Σεισμός Τουρκίας-Συρίας: Ήταν τρομοκρατική ενέργεια;

Τουρκίας Συρίας

By Peter Koenig
Global Research

Επικαιροποίηση συγγραφέα

Το συμπέρασμα του «No Evidence So Far» στον τίτλο αναφερόταν στην ισχυρή υποψία ότι αυτός ο τρομερός σεισμός ήταν το αποτέλεσμα μιας καταστροφής που σχεδιάστηκε από το ENMOD. (Environmental Modification Techniques – Τεχνικές Τροποποίησης Περιβάλλοντος). Μέχρι σήμερα σκότωσε περισσότερους από 48.000 ανθρώπους, τραυμάτισε περισσότερους από μισό εκατομμύριο και ακόμη δεκάδες χιλιάδες αγνοούνται.  

Θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη;

Θα οδηγηθούν σε δίκη οι εικαζόμενοι δράστες;  

Η δήλωση «χωρίς αποδείξεις» γίνεται όλο και πιο αδύναμη, ειδικά όταν ακούτε τον Serdar Hussein, τον επικεφαλής της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, να μιλά στη ρωσική τηλεόραση.

Χρησιμοποιεί υπερβολικά εμβληματική ομιλία, όταν μιλά για το υλικό από σκληρό κράμα τιτανίου που εκτοξεύεται στη Γη. Αναφέρεται στη χρήση των ράβδων από κράμα τιτανίου για να στείλουν αυτές τις θανατηφόρες, υπερβολικής δύναμης δέσμες ενέργειας στη γη, βαθιά στο έδαφος για να προκαλέσουν τον σεισμό:  

Απομαγνητοφώνηση (Μετάφραση)

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Serdar Hussein Yildirim, σχετικά με όπλα που μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς:

Ξέρετε αυτούς τους στύλους ρεύματος στους δρόμους. Μοιάζουν με αυτούς τους στύλους, ύψους περίπου 8-10 μέτρων. Μεταλλικές ράβδοι.

Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στη ράβδο, ούτε εκρηκτικά, τίποτα, αλλά είναι μια μεταλλική ράβδος από σκληρό κράμα τιτανίου.

Τις βάζουν μέσα σε δορυφόρο. Ορισμένη ποσότητα από αυτές. Και μετά στοχεύουν και τις εκτοξεύουν στη Γη. Είναι σαν ένα ραβδί με αιχμηρή αιχμή. Για παράδειγμα, Θεός φυλάξοι, πέφτει κάπου, δεν θα ονομάσουμε το σενάριο της καταστροφής τώρα, αλλά μόλις πέσει στο έδαφος, εισχωρεί μέχρι και 5 χλμ. βαθιά μέσα στη γη.  

Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα και δημιουργείται σεισμός 7-8 Ρίχτερ.

Ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ό,τι υπάρχει εκεί θα καταστραφεί. Κοιτάξτε, δεν υπάρχουν όπλα εδώ ούτε εκρηκτικά ούτε βόμβες, τίποτα τέτοιο. Απλά μπαστούνια [ράβδοι]. Αλλά υπάρχει μια τέτοια δύναμη που προέρχεται από το διάστημα, και δεν έχετε καμία πιθανότητα να τη δείτε, να τη σταματήσετε ή να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας».  

Δείτε βίντεο εδώ

Μένει να επαληθευτεί η δήλωση του Serdar Hussein.

Peter Koenig, 22 Φεβρουαρίου 2023

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, «Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία». (αναφέρθηκε από το Tass, 7 Φεβρουαρίου 2023)

«Ο σεισμός έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή όχι μόνο στην ιστορία της χώρας μας αλλά στην ιστορία ολόκληρου του κόσμου», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Ζούμε τις πιο οδυνηρές μέρες στην ιστορία μας. Δύο ισχυροί σεισμοί, με επίκεντρα το Pazarcik και το Elbistan στην Kahramanmaras, [κοντά στην πόλη Gaziantep] προκάλεσαν μεγάλης κλίμακας ζημιές σε δέκα επαρχίες. Περίπου 13,5 εκατομμύρια [από τους 85 εκατομμύρια Τουρκικούς πληθυσμούς] των πολιτών μας έχουν πληγεί σε αυτά τα εδάφη», είπε.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 4 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2023, ένας τεράστιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού έπληξε μια περιοχή περίπου 30 χλμ από την Gaziantep (2,1 εκατομμύρια πληθυσμό), μια μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας 100 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου σε 18 χλμ. βάθος.

Ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ περίπου 10 λεπτά αργότερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ . Δείτε επίσης βίντεο με drone της NY Post παρακάτω για ορισμένες από τις κατεστραμμένες περιοχές.

Μια γιγάντια πράξη τρομοκρατίας;

Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δίκιο, ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον κόσμο που έχει γίνει ποτέ –και φαίνεται πολύ ότι έχει δίκιο– παρά τους πολέμους, είναι αυτή μια πράξη τρόμου;

Τι έχει κάνει η Τουρκία για να προκαλέσει μια τόσο καταστροφική αντίδραση – από ποιον;

Οι ΗΠΑ του Α; Το ΝΑΤΟ, που όσον αφορά τη διοίκηση είναι επίσης η Ουάσιγκτον και το Πεντάγωνο;

Μερικές πρόσφατες πρωτοβουλίες της Τουρκίας – ένα βασικό μέλος και μεγάλο βάρος του ΝΑΤΟ για τη στρατηγική γεωγραφική της θέση μεταξύ ανατολής και δύσης – μπορεί να έχουν προκαλέσει την οργή των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Όχι απαραίτητα με σειρά προτεραιότητας:

1. Η Τουρκία έχει συνάψει συμμαχία με τη Ρωσία – η οποία για ένα μέλος του ΝΑΤΟ είναι σαν να « κοιμάται με τον εχθρό» . (Michel Chossudovsky) Δείτε αυτό  και αυτό . Μια τέτοια συνεργασία με έναν εχθρό του ΝΑΤΟ είναι πράγματι μια απόλυτη απαγόρευση για τη Δύση.

2. Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 , αντί για το αμερικανικό σύστημα Patriot, όπως θα έπρεπε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ, ειδικά ένα τόσο κρίσιμο όσο είναι η Τουρκία. Το Patriot (που σημαίνει Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target ) είναι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος και ένα αντιβαλλιστικό σύστημα. Είναι το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, η απόφαση της Τουρκίας για τα πιο εξελιγμένα, πιο ακριβή και αποτελεσματικά ρωσικά S-400 είναι μια ισχυρή ραχοκοκαλιά για τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

3. Ο Πρόεδρος Ερντογάν μεσολάβησε το 2017 μια συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με τον Πρόεδρο Πούτιν για τους S-400. Οι πρώτες παραδόσεις των μπαταριών πυραύλων S-400 έφτασαν το 2019.

4. Το σύστημα S-400 λέγεται ότι αποτελεί κίνδυνο για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ καθώς και για το F-35 , την πιο ακριβή πλατφόρμα όπλων της Αμερικής. Η Τουρκία δέχθηκε αυστηρές κυρώσεις εκείνη την εποχή από τον Πρόεδρο Τραμπ, ιδίως από την υποτίμηση του νομίσματος της τουρκικής λίρας υπό τη χειραγώγηση του εξωτερικού – η οποία είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας. Είναι ασυνήθιστο, σχεδόν ανήκουστο, για την Ουάσιγκτον να «τιμωρεί» ένα μέλος του ΝΑΤΟ για κακή συμπεριφορά.

5.  Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze απαγορεύτηκε να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα μέσω του τουρκικού ελεγχόμενου Βοσπόρου . Σύμφωνα με το USNI News , το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, εντοπίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, να επιχειρεί κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Λέγεται ότι είναι το πιο κοντινό αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

6. Στις 3 Φεβρουαρίου, το Nitze εθεάθη στο κάτω άκρο του στενού του Βοσπόρου, καθ’ οδόν προς ένα λιμάνι στην Τουρκία. Το τελευταίο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που πέρασε από το στενό ήταν το USS Arleigh Burke (DDG-51), το οποίο έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Δείτε παρακάτω βίντεο στο USS Nitze:

7. Τον Φεβρουάριο του 2022, η Τουρκία έκλεισε τη δίοδο του Βοσπόρου από τη Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα για όλα τα πλοία που δεν διαθέτουν εθνικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να περάσουν από τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, από όπου η Ρωσία μπορεί να είναι ευάλωτη σε πυραύλους κρουζ από αμερικανικά αντιτορπιλικά, για παράδειγμα το USS Nitze. Στο μεταξύ, το Nitze έχει προγραμματίσει μια επίσκεψη στο λιμάνι στη Ναυτική Βάση Gölcük, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

8. Η Τουρκία, μια βασική χώρα του ΝΑΤΟ, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με τον κρίσιμο Βόσπορο ως διαχωριστική γραμμή, κλείνει ένα κρίσιμο στρατηγικό πέρασμα για τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ – τον ​​διοικητή του ΝΑΤΟ – προστατεύοντας τη Ρωσία, τον εχθρό των ΗΠΑ – κι αυτό μπορεί να μην το βλέπει με καλό μάτι η Ουάσιγκτον.

9. Η προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας , σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλει η Ουάσιγκτον. Είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε περιφερειακές εκπλήξεις, όπως αναφέρει το Arab Center Washington DC – δείτε αυτό .

10. Το ενδιαφέρον του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan για μια προσέγγιση με τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad είναι το τελευταίο κεφάλαιο της λεπτής εγχώριας και περιφερειακής πράξης εξισορρόπησης και έχει τους φίλους και τους εχθρούς του, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να αγωνίζονται για το πώς θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να τους επηρεάσει. Η προσέγγιση, εάν επιτύχει, θα περιπλέξει περαιτέρω την εσωτερική και περιφερειακή δυναμική στη βόρεια Συρία χωρίς να εξασφαλίσει κανένα σαφές πλεονέκτημα για τον Erdogan εκτός, ίσως, στις επερχόμενες τουρκικές εκλογές.

11. Θυμάστε τη ρωσική εμπλοκή στη Συρία – όταν οι ΗΠΑ εκδιώχθηκαν από τη Συρία; Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου President Bashar al-Assad – ο ρωσικός στρατός, κυρίως η παρέμβαση της αεροπορίας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως το τέλος του 2017, ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη σημαντική απόσυρση της Ουάσιγκτον, αν και όχι πλήρη, από τη Συρία. Το 2017, όταν «η αποστολή ολοκληρώθηκε», τα ρωσικά μαχητικά στρατεύματα αποσύρθηκαν, αλλά η Ρωσία διατηρεί μια ονομαστική παρουσία στρατιωτικής αστυνομίας στη Βόρεια Συρία.

12. Η βόμβα της Τουρκίας –  η πριν από λίγες μέρες απόρριψη της Σουηδίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να ήταν το παροιμιώδες καλαμάκι που έσπασε την πλάτη της καμήλας. Για να γίνει μια νέα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ΟΛΑ τα κράτη του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνουν τη νέα υποψήφια.

13. Η Σουηδία λέει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει ορισμένους από τους τουρκικούς όρους . Μεταξύ αυτών είναι και οι κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Σουηδία υποστηρίζει μέλη του Κουρδικού Κόμματος Εργασίας – το PKK, από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Erdogan.

14. Σύμφωνα με μια Τουρκική Ομάδα Κρίσεων, περίπου 30.000 έως 40.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί στις μάχες μεταξύ του PKK και της τουρκικής κυβέρνησης, από το 1984.

15. Ίσως να διακυβεύονταν και κάποια ρωσικά συμφέροντα στην απόρριψη της Σουηδίας από την Τουρκία ως μέλους του ΝΑΤΟ.  Αν και η ειρήνη επικράτησε μεταξύ Σουηδίας και Ρωσίας, από το 1809, οι δύο χώρες δεν πέτυχαν ποτέ στενή σχέση, σε αντίθεση με την κατάσταση με άλλους γείτονες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της σημερινής σουηδικής κυβέρνησης.

Τουρκικές Γενικές Εκλογές στις 14 Μαΐου 2023 

Εάν η χρονική στιγμή του σεισμού ήταν μέρος ενός σχεδίου, θα ταίριαζε απόλυτα στις επερχόμενες Γενικές Εκλογές στις 14 Μαΐου 2023. Ο Πρόεδρος Erdogan και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), δεν τα πηγαίνουν καλά επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις.

Ανάλογα με το πώς αντιμετωπίζει τις συνέπειες του σεισμού, αυτός και το κόμμα του μπορεί να κερδίσουν ή να χάσουν σε αξιολογήσεις αποδοχής. Συνήθως, οι «φυσικές» καταστροφές δεν προοιωνίζονται καλά για τις υφιστάμενες κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το αν φέρουν κάποια ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες εκλογές φέρνουν νέες «ευκαιρίες». Εν τω μεταξύ, είναι σαφές στους περισσότερους αναλυτές, ότι καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι πραγματικά «δημοκρατική» – ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία εκλογική διαδικασία στον κόσμο όπου η αποφασιστική ψήφος, η καθοριστική επιρροή, δεν ασκείται από την αγγλοσαξονική δυτική αυτοκρατορία.

Η αντικατάσταση του Ερντογάν με ένα ανδρείκελο των ΗΠΑ, θα μπορούσε να επαναφέρει την Τουρκία ως την επιθυμητή και υπάκουη χώρα του ΝΑΤΟ, χωρίς συμμαχία με τη Ρωσία, όχι πια να «κοιμάται με τον εχθρό».

Είναι τυχαίο ότι μόλις λίγες ημέρες αφότου η Τουρκία απέρριψε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένας τεράστιος, θανατηφόρος και ολοσχερώς καταστροφικός σεισμός έπληξε την Τουρκία, με σοβαρές επιπτώσεις για τη Συρία, και μάλιστα επηρεάζοντας την Κύπρο και τον Λίβανο;

Ήταν ο σεισμός ή συνέπεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης; Καμία απόδειξη

Τεχνητοί σεισμοί έχουν προκληθεί στο παρελθόν. Για παράδειγμα, ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου 2010 στα ανοιχτά του Port-au-Prince, πρωτεύουσας της Αϊτής, υπάρχει υποψία ότι προκλήθηκε από υποβρύχιες / υπόγειες εκρήξεις, προκειμένου να φέρει τεράστια αποθέματα πετρελαίου που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τις ακτές της Καραϊβικής Θάλασσας, πιο κοντά στην επιφάνεια για να είναι πιο προσιτά και εκμεταλλεύσιμα.  Το video «Στρατηγική άρνηση του πετρελαίου στην Αϊτή;» του William Engdahl δείχνει ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο F. William Engdahl λέει ότι η γεωφυσική υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και ορυκτών στην Αϊτή και στην υπεράκτια περιοχή της. Δείτε αυτό το βίντεο διάρκειας 9 λεπτών από τις 30 Ιανουαρίου 2010.

Ο πόλεμος του καιρού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ 

Η τροποποίηση του καιρού, σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Final Report,   «προσφέρει στον εμπόλεμο μαχητή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο»:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές, ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίηση του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».

Μελέτη επί παραγγελία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ:  Weather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025 , Αύγουστος 1996.

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλας Υψηλής Συχνότητας (HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program)

Το «Weather Warfare» (Πόλεμος Καιρού) της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. σχετίζεται με το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλας Υψηλής Συχνότητας (HAARP)  που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μια  επιστημονική έκθεση  (HAL Id: hal-01082992) σχετικά με το HAARP (2011, 2014) εξηγεί ότι η ακτινοβολία ELF υψηλής ισχύος που παράγεται από ρυθμισμένη θέρμανση HF της ιονόσφαιρας θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς, κυκλώνες και τοπική θέρμανση. Η εργασία του Fran De Aquino Maranhao συνόψισε τα επιστημονικά ευρήματα ως εξής:

«Το HAARP επί του παρόντος [2014 ], [το έργο έκλεισε στην Gakona της Αλάσκας και μεταφέρθηκε αλλού το 2014] είναι η πιο σημαντική εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) στην ιονόσφαιρα. Προκειμένου να παραχθεί αυτή η ακτινοβολία ELF, ο πομπός HAARP εκπέμπει μια ισχυρή δέσμη κυμάτων υψηλής συχνότητας (HF) που ρυθμίζονται στο ELF.

Αυτή η θέρμανση HF ρυθμίζει τη θερμοκρασία των ηλεκτρονίων στην ιονόσφαιρα της περιοχής D και οδηγεί σε ρυθμισμένη αγωγιμότητα και ένα ρεύμα μεταβαλλόμενου χρόνου το οποίο στη συνέχεια ακτινοβολεί στη συχνότητα διαμόρφωσης. Πρόσφατα, ο πομπός HAARP HF λειτούργησε με 3,6 GW αποτελεσματικής ακτινοβολούμενης ισχύος διαμορφωμένης σε συχνότητα 2,5 Hz. Αποδεικνύεται ότι η ακτινοβολία ELF υψηλής ισχύος που παράγεται από θερμαντήρες ιονόσφαιρας HF, όπως ο σημερινός θερμαντήρας HAARP, μπορεί να προκαλέσει σεισμούς, κυκλώνες και ισχυρή τοπική θέρμανση».

Οι πατέντες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του προγράμματος HAARP ανήκουν στη Raytheon μέσω της θυγατρικής της E-Systems.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο του προγράμματος The High-frequency Active Auroral Research Program ( HAARP) στη Gakona της Αλάσκας το 2014 για άλλη τοποθεσία, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου (DARPA) συμμετείχε ενεργά στην έρευνα ENMOD. τα περισσότερα από τα οποία είναι ταξινομημένα. Δείτε  αυτό

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι ο σεισμός Τουρκίας-Συρίας ήταν μια Πράξη Τρομοκρατίας, που προκλήθηκε από Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης.

Οι παραπάνω δηλώσεις απομένουν να εξακριβωθούν πλήρως.  

———————————————

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Peter Koenig  είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην Senior Economist στην Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για διαδικτυακά περιοδικά και είναι συγγραφέας του  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και   συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney «When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης εξωτερικός Senior Fellow του Chongyang Institute του Πανεπιστημίου Renmin, στο Πεκίνο.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου
Tags: Bashar al-Assad, F. William Engdahl, HAARP, Peter Koenig, Recep Tayyip Erdogan, εκλογές, Ερντογάν, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Πόλεμος του Καιρού, Σουηδία, Συρία, Τουρκία