Σταμάτα επιτέλους το δούλεμα, Πρωθυπουργέ!

Ο ΓΑΠ πρέπει να μας θεωρεί εντελώς ηλίθιους για να μας δουλεύει τόσο άγρια τη στιγμή που μας παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Νισάφι πια με την κοροϊδία! Για όσους χάσατε το τελευταίο επεισόδιο θεατρινισμού και δουλέματος, παραθέτω εδώ τι είπε ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

«Ζητάμε σήμερα απʼ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας και, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Παρά το κόστος, παρά την επιβάρυνση που θα βιώσει ο κάθε πολίτης, όλοι λένε “ναι”.»
«Όλοι οι Έλληνες, οι άνθρωποι του ενός μισθού, της καθημερινής σκληρής εργασίας, όλοι εκείνοι που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Συγκινούμαι ειλικρινά, όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε
“για την πατρίδα, και το μισθό μου να θυσιάσω”»
(Δείτε τα υπόλοιπα εδώ)

Τι λες βρε Τζέφρυ; Τι παραμύθια είναι αυτά; Τον ξεπέρασες τον πατέρα σου! Ώστε όλοι λένε «ναι»; Για φαντάσου πόσο πατριώτες είναι οι άνθρωποι! Δηλαδή εγώ που λέω “όχι στα άδικα μέτρα” είμαι εξωγήινη; Είμαι αφιλόπατρις; Λοιπόν, τέρμα ο πληθυντικός της ευγένειας και του σεβασμού. Επειδή με δουλεύεις άγρια δεν τον δικαιούσαι!
Ώστε σου λένε «για την πατρίδα, και το μισθό μου να θυσιάσω». Άκου να δεις εθνικισμός! Σοβινιστές είναι οι άνθρωποι! Εμένα πάλι με πιάνουν άλλοι αγανακτισμένοι συνταξιούχοι στο δρόμο και μου λένε: «Να πληρώσουν οι απατεώνες που τα έκλεψαν! Εμείς τι φταίμε; Δεν κλέψαμε ποτέ κανέναν! »

Και οι 300 βολευτές; Τι λένε οι εθνοπατέρες; Είναι κι αυτοί έτοιμοι να θυσιάσουν τα χοντροεπιδόματά τους για την πατρίδα; Είναι πρόθυμοι να μπουν σε ενιαία φορολογική κλίμακα; Μπάαα! Μα δεν είναι πατριώτες αυτοί; Και οι άλλοι, εκείνοι που κρύβουν τα εισοδήματά τους με τις offshore κλπ., που μπορεί να είναι κουμπάροι και φίλοι σου, αυτοί τι σου είπαν, Γιώργη μου; Πες μου γιατί έχω αγωνία! Είμαι περίεργη να δω αυτά τα κουμάσια τι θα θυσιάσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Εσύ δεν είσαι περίεργος; Άντε, λοιπόν, κοίτα να συναντάς και κανέναν από δαύτους.

Μα, καλά, όταν βγαίνεις στο δρόμο μόνο μισθωτούς συναντάς εσύ; Μόνο μισθωτοί σε πιάνουν για να σου δηλώσουν παράδοση άνευ όρων; Κανένα μεγαλογιατρό και μεγαλοδικηγόρο δε συνάντησες; Και δε μου λες; Πέφτουν οι μισθωτοί μπροστά στην πρωθυπουργική λιμουζίνα και σου λένε «θυσιαζόμαστε»; Ώστε συγκινείσαι με αυτά που σου λένε, ε; Σιγά γιατί θα βάλω τα κλάματα και μου έχουν τελειώσει τα μαντηλάκια.

Είδες που ήθελες να μας κάνεις διεθνιστές για το καλό μας; Αν το είχες πετύχει τώρα θα τόβρισκες μπροστά σου. Δε θα υπήρχε ψυχή για να θυσιαστεί για την πατρίδα. Ποια πατρίδα; Την «πατρίδα» των πολυεθνικών, των τραπεζών και των χρηματιστηρίων; Την πατρίδα των κερδοσκόπων; Για ποια πατρίδα μιλάς εσύ ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Και πού είσαι; Κοίτα μήπως σου έχει ξεφύγει καμία απαγορευμένη λέξη “εθνικός”, “εθνική”, στις μακρόσυρτες ονομασίες των μεταλλαγμένων υπουργείων. Τώρα, λοιπόν, θυμήθηκες τον κατασυκοφαντημένο από τους “προοδευτικούς” πατριωτισμό των Ελλήνων, εκείνον που πριν θεωρούσες φασισμό; Πω, πω δούλεμα ο “σύντροφος” Τζέφρυ, σύντροφοι! Φοβού τους σοσιαληστές και κοινωνική “δικαιοσύνη” τάζοντες!

Εγώ πάντως, τη λέω την αμαρτία μου, αηδιάζω με το χοντρό δούλεμα που μας κάνεις, κύριε Πρωθυπουργέ. Εμπρός, λοιπόν, προχώρα! Κάνε ό,τι έχεις να κάνεις με συνοπτικές διαδικασίες, ψυχοβγάλτη, αφού μας έφτασες μέχρις εδώ, και πάψε να μας εμπαίζεις. Διάβασε και το προηγούμενο άρθρο μου για να θυμηθείς τα παραμύθια που μας έλεγες στις 11 Δεκεμβρίου 2009, μπας και πάψεις τουλάχιστον να μας δουλεύεις.

Και να θυμάσαι τα λόγια μου: Έχεις πάρει λάθος δρόμο, Πρωθυπουργέ. Ένα δρόμο που θα μας βάλει σε περισσότερες περιπέτειες. Θα βυθίσεις την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και τη χώρα σε κοινωνικές αναταραχές που θα κάνουν την πλουτοκρατία να χάσει τον ύπνο της.

Ας όψεται η πελατειακή φαυλοδημοκρατία-κομματοκρατία, που κατέστρεψε την πιο όμορφη πατρίδα. Ας όψονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που διέφθειραν έναν υπέροχο λαό. Ας όψεται και η Εκκλησία που τάισε το λαό κουτόχορτο και που, σ’ ένα θανάσιμο εναγκαλισμό με τη διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία, πρόδωσε την αποστολή της θέτοντας εαυτήν εις την υπηρεσία του Μαμμωνά!

Γιώργο Παπανδρέου, αυτά είναι λόγια δικά σου: «Όχι να πληρώσει ξανά ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού, που πάντα καλείται να πληρώσει, αυτές τις κρίσεις και αυτές τις δυσκολίες. (..) Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας, κ. Χασαπόπουλε; Εκεί είναι το πρόβλημα; Ρωτάω. (…) ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%; Σας λέω ότι αν εκεί ήταν το πρόβλημα, θα σας έλεγα, ωραία, να πάμε εκεί. Εκεί ήταν το πρόβλημα; Το πρόβλημα ήταν αλλού.» (Βρυξέλλες, 11-12-2009)

Πολύ νωρίς για να ξεχάσουμε τις απατηλές σου υποσχέσεις, Τζέφρυ! Εσύ πώς τις ξέχασες; Τι μεσολάβησε από τότε; Προφανώς οι κηδεμόνες-προστάτες μας που σου υπαγόρευσαν τη σφαγή των αμνών θέλουν τον ελληνικό λαό στο δρόμο. Θέλουν κοινωνικές αναταραχές… Θέλουν λουκέτα στα μικρομάγαζα και χιλιάδες ανέργους. Άλλωστε, τι αξία έχουν οι άνθρωποι μπροστά στους αριθμούς και στα κέρδη του κεφαλαίου; Έτσι δε βλέπεις το πράγμα, Τζέφρυ; Ζήτω οι αριθμοί! Κάτω οι άνθρωποι!

Tags: Γιώργος Παπανδρέου, Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου