Στόχος της επιδρομής στην έπαυλη Trump η αποτροπή υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2024

Marine One at Mar a Lago 33638029748 cropped 400x254 1

Γιατί έγινε επιδρομή στο κτήμα Mar-a-Lago του πρώην Προέδρου Trump?

By Peter Koenig
Global Research, August 14, 2022

«Με όλα τα ανεξερεύνητα και ατιμώρητα εγκλήματα  που έχουν διαπράξει η Hillary και οι Clintons· με όλες τις ανεξερεύνητες ύποπτες συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών που έχει διαπράξει η Pelosi  – με όλα τα ΓΝΩΣΤΑ εγκλήματα της οικογένειας Biden· Δέχεται επιδρομή ο Trump;» – Cynthia McKinney, πρώην μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είπε ότι τη Δευτέρα, δύο ημέρες νωρίτερα, περισσότεροι από 30 πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στην κατοικία του στο Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα. Το FBI αρνήθηκε να επιτρέψει στον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Trump  ή σε οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα να είναι παρών κατά τη διάρκεια της επιδρομής που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες. Ο κ. Trump  έλεγε ότι μπορεί να είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να επινοήσουν στοιχεία εναντίον του.

Και γιατί όχι;

Είναι σαφές ότι η επιδρομή στην κατοικία Trump στο Mar-a-Lago δεν αφορούσε ένα μάτσο έγγραφα που μπορεί να είχε πάρει μαζί του από τον Λευκό Οίκο. Ήταν για πολλά περισσότερα. Και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Merrick Garland, υποστήριξε ότι ποτέ άλλοτε στην 152χρονη ιστορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είχε πραγματοποιηθεί τόσο εκτεταμένη έρευνα για έναν πρώην Πρόεδρο.

«Αυτοί είναι σκοτεινοί καιροί για το έθνος μας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Trump απαντώντας στην επιδρομή του FBI το πρωί της Δευτέρας στην ιδιωτική του κατοικία στο Mar-a-Lago. Συνέκρινε το συμβάν με «επίθεση» που «θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο σε διαλυμένες χώρες του Τρίτου Κόσμου».

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελευθερίας του Palm Beach, Paul du Quenoy, αποκαλεί την επιδρομή Mar-a-Lago μια απελπισμένη πράξη ενός διεφθαρμένου κατεστημένου.

Ο πρώην Πρόεδρος παραμένει μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, καθώς ισχυρίζεται ότι οι εκλογές του 2020 κλάπηκαν και φέρεται να έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Ωστόσο, τα τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν έγιναν δεκτά να εξεταστούν σε κανένα από τα Δικαστήρια του Κράτους, στα οποία τα προσκόμισε, ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το αν o ισχυρισμός του Trump ήταν σωστός ή λάθος έχει μικρότερη σημασία. Η κατηγορηματική απόρριψη της εξέτασης μιας υπόθεσης που παρουσιάστηκε από έναν πρώην Πρόεδρο είναι τόσο ασυνήθιστη που εγείρει μυριάδες ερωτήματα.

Η νίκη του Donald Trump στις εκλογές του 2016 εξέπληξε πολλούς. Πώς μπορεί το κοινό να εκλέξει έναν τέτοιο κλόουν, ήταν η γενική αντίδραση των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Προεδρίας του – ακόμη και πριν – επικρίθηκε στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο με τρόπους που κανένας πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίστηκε από τη διεθνή διπλωματία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μήπως επειδή ο κ. Trump, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και ενάντια στο παρελθόν και το παρόν, δεν είναι παγκοσμιοποιητής, αλλά ένθερμος εθνικιστής;

Είναι η εποχή των παγκοσμιοποιητών. Δεν υπάρχει πια αριστερά και δεξιά, σοσιαλισμός και κομμουνισμός, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι. Υπάρχουν μόνο παγκοσμιοποιητές και αντι-παγκοσμιοποιητές.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ή παγκόσμια ατζέντα που καθοδηγείται από το WEF – στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης και της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030 οδηγεί προς μια Μια Παγκόσμια Τάξη (OWO), που διευθύνεται από μια μικρή ελίτ.

Ο παντοτινός Διευθύνων Σύμβουλος του WEF, Klaus Schwab, κατέστησε σαφές κατά την τελευταία Διάσκεψη του WEF τον Μάιο του 2022 στο Νταβός, ότι «Έχουμε τα μέσα για να βελτιώσουμε την κατάσταση του κόσμου». 

Αυτό που ήθελε πραγματικά να πει είναι ότι, εμείς, αυτή η μικρή αλλά σημαντική ομάδα ανθρώπων σε αυτή την αίθουσα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τη μορφή του κόσμου. Δείτε αυτό.

Αυτή η ιδέα της ανάληψης του πλήρους ελέγχου του κόσμου, ανήκει στους εταιρικούς οικονομικούς γίγαντες του είδους BlackRock, Vanguard, StateStreet και άλλων τιτάνων τραπεζών της Wall Street και ιδιωτικών δισεκατομμυριούχων ολιγαρχών. Το WEF, που χρηματοδοτείται γενναιόδωρα από αυτούς, εκπροσωπεί τα εξαιρετικά ισχυρά συμφέροντά τους σε όλο τον κόσμο. Δείτε την Ηγεσία και Διακυβέρνηση του WEF – Διοικητικό Συμβούλιο και πολλούς άλλους.

Αυτή η ιδέα του One World Globalist είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το παγκόσμιο όραμα του Donald Trump. Είναι εθνικιστής à la “Make America Great Again” και θέλει οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να έχουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο. Αλλά, αντίθετα με ό,τι τα Μέσα Ενημέρωσης κατήγγειλαν, τον κόσμο γενικότερα, όχι ως μοναδική αυτοκρατορία, αλλά μάλλον ως βασικό παράγοντα σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Κατά την 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2020, ο κ. Trump κάλεσε τους ηγέτες όλων των χωρών, συστήνοντάς τους να κάνουν το ίδιο για τις χώρες τους, να τις κάνουν ισχυρές, ανεξάρτητες, ως αυτόνομα κυρίαρχα έθνη. Αυτή δεν είναι ακριβώς μια παγκοσμιοποιητική άποψη. Αλλά είναι μια άποψη που αρέσει στις περισσότερες χώρες – και ακόμη περισσότερο στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μια Ενιαία Παγκόσμια Τάξη θα ισοδυναμούσε με μια Ενιαία Παγκόσμια Τυραννία,  μία OWT (One World Tyranny). Για αυτόν τον λόγο, στις καρδιές των ανθρώπων και πολλών πολιτικών στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, ο κ. Trump είναι πολύ δημοφιλής.

Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν τολμούν να το πουν, επειδή τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν συκοφαντήσει τον Trump και τις απόψεις του, καθώς και οποιεσδήποτε μη παγκοσμιοποιητικές απόψεις σε τέτοιο βαθμό, που η ανοιχτή παραδοχή μιας κυρίαρχης εθνικιστικής άποψης θα θεωρηθεί ως εντελώς επαίσχυντη.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι την περασμένη Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, μόλις δύο ημέρες μετά την επιδρομή του FBI στην κατοικία του, ο πρώην Πρόεδρος κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της Γενικής Εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (AG), Letitia James, για έξι ωρών κατάθεση για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας ακινήτων του. Εκτός από την δήλωση του ονόματός του, ο Trump επικαλέστηκε επανειλημμένα το δικαίωμά του στην Πέμπτη Τροποποίηση κατά της αυτοενοχοποίησης. Εκτός από αυτό, δεν αποκαλύφθηκαν πολλά στο κοινό από αυτή την κατάθεση.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον δεν είναι η κατάθεση από μόνη της, αλλά τα δύο φαινομενικά ανεξάρτητα παράλληλα γεγονότα εναντίον ενός πρώην προέδρου: η έφοδος του FBI στην κατοικία του Trump στο Mar-a-Lago και η εξάωρη ανάκριση από την Γενική Εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αυτές οι νομικές ενέργειες κατά του πρώην Προέδρου θα μεγιστοποιηθούν δυσανάλογα από τα Μέσα Ενημέρωσης, έτσι ώστε να μειωθεί η ισχύς του και οι πιθανότητές του να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία το 2024· και στοχεύουν επίσης στο να αποτρέψουν τους Ρεπουμπλικάνους – οι περισσότεροι από τους οποίους υποστηρίζουν τον Trump – να υπερισχύσουν τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία στις Ενδιάμεσες Εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αν και ο Trump είπε ότι θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 εάν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος το 2024, αυτό το πρόσφατο βίντεο δείχνει ότι ο «υποψήφιος» Trump βρίσκεται ήδη στα ίχνη της προεκλογικής του εκστρατείας – στο κανάλι Telegram , ακούγεται σαν ομιλία για την επιστροφή του Trump.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Trump θα κέρδιζε τον Biden με 45 έναντι 32 ή με διαφορά 40%. Δείτε τη δημοσκόπηση του Newsweek.

Είναι σαφές ότι αυτά τα νομικά φιάσκο – και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα – είναι οι τελευταίες προσπάθειες για να αποτραπεί η περαιτέρω αποσύνθεση της Globalists House of Cards Would-be-Empire του WEF.

Η καταρρέουσα  Παγκοσμιοποιητική κλίκα θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τον Donald Trump από το να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος το 2024.

*******

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της  Global Research.

Ο Peter Koenig  είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην Senior Economist στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για διαδικτυακά περιοδικά και είναι συγγραφέας του  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed και  συνσυγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney «When China Sneezes:  From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης εξωτερικός Senior Fellow του Chongyang Institute του Πανεπιστημίου Renmin, στο Πεκίνο. 

Η επιλεγμένη εικόνα παρέχεται με άδεια δημόσιας χρήσης

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research.

Πνευματικά δικαιώματα © Peter Koenig , Global Research, 2022

Σχολιάστε τα άρθρα παγκόσμιας έρευνας στη σελίδα μας στο Facebook

Γίνετε μέλος της Global Research

globalresearch.ca

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Donald Trump, FBI, Klaus Schwab, Letitia James, Mar-a-Lago, Merrick Garland, Peter Koenig, WEF, Μεγάλη Επανεκκίνηση, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, παγκοσμιοποίηση