Συγκλονιστικό “Διάγγελμα” προς Πρωθυπουργό και λοιπούς ανευθυνο-υπεύθυνους ανθρωποθυσιών από έναν προβληματισμένο νέο

“Τι σκατά να κάνουμε εμείς τώρα, γνωρίζοντας και βλέποντας την αντιμετώπιση όλων σας και γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν έχουμε θύματα; Πείτε μου τι σκατά πρέπει να κάνουμε εμείς για να αλλάξει η κατάσταση;”

tuku.gr

Τριπλοσκέφτηκα αν θα ανεβάσω τελικά αυτό εδώ το βίντεο. Δεν ξέρω αν έκανα σωστά. Και δεν ξέρω πόσους νέους εκφράζει. Δεν ξέρω αν έπρεπε να μιλήσω για το θέμα. Όμως σίγουρα, δεν ήμουν οκ να κάνω σαν να είναι όλα καλά και να πάμε παρακάτω.

Αφήνω αυτό το βίντεο σε εσάς τώρα. Πράξτε όπως νιώθετε. Μοιραστείτε το όπως πιστεύετε. Αλλά πάνω από όλα εκφραστείτε όσο κριντζ και περίεργο μπορεί να σας κάνει να νιώθετε. Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσουμε..

“Διάγγελμα” Νέων προς τον Πρωθυπουργό για τα Τέμπη

TukuGr

Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση αυτού του συγκλονιστικού video:

Κύριε Πρωθυπουργέ και αγαπητοί βουλευτές,

Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις, και τις συγνώμες σας για την τραγωδία στα Τέμπη. Και είδαμε όλοι μαζί τις κινητοποιήσεις που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην συλλογική μας μνήμη.

Δεκάδες εκατοντάδες πολιτικοί έχασαν την εμπιστοσύνη μας. Σε ένα φρικτό και αηδιαστικό επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας. Είμαστε δίπλα στα θύματα αυτής της τραγωδίας. Δίπλα σε κάθε πολιτικό, αρχηγό και βουλευτή που τώρα μετράει τους γνωστούς του για να κρατήσει με νύχια και με δόντια μια θέση στην Βουλή.

Και ευχαριστούμε από καρδιάς τις γυναίκες και τους άντρες της ελληνικής δημοσιογραφίας που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για να σας βοηθήσουν να σώσετε τις θέσεις σας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Μπορώ να υποκρίνομαι και να συνεχίσω αυτό το τραγικό σκετσάκι. Αλλά δεν έχω εκπαιδευτεί να παίζω θέατρο για πάνω από 30 δευτερόλεπτα λέγοντας χαζομάρες. Οπότε θα με συγχωρέσετε που  αυτό το “αστείο” σκετσάκι θα σταματήσει εδώ. Με συγχωρείτε και για την κακογουστιά του. Ξέρετε  εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός· είμαι απλά ένας 28χρονος κωμικός που ξέρει να φτιάχνει χαζά αστεία στο ιντερνέτ., οπότε είναι λογικό να είμαι λίγο cringe.

Αλλά μιας και σας έχω εδώ, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση.

Τι σκατά να κάνουμε εμείς τώρα, γνωρίζοντας και βλέποντας την αντιμετώπιση όλων σας και γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν έχουμε θύματα;

Θέλω αλήθεια την συμβουλή σας γιατί εγώ είμαι απλά ένας 28χρονος νέος που δεν γνωρίζει. Που από 13 χρονών έμαθα να βλέπω συμμαθητές μου να δολοφονούνται, συμφοιτητές μου να τρώνε ξύλο έξω από τις σχολές τους επειδή ζητάνε τα αυτονόητα κι άλλοι να αυτοκτονούν γιατί δεν την παλεύουν.

Πείτε μου τι σκατά πρέπει να κάνουμε εμείς για να αλλάξει η κατάσταση; Γιατί οι απεργίες δεν δουλεύουν. Τις έκαναν οι μηχανοδηγοί και τους αγνοήσατε. Οι διαμαρτυρίες πάνε να βγουν παράνομες, με φόβο για χημικά και ξύλο.

Και η ψήφος; 20 χρόνια μας λέτε ότι ψηφίζαμε λάθος. Γιατί από το 2000 ήταν έτσι η κατάσταση, και το καταλάβατε τώρα. Οπότε, μάλλον ούτε η ψήφος βοηθάει.

Οπότε πείτε μου σας παρακαλώ πώς ν’ αλλάξουμε το μέλλον μας. Πώς να το κάνουμε καλύτερο; Γιατί εμείς είμαστε και η γενιά του ιντερνέτ, ξέρεις· εμείς είμαστε για να πεθαίνουμε από πυροβολισμούς, από τραίνα, από φωτιές, από ξύλο, από πλημμύρες ή και σιωπηλά στο σπίτι μας, γιατί λογικά κακοί είμαστε, βουνό μου. Λογικά δεν ξέρουμε.

Είμαστε η γενιά των memes και της απάθειας bro. Εμείς είμαστε μόνο ν’ ανεβάζουμε μαύρα stories στο instagramγια 24 ώρες. Ή emoji με περιστέρια και rest in peace. Ή να κοινοποιούμε την ίδια φωτογραφία που κοινοποίησαν όλοι μας οι φίλοι, για να είμαστε relevant.

Δεν είμαστε για να αλλάζουμε τον κόσμο. Σωστά; Απαθείς δεν μας θέλετε; Να μην μιλήσουμε, να μεγαλώσουμε, να κάνουμε οικογένεια και όταν η τραγωδία μας χτυπήσει την πόρτα να πούμε, ε μωρέ και τι να κάνουμε; Και να ψηφίζουμε ιδανικά αυτόν που είναι η σειρά του εκείνη την χρονιά.

Εγώ δεν ξέρω. Εγώ κανονικά θα έπρεπε να συζητάω για το ποιον να ψηφίσω στο εκάστοτε reality και να φτιάχνω memes στο ιντερνέτ. Μιλάμε για profit και κάτι τέτοιο.

Οπότε, απαντήστε μου εσείς: οι μεγάλοι, οι γονείς, οι παππούδες, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές. Εσείς που είστε πιο μορφωμένοι και πιο σημαντικοί από μένα. Γιατί εγώ είμαι μικρός και μάλλον κάτι έχω διδαχθεί λάθος. Και κάτι πρέπει να κάνω αλλιώς. Οπότε, αν βρείτε χρόνο εκεί στους προεκλογικούς σας λόγους και στα πάνελ, απαντήστε μου και  σ’ αυτό το ερώτημα, αν δεν σας βγάζω από το πρόγραμμά σας κι έχετε χρόνο.

Δεν ξέρω τι σκατά είναι αυτό το βίντεο που έφτιαξα. Αλλά τα βίντεο είναι ο τρόπος μου για να εκφραστώ και το εργαλείο μου. Και έχω δει τόσο κόσμο την τελευταία εβδομάδα να μιλάει για τους νέους, εκτός από τους ίδιους τους νέους, αποφάσισα να φτιάξω αυτό: ένα βίντεο από τους νέους.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Πάω τώρα να κάνω τη δουλειά μου και να φτιάξω χαζά video με αστεία στο ιντερνέτ.

—————–

Υ.Γ. Αν ασχολείσαι με κάποιον κλάδο (Ιστορικός, Ερευνητής Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής, Οικονομολόγος κλπ) και έχεις γνώσεις σε βάθος στην απάντηση που ζητάμε σε αυτό το βίντεο, σκεφτόμαστε με την εταιρεία μου να στήσουμε ένα κανάλι που θα παράγει εκπαιδευτικό περιεχόμενο με πολύ απλή επεξήγηση βασικών ερωτημάτων με σκοπό την βοήθεια ανάπτυξης της κριτικής σκέψης ειδικά των νέων. Εντελώς ουδέτερα. Για να δουλέψει ως ένα μικρό λιθαράκι στο να βοηθήσουμε τους νέους να μπορούν να πάρουν πιο μεστές και σίγουρες αποφάσεις για το μέλλον που θέλουν για τον εαυτό τους. Επικοινώνησε μαζί μου εδώ: Tukutube@gmail.com


Παρακαλώ διαδώστε αυτό το video παντού. Είναι εγερτήριο σάλπισμα από έναν νέο προς τους προδομένους νέους. Νισάφι πια με τις ανθρωποθυσίες!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!.

Tags: TukuGr, απεργίες, βουλευτές, διάγγελμα, διαμαρτυρίες, εγερτήριο σάλπισμα, πρωθυπουργός, Τέμπη, τραγωδία των Τεμπών