιοχή του   κεφαλιού και του θώρακα.

– Σύγχυση/κακή συγκέντρωση και/ή απώλεια μνήμης.

– Κόπωση και μυϊκή αδυναμία.

– Πονοκέφαλος.

– Πόνος στο στήθος και καρδιακά προβλήματα.

Άλλα αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

– Πόνος στο αυτί.

– Κρίσεις πανικού.

– Αυπνία.

– Επιληπτικές κρίσεις.

– Εμβοές (βουητό στα αυτιά).

– Αίσθημα δόνησης στο σώμα.

– Παράλυση.

– Ασταμάτητη ζάλη.

Μια μελέτη του 2015 επεσήμανε ότι η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία γίνεται μια αυξανόμενη πρόκληση για το ιατρικό επάγγελμα, το οποίο δεν έχει ακόμη κατανοήσει πλήρως τις επιπτώσεις της, πόσο μάλλον τις θεραπείες της.

Ωστόσο, τα παράπονα για τις σύγχρονες υπερευαισθησίες ταιριάζουν με εκείνα που αναφέρθηκαν στις δεκαετίες του 1970 και του ’80 από όσους εργάζονταν με εξοπλισμό ραδιοφώνου και ραντάρ και οθόνες καθοδικών λυχνιών, γεγονός που μας λέει ότι αυτό δεν είναι ένα ολοκαίνουργιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς:

«Σε έρευνες με βάση τον πληθυσμό, ο επιπολασμός του EHS κυμάνθηκε από 1,5% στη Σουηδία έως 13,3% στην Ταϊβάν. Οι μελέτες πρόκλησης για το EMF έχουν δώσει διαφορετικά αποτελέσματα, που κυμαίνονται από το σημείο όπου τα άτομα με EHS δεν μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ ενεργού σήματος RF και εικονικού φαρμάκου, έως αντικειμενικά παρατηρούμενες αλλαγές που ακολουθούν έκθεση στις αντιδράσεις της κόρης του ματιού, αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, βλάβη στα ερυθροκύτταρα και διαταραγμένο μεταβολισμό γλυκόζης στον εγκέφαλο».

Ήδη από το 2005, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι «εδώ και αρκετό καιρό» αναφέρουν προβλήματα υγείας που αποδίδονται στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ότι ορισμένοι «επηρεάζονται τόσο σοβαρά που σταματούν να εργάζονται και αλλάζουν ολόκληρο τον τρόπο ζωής τους».

Η πιθανότητα μεγάλων μερών του πληθυσμού να μην μπορούν να εργαστούν ή να ζήσουν ως ελεύθερα άτομα λόγω της αδιάκοπης, αυξημένης έκθεσης στο EMF είναι μια πολύ πραγματική απειλή για την κοινωνία όπως την ξέρουμε.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν απομείνει πολύ λίγες ζώνες χωρίς EMF στον πλανήτη και τέτοιες ζώνες θα συρρικνωθούν περαιτέρω με την παγκόσμια εφαρμογή του 5G.

EMF*D

Πιστεύω ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, γύρω στο 1918 περίπου, και χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα ως βάση για την έκθεση στο EMF στο ευρύ κοινό, καταλήγουμε στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι η έκθεση σε EMF έχει αυξηθεί περίπου 1 εκατομμύριο φορές τα τελευταία 100 χρόνια.

Γνωρίζοντας τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα EMF, είναι εντελώς παράλογο να υποθέσουμε ότι αυτή η ριζική αύξηση δεν θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

Το βιβλίο μου, «EMF*D», είναι μια προσπάθεια να σας ενημερώσω για τις κρυφές βλάβες του EMF και τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε. Σε αυτό, θα μάθετε:

– Πώς τα EMF επηρεάζουν το σώμα και το μυαλό σας.

– Πού μπορείτε να τα βρείτε στην καθημερινότητά σας.

– Πώς μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και να επιταχύνουν τη γήρανση.

– Πώς να επιδιορθώσετε τη ζημιά που προκαλούν τα EMF σε κυτταρικό επίπεδο.

– Πρακτικές στρατηγικές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα από EMF.

Στο βιβλίο μου, αποκαλύπτω επίσης τους λόγους για τους οποίους έχετε μείνει στο σκοτάδι σχετικά με αυτή τη σοβαρή απειλή για την υγεία.

Ο καρκίνος του εγκεφάλου δεν είναι η μόνη, ούτε η κύρια ανησυχία

Ενώ μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου, αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

Ο εγκέφαλός σας έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα VGCC από άλλα όργανα, αλλά το ίδιο και το νευρικό σύστημα και η καρδιά σας, καθώς και οι ανδρικοί όρχεις.

Ως αποτέλεσμα της αυξημένης πυκνότητας των VGCC σε αυτές τις περιοχές, τα EMF είναι πιθανό να συμβάλλουν σε νευρολογικά και νευροψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και σε καρδιακά και αναπαραγωγικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, καρδιακών αρρυθμιών, άγχους, κατάθλιψης, αυτισμού, Αλτσχάιμερ και στειρότητας και αποβολή — και αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ πιο διαδεδομένες από τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Τούτου λεχθέντος, μελέτες έχουν επίσης συνδέσει την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που ισοδυναμεί με αυτή που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα 2G και 3G με άλλες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των όγκων της καρδιάς.

Αυτό περιλαμβάνει μελέτες σε ζώα που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν το 2018 και επιβεβαιώθηκαν περαιτέρω από το Ινστιτούτο Ramazzini την ίδια χρονιά.

Ήδη από το 2011, τα στοιχεία ήταν αρκετά ισχυρά ώστε ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο, ο ερευνητικός βραχίονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον καρκίνο, να κηρύξει τα κινητά τηλέφωνα ως «πιθανό καρκινογόνο» της Ομάδας 2Β.

Έχω ήδη αναφέρει έναν από τους κύριους μηχανισμούς με τους οποίους τα EMF βλάπτουν τη βιολογία σας – δηλαδή τη δημιουργία υπεροξυνιτρωδών, που είναι ισχυροί οξειδωτικοί στρεσογόνοι παράγοντες – αλλά τα EMF βλάπτουν επίσης την υγεία σας με άλλους τρόπους.

Για παράδειγμα, το ένζυμο συνθάση ATP – το οποίο διοχετεύει ρεύματα πρωτονίων στον μιτοχονδριακό διαμεμβρανικό χώρο, παρόμοιο με το ρεύμα που διέρχεται από ένα καλώδιο – τροφοδοτεί την ενέργεια παραγωγής της δημιουργίας ATP από το ADP, χρησιμοποιώντας αυτή τη ροή πρωτονίων.

Τα μαγνητικά πεδία μπορούν να αλλάξουν τη διαφάνεια της ροής των πρωτονίων στον μιτοχονδριακό διαμεμβρανικό χώρο, μειώνοντας έτσι το ρεύμα.

Ως αποτέλεσμα, λαμβάνετε λιγότερη ATP, η οποία μπορεί να έχει συνέπειες σε όλο το σύστημα, από την προώθηση χρόνιων ασθενειών και της υπογονιμότητας έως τη μείωση της νοημοσύνης.

Τα EMF μπορεί επίσης να αλλάξουν το μικροβίωμά σας, μετατρέποντας τα ευεργετικά μικρόβια σε παθογόνα ή τοξικά. Αυτό μπορεί επίσης να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην υγεία, αφού πλέον γνωρίζουμε ότι το μικροβίωμά σας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία.

Η ανάπτυξη του 5G θα μεγεθύνει σημαντικά τους κινδύνους για την υγεία

Οποιεσδήποτε και όλες οι επιπτώσεις στην υγεία που αποδίδονται σε προηγούμενες γενιές ασύρματων τεχνολογιών θα μεγεθυνθούν εκθετικά με την ανάπτυξη του 5G, το οποίο απλώς προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα ασύρματη υποδομή.

Αυτή η τεχνολογία 5ης γενιάς μπορεί επίσης να παρουσιάζει πρόσθετους κινδύνους για την υγεία.

Ένα κύριο μέλημα με το 5G είναι ότι βασίζεται κυρίως στο εύρος ζώνης του χιλιοστού κύματος (MMW), το οποίο είναι γνωστό ότι διεισδύει 1 έως 2 χιλιοστά του ανθρώπινου δερματικού ιστού. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι αγωγοί ιδρώτα στο ανθρώπινο δέρμα λειτουργούν ως κεραίες όταν έρχονται σε επαφή με MMW.

Πολλοί μπορούν να αισθανθούν τον αντίκτυπο των MMW ως αίσθηση καψίματος και/ή πόνο, γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιείται σε μη θανατηφόρα όπλα ελέγχου πλήθους. Το MMW έχει επίσης συνδεθεί με οφθαλμικά προβλήματα , καταστολή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και αλλοιωμένη μεταβλητότητα καρδιακών παλμών (δείκτης στρες) και αρρυθμίες.

Το 2015, περισσότεροι από 230 επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη μελέτη των βιολογικών επιπτώσεων και των επιπτώσεων στην υγεία των μη ιονιζόντων EMFs σε 41 έθνη υπέγραψαν διεθνή έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας προστασία από την έκθεση σε μη ιονίζοντα EMF λόγω ενδείξεων επιπτώσεων στην υγεία ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα.

Δύο χρόνια αργότερα, περισσότεροι από 180 γιατροί και επιστήμονες από 35 χώρες υπέγραψαν αίτηση για τη θέσπιση μορατόριουμ για την ανάπτυξη του 5G λόγω των πιθανών κινδύνων για την άγρια ​​ζωή και την ανθρώπινη υγεία.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από το υπερβολικό EMF

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι ένα σημαντικό στοιχείο του τρόπου ζωής που πρέπει να αντιμετωπιστεί εάν ανησυχείτε για την υγεία σας, γι’ αυτό και πέρασα τρία χρόνια γράφοντας το “EMF*D”.

Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω έναν περιεκτικό και ενημερωτικό οδηγό, ο οποίος θα περιγράφει λεπτομερώς όχι μόνο τους κινδύνους, αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να μετριάζετε τις αναπόφευκτες εκθέσεις.

Για να ξεκινήσετε, ανατρέξτε στις συμβουλές που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο μου, «19 κορυφαίες συμβουλές για να μειώσετε την έκθεσή σας στο EMF». (“Top 19 Tips to Reduce Your EMF Exposure.”)

Εάν γνωρίζετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί ήδη να αναπτύσσετε ευαισθησία στα EMF (η πλήρης υπερευαισθησία μπορεί συχνά να εμφανιστεί φαινομενικά εν μία νυκτί), ο μετριασμός της έκθεσής σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Πολλοί πάσχοντες αποκτούν εμμονή με την εύρεση λύσεων, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι σοβαρά ακρωτηριαστικά. Το βιβλίο μου μπορεί να είναι μια πολύτιμη πηγή στην αναζήτησή σας για ανακούφιση.

Ο ιστότοπος EMF Experts παραθέτει επίσης ομάδες EMF παγκοσμίως, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε με ερωτήσεις, ανησυχίες και υποστήριξη, και το safespaceprotection.com παραθέτει μια σειρά από δημοσιεύσεις όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους κινδύνους των EMF.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την αποκατάσταση του σπιτιού σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν εκπαιδευμένο βιολόγο κτιρίων για να το κάνετε σωστά. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα στον ιστότοπο του International Institute for Building-Biology & Ecology.

——————————-

Δημοσιεύτηκε αρχικά από την ιστοσελίδα Mercola.

Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Children’s Health Defense.

childrenshealthdefense.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

 

Tags: 5G, Dr. Joseph Mercola, EMF, EMF*D, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ιονίζουσα ακτινοβολία, καρκίνος, μιτοχόνδριο, υπεροξυνιτρώδη