Σσσ… Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ κοιμούνται!

nd logo

Σήμερα είχα την περιέργεια ν’ αναζητήσω στο Διαδίκτυο την προσωπική ιστοσελίδα του Αντώνη Σαμαρά, για να δω τις τελευταίες προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από τα εφιαλτικά αδιέξοδα που οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας δημιούργησαν. “Δε μπορεί”, είπα, “σαν Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα έχει το δικό του εντυπωσιακό ιστοχώρο, όπου θα αναρτώνται, τόσο σε κείμενο όσο και σε video, κάθε ομιλία του, συνέντευξη και δήλωση, όπως και τα άρθρα του σε εφημερίδες, έτσι ώστε οι οπαδοί του κόμματος, οι προβληματισμένοι ή αγανακτισμένοι πρώην οπαδοί άλλων κομμάτων, αλλά και κάθε ανένταχτος, ελεύθερα σκεπτόμενος, πολίτης, να μπορούν να την επισκεφτούν και να τον αξιολογήσουν ως εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.”

Άλλωστε, εντυπωσιακές και αρτιότατες προσωπικές ιστοσελίδες έχουν ο Γιώργος Παπανδρέου (ξεχωριστή από εκείνη του ΠΑΣΟΚ), ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτά που λένε ή πράττουν. Το σημαντικό είναι ότι έχουν τις γνώσεις, τη θέληση, και διαθέτουν χρόνο και χρήμα για να ενημερώνουν πλήρως το κοινό μέσω του Διαδικτύου, αν θέλετε να του κάνουν πράσινη πλύση εγκεφάλου, και αυτό αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματικό και προσοδοφόρο για το κόμμα τους.

Ψάχνω, λοιπόν, για την προσωπική ιστοσελίδα του Αντώνη από δω, ψάχνω από κει, αλλά δεν κατάφερα να την εντοπίσω. Όπως δεν είχε αξιωθεί να πληρώσει για να του φτιάξουν προσωπική ιστοσελίδα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έτσι και ο διάδοχός του Αντώνης Σαμαράς δεν το θεωρεί απαραίτητο να μας δίνει λεπτομερή αναφορά για το τι σκέπτεται, τι λέει, τι κάνει και πού πάει μέσα από μια προσωπική ιστοσελίδα. Να το θεωρήσω ανικανότητα, τεμπελιά, αδιαφορία προς τον πολίτη, τσιγγουνιά να πληρώσουν ειδικούς για να του φτιάξουν επαγγελματικό ιστότοπο και να τον ενημερώνουν; Ίσως όλα αυτά μαζί. Ίσως ακόμη να μην έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση, και γι’ αυτό να μη θέλουν ο λαός ν’ ανακαλύπτει πολλά για τις ανεπάρκειές τους ώστε να μην απογοητεύεται. Άβυσσος η κουτοπονηριά των πολιτικών…

Έτσι αναγκάστηκα ν’ αναζητήσω πληροφορίες για τις τελευταίες δηλώσεις-ομιλίες-συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, στην ενότητα «Τελευταία Νέα». Εκεί βρήκα δηλώσεις του Σταϊκούρα, του Μουσουρούλη (ούτε που τον είχα ξανακούσει), του Μιχελάκη, του Παναγιωτόπουλου, κάποιου Δαβάκη, του Α. Σπηλιωτόπουλου, κάποιου Βρούτση, του Ν. Νικολόπουλου, του Ευ. Στυλιανίδη, του Μ. Τζίμα, του Ν. Μηταράκη, του Αβραμόπουλου, του Κ. Χατζηδάκη, και να, ω του θαύματος και μια δήλωση του Αντώνη Σαμαρά από τη Σουμελά το δεκαπενταύγουστο, όπου μας ευχόταν «Καλή Παναγιά»!


Προχωρώ τον κατήφορο, μπαίνω στην επόμενη σελίδα της ενότητας «Τελευταία Νέα», ξαναβρίσκω δηλώσεις των προαναφερθέντων συνεργατών, αλλά ο Αντώνης άφαντος. « Μα καλά, τόσο παρατεταμένες διακοπές έχει εν μέσω κρίσης;» αναρωτήθηκα. Εδώ υπάρχουν bloggers – φωνές βοώντων εν τη ελληνική ερήμω – που δεν έκαναν ούτε μια μέρα διακοπές κατακαλόκαιρα και βρίσκονται νυχθημερόν στις επάλξεις, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους λάβει υπόψη, και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπορεί να είναι τόσο χαλαρός;


Τελικά φτάνω στις 8/8 και βρίσκω μια δήλωση του κ. Σαμαρά για το θάνατο του Aναστάσιου Πεπονή. Προχωράω παρακάτω, είμαι πάντα στην ενότητα «Τελευταία Νέα», και βρίσκω διάφορα ονόματα στελεχών της ΝΔ, πολλά άγνωστα στο ευρύ κοινό, να κάνουν δηλώσεις για θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Λίγο πιο κάτω βρίσκω στις 6/8 Δελτίο Τύπου της ΝΔ, που παρέπεμπε σε συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη Guardian. Να και κάτι ουσιαστικό! Επιτέλους, ανάσανα! Κανείς, όμως, δεν έκανε τον κόπο να μεταφράσει στα ελληνικά ολόκληρη τη συνέντευξη. Στις 5/8 βρίσκω μια σύντομη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ για το ευρωομόλογο.

Ακολουθούν δηλώσεις διαφόρων στελεχών, και φτάνω σε μια ακόμη δήλωση του Αντώνη στις 3/8 κατά τη συνάντησή του με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης. Στις 2/8 βρίσκω Δελτίο Τύπου με μια δήλωση του κ. Σαμαρά για το ΕΣΠΑ, και κατηφορίζω ξαναβρίσκοντας μπροστά μου Μιχελάκη, Σπηλιωτόπουλο και λοιπούς συγγενείς να κάνουν δηλώσεις για διάφορα θέματα. Στην 1/8 βρίσκω δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον Τουρισμό. Πιο κάτω, 29/7, βρίσκω μια λακωνική δήλωση του Αντώνη για τα ταξί. Άλλη μια δήλωση του προέδρου της ΝΔ για τις πρωταθλήτριες της εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης έγινε στις 29/7. Την ίδια ημέρα ακολουθεί δήλωση μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αυτή μας καίει τώρα; (Πάντως η πυγολαμπίδα έχει καταθέσει κάποιες σκέψεις εδώ.)

Φτάνω στις 25/7 και εντοπίζω μια δήλωση του Σαμαρά για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη. Πιο κάτω, 23/7 βρίσκω δήλωση του Αντώνη για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας. (Από πού πέρασε η “δημοκρατία” και δεν την πήρα χαμπάρι;).Τελικά κουράστηκα να ψάχνω για καμιά παρέμβαση ουσίας του Αντώνη Σαμαρά, ανάμεσα στον ορυμαγδό δηλώσεων διαφόρων γνωστών και άγνωστων στελεχών του κόμματος, και σταμάτησα εκεί.

Και ερωτώ κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη: Είναι εικόνα προέδρου κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτή τον τελευταίο μήνα; Να περιμένει αν θα πεθάνει κανένας “επώνυμος”, αν θα συμβεί κάποιο σημαντικό αθλητικό γεγονός, ή αν θα έχουμε καμιά επέτειο για ν’ ανοίξει το στόμα του; Πού είναι οι ομιλίες σου, τα καυτά σου άρθρα και οι συνεντεύξεις σου στα ΜΜΕ, Αντώνη;

Τα δραματικά γεγονότα τρέχουν, κάθε ώρα που περνάει, και εν μέσω καύσωνα, παίρνονται σκληρές αποφάσεις εις βάρος του ελληνικού λαού, κι εσύ βρίσκεσαι σε παρατεταμένες άτυπες διακοπές; Πού είναι οι καθημερινές παρεμβάσεις σου για να πείσεις την κοινωνία ότι έχεις αξιόπιστη λύση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση; Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, Αντώνη, και πρέπει όχι απλά να ιδρώσετε εκεί στη ΝΔ, αλλά και να ματώσετε, όπως ματώνουμε κι εμείς εδώ και 22 μήνες. Οι πολίτες θέλουν ν’ ακούνε αλήθειες από το στόμα του λύκου (αρχηγού) κι όχι από συγγενείς και φίλους.
Επαναπαύτηκες στο ΖΑΠΕΙΟ2 και νομίζεις ότι εκεί τέλειωσαν οι υποχρεώσεις σου; Μα από τότε άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα, τα θεμέλια της Ευρώπης σείονται και το ξέρεις! Χρειάζεται να ιδρώσεις με τη βοήθεια έμπειρων, σοβαρών, ικανών και ανιδιοτελών συμβούλων για να παρεμβαίνεις ουσιαστικά στα πολιτικά δρώμενα. Με ατάκες και περιστασιακές δηλωσούλες δεν μας πείθεις. Εγώ δεν θα σε κατηγορήσω για λαϊκισμό, όπως το κάνουν οι καλοβολεμένοι. Θα σου ζητήσω όμως δέσμευση για ουσιαστική στήριξη των εισοδημάτων του λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα για τα εγκλήματα, τις ολιγωρίες και την ανικανότητα των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα εδώ που έχουμε βουλιάξει; Έχεις την πολιτική βούληση να εξαναγκάσεις να πληρώσουν εκείνοι που φταίνε; Εδώ σε θέλω! Έχεις τα κότσια να τα βάλεις με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της ολιγαρχίας; Κοντολογίς, έχεις τη στόφα του εθνομάρτυρα;



Αντώνη Σαμαρά
, ή θα στρωθείς κι εσύ και η ΝΔ σε υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά ή δεν θα ξεκολλήσετε ποτέ από το 20% των δημοσκοπήσεων. Ο κόσμος, και μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς που αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αγωνιά για το αύριο και θέλει να σας περάσει από κόσκινο για να σιγουρευτεί αν λέτε αλήθειες και αν μπορείτε να τις εφαρμόσετε, όντας με τη Δαμόκλειο σπάθη της Τρόικας πάνω από το κεφάλι σας. Σκέψου καλά τι θα πεις στη ΔΕΘ. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα παραμύθια, και ο Έλληνας είναι επίσης σκληροτράχηλος και δεν ξεγαντζώνεται εύκολα από τα κεκτημένα του.

Δεν μας εξήγησες, πάντως, πώς θα πιάσεις τη φοροδιαφυγή. Δεν μας είπες πώς θα μειώσεις δραστικά τις δαπάνες του Δημοσίου χωρίς ν’ απολύσεις κανένα δημόσιο υπάλληλο. Δεν μας είπες αν θα καταργήσεις όλα τα μέτρα του επαχθέστατου και άδικου μεσοπρόθεσμου, όπως έλεγες όταν σου ζητούσαν να το ψηφίσεις. Γράφτηκε ότι ετοιμάζεσαι στην προσεχή ΔΕΘ να δεσμευτείς ότι σε τέσσερα χρόνια θα επαναφέρεις τις συντάξεις εκεί που ήταν. Άσε τα τέσσερα χρόνια και κάνε αυτό που έλεγες: δεσμεύσου ότι θα καταργήσεις όλα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αύριο. Δεν είπες ότι το μεσοπρόθεσμο είναι περιττό και μάλιστα καταστροφικό για την οικονομία; Και εξήγησέ μας πού θα βρεις τα χρήματα για να συμπληρώσεις αυτά που θα σου λείψουν.

Ιδού η Ρόδος, Αντώνη. Και σου δίνουμε περιθώριο 4 χρόνια για να επαναφέρεις 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη. Άλλο τώρα αν σε 4 χρόνια κάποιοι συνταξιούχοι θα “βλέπουν” τα ραδίκια ανάποδα και δεν θα τους χρειαστούν πια οι συντάξεις…

Παρεμπιπτόντως, μήπως είσαι κι εσύ Αντωνάκη μ’ αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν;

Λοιπόν, επανέρχομαι στον εξάψαλμο κατά της ΝΔ. Φτιάξτε αξιόπιστο πρόγραμμα βρε, ο κόσμος ξύπνησε και δεν τρώει πια κουτόχορτο. Αντώνη, άφησε τις επετειακές δηλώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν έχει άλλη απασχόληση, και στρώσου στη δουλειά, αν θέλεις να δεις ποτέ εξουσία. Φτιάξε και δική σου ιστοσελίδα για να μη σε ψάχνουν με το κερί ανάμεσα στους υποτακτικούς σου, και ανάρτησε ρεαλιστικές προτάσεις, άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και video για κάθε σου εμφάνιση. Το ΠΑΣΟΚ είναι άριστα οργανωμένο διαδικτυακά, και η ιστοσελίδα της ΝΔ σε σύγκριση με τη δική τους μοιάζει θλιβερά ερασιτεχνική.

Επιστρέφω στην ιστοσελίδα της ΝΔ, κάνω κλικ στο Γραφείο Τύπου, και στη συνέχεια κλικ στο Αρχείο, κλικ στο Πρόεδρος και κλικ στις ομιλίες-συνεντεύξεις. Κάντε το κι εσείς αν θέλετε. Και τι είδα πάνω-πάνω, δηλαδή σαν πιο πρόσφατη ομιλία;

21-02-11: Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Παιδεία.

Με άλλα λόγια, στις 21 Φεβρουαρίου του 2011 σταμάτησε η ενημέρωση του Αρχείου με τις ομιλίες-συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά! Μήπως άραγε από τότε και μετά συμπεριλήφθηκαν στην ενότητα «Τελευταία Νέα»; Τρέχα γύρευε… Έπρεπε να πατήσω καμιά πεντακοσαριά φορές το “επόμενη” για να επιβεβαιώσω την εικασία μου.



Ή μήπως θέλετε να υποθέσω το ακόμη τραγικότερο, ότι μετά τις 21-2-2011 ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε άλλες ομιλίες ούτε έδωσε συνεντεύξεις; Αποκλείεται! Κάπου θα βρίσκονται, αλλά δυστυχώς το ιστολόγιο της ΝΔ δεν είναι καθόλου φιλικό προς το χρήστη και πρέπει να έχει κανείς γαϊδουρινή υπομονή και να διαθέτει πολύ χρόνο για να τις μαζέψει από δω κι από κει.

Κατόπιν έκανα πάλι κλικ στο Γραφείο Τύπου, κλικ στο Αρχείο, κλικ στο Πρόεδρος, κλικ στα Δελτία Τύπου-Δηλώσεις, και είδα ότι και αυτά σταματάνε στις 24-2-2011. Είναι ή δεν είναι να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του με την αβελτηρία της ΝΔ; Βαριούνται ν’ αρχειοθετήσουν ακόμη και τις δραστηριότητες του Προέδρου του κόμματός τους! Μπορεί, λοιπόν, να περιμένει κανείς απ’ αυτούς χαΐρι και προκοπή; Όταν στα πανεύκολα δεν είναι άρτιοι και συνεπείς, πώς μπορείς να τους εμπιστευτείς στα δύσκολα;

Με την ίδια διαδικασία, έκανα κλικ στο Πρόεδρος, κλικ στο video. Το πρώτο πάνω-πάνω είχε ημερομηνία 19-2-2011. Εκεί είχε σταματήσει η ενημέρωση του αρχείου των video του Προέδρου της ΝΔ! Δείτε εδώ. Χωρίς αμφιβολία, τα πιο “πρόσφατα” video θα βόσκουν σκόρπια σε κάποιο άλλο μέρος της ιστοσελίδας. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτοί που έστησαν τον ιστοχώρο της ΝΔ κι εκείνοι που τον διαχειρίζονται θα είναι σκόρπιοι στη σκέψη και ανεπαρκείς στις γνώσεις…

Ας ελπίσουμε ότι θα διαβάσει κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αυτό το άρθρο, και ότι θα συμπληρωθεί σύντομα το Αρχείο της ιστοσελίδας της ΝΔ, ώστε να μη γίνεται ρεζίλι το κόμμα και απογοητεύει όσους ψάχνουν για έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση ως προς τις θέσεις και τις δραστηριότητες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητος και ένας ξεχωριστός ιστοχώρος του Προέδρου της ΝΔ. nd logo1

Παρεμπιπτόντως, μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι σημαίνει αυτό το σήμα της ΝΔ; Τρίχες κατσαρές; Από καιρό κράταγα μέσα μου το ερώτημα και κόντευα να σκάσω!

Δυστυχώς, το θλιβερό συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχει το αντίπαλο πολιτικό δέος που θα μας γλιτώσει από τα δίχτυα της φονικής αράχνης του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν η παρούσα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση. Έτσι ή αλλιώς, ο άριστα οργανωμένος κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ θα κινεί πάντα τα νήματα από το προσκήνιο ή το παρασκήνιο, υπεργείως ή υπογείως και καταχθονίως. Και όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, θα μας σπρώχνει από το κακό στο χειρότερο, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση…

Μήπως τελικά ο ΝεοΠασοκισμός είναι ό,τι μας ταιριάζει λόγω… αρχαίας παράδοσης;
Κλείνοντας θα παραθέσω επίκαιρη φράση του Αποστόλου Παύλου από τη δεύτερη επιστολή του Προς Κορινθίους (κεφ.11: 19-20) που επιβεβαιώνει τη δουλικότητα και τη μαζοχιστική φύση του Έλληνα από παλαιοτάτων χρόνων:
«Διότι σεις ευχαρίστως ανέχεστε τους άφρονες, παρόλο που είστε φρόνιμοι·

επειδή ανέχεστε, εάν κάποιος σας καταδουλώνει, εάν κάποιος σας κατατρώγει, εάν κάποιος λαμβάνει τα δικά σας, εάν κάποιος επαίρεται, εάν κάποιος σας κτυπά εις το πρόσωπον.»
Tags: Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης