Σενάρια πρόωρων εκλογών ως επικοινωνιακά παιχνίδια

Ενώ ο Πρωθυπουργός μας, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς περί άλλα μεριμνά και τυρβάζει πέραν του Ατλαντικού, ήγουν με την προώθηση των “σοσιαλιστικών” οραμάτων της παγκοσμιοποίησης υπό μονεταριστικό μανδύα και νεοφιλελεύθερα εργαλεία – χα, χα, χαααα! – στο Ελλαδιστάν προωθείται κανονικά το κοινωνικό χάος κι έχουν επιστρατευτεί οι δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας, δηλαδή δημοσιοκάφροι και δημοσκόποι, για να το μετριάσουν.

Έτσι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες σπαραξικάρδιων δημοσιοκαφρικών σκηνών, όπως αυτή στο video που ακολουθεί, όπου ο δάσκαλος της Δημοσιογραφίας, ο πολυβραβευμένος Ν. Χατζηνικολάου επιτίθεται κατά μέτωπο στο Γιώργο Τράγκα που τόλμησε ν’ αναφερθεί στα σενάρια πρόωρων εκλογών. Αν τον είχε κοντά φοβάμαι ότι θα είχαμε και χειροδικία, ή έστω δάγκωμα αυτιού ή μύτης.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της zougla.gr, ο Πρωθυπουργός είπε από τις ΗΠΑ: «Δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές, ούτε και θα καθίσω να με εκβιάσουν». Προφανώς αναφερόταν στις αντιδράσεις πράσινων βουλευτών για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Μάλιστα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύουν «ότι απώλειες στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό θα σημάνουν εκλογές.» Όπως αναφέρει το ίδιο άρθρο της zougla.gr , από την κυβέρνηση άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο και οι αλλαγές στα εργασιακά να περάσουν με νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Αυτά προφανώς είχε υπόψη του ο Γιώργος Τράγκας και προσπάθησε να σχολιάσει αλλά ο οικοδεσπότης Ν. Χατζηνικολάου όρμησε να τον φάει, όπως επιτάσσουν οι κανόνες της αντικειμενικής Δημοσιοκαφρίας στο Ελλαδιστάν. Δεν συμφωνώ πάντα με τις απόψεις του Τράγκα, που ομολογουμένως είναι διασκεδαστικός. Και βεβαίως δεν συμφωνώ με το ύφος και την πρακτική του να μιλάει συγχρόνως με άλλους, ακράτεια από την οποία πάσχει άλλωστε όλο το δημοσιοκαφρικό σινάφι αλλά και το Πανελλήνιο. Όμως στη χτεσινή περίπτωση αδικήθηκε παράφορα. Με φασιστικό τρόπο δεν του επετράπη να ολοκληρώσει το σχόλιό του και αντιμετωπίστηκε με επιθετική ειρωνεία από το Δάσκαλο.

Όσο για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μάλλον εντάσσονται κι αυτά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης του μονίμως απόντος Πρωθυπουργού- πονεμένου εντολοδόχου του ΔΝΤ. Είμαστε εγκλωβισμένοι, σύντροφοι, και δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος για να μας λυτρώσει από τη λαίλαπα. Θα τους υποστούμε μέχρις εξαντλήσεων των αποθεμάτων. Άλλωστε οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν…

Tags: Γιώργος Τράγκας, δημοσιοκαφρία, Ν. Χατζηνικολάου