“Συναινετικά” και άλλα ανέκδοτα του Γιώργου Παπανδρέου

papandreou kahn
Η προχθεσινή Ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κουνήματος έβγαλε πολλά ανέκδοτα, αν και δεν ήταν πρωτότυπα.

Μερικά από τα ανέκδοτα ήταν άκρως “συναινετικά”, εν όψει της αυριανής συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά, για να προλειάνουν το έδαφος.
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα των ανεκδότων για να γελάσετε. Μην ξεχνάτε ότι το γέλιο είναι υγεία.

GAP: «Πριν από δεκαεπτά μήνες, η χώρα μας, όλοι μαζί, ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι. (…) Τίποτα απ’ όσα ζούσαμε τότε που ξεκινήσαμε, δεν ήταν δικά μας, δεν μας εκπροσωπούσαν. Δεν ήταν δικές μας αξίες, η διαφθορά, το ρουσφέτι, η αδικία, ο πλουτισμός των λίγων και ισχυρών.»
Χα, χα, χάαα!

Μια φορά κι ένα χαλεπό καιρό ήταν μια κακιά μάγισσα που την έλεγαν Νέα Δημοκρατία και…

GAP: «Βρεθήκαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μιας χρεοκοπίας οικονομικής, θεσμικής και ηθικής, που μας άφησαν οι προηγούμενοι. Κι εμείς, σηκώσαμε τη σημαία και είπαμε “αυτός δεν είναι ο τόπος όπου θέλουμε να ζήσουμε” (…)

Για να δούμε, όμως, από πού ξεκινήσαμε και τι πετύχαμε. Μιλάμε συχνά για το χρέος. Τι είναι το χρέος; Είναι ένα στατιστικό μέγεθος, που μετράνε οι ξένοι; Όχι. Το χρέος είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας. Αυτό που διπλασίασε η Νέα Δημοκρατία.
Και τι είναι το έλλειμμα; Είναι τα νέα βαρίδια, που τους προσθέτουμε κάθε χρόνο. Σε πέντε χρόνια μόνο, η Νέα Δημοκρατία διπλασίασε και τα δύο, και το χρέος, και το έλλειμμα.
Γι’ αυτό και δεν μπορούσε κανένας να πάρει ανάσα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπνιξε τις επόμενες γενιές, για να ζήσει αυτή καλύτερα, οι λίγοι και οι δικοί της. Αυτά έμαθαν και οι δανειστές μας και αντέδρασαν, δεν μας δάνειζαν και ακόμα δεν μας δανείζουν. Τουλάχιστον, με ανεκτά επιτόκια.»

Άκρως “συναινετικά” όλα αυτά, δε νομίζετε; Φτιάχνουν το κλίμα για αύριο! Το video στο τέλος είναι πολύ διαφωτιστικό.

GAP: «Θέλω να ξέρετε ότι, από εμένα, θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας. Έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω. Και η αλήθεια είναι οδηγός μας, είναι το μόνο μας απάγκιο.»

Άει στο καλό σου, Γιώργο, μ’ έκανες και ξεκαρδίστηκα με το ανέκδοτο! Παρά λίγο να κα*****θώ από τα γέλια, με το συμπάθιο. Βρε τον “λεφτά υπάρχουν” τι ωραία που μας τα λέει χωρίς να ερυθριά!

GAP: «Να και οι πρώτες σειρήνες στην πορεία μας. “Πείτε πάλι ψέματα”, μας είπαν. “Χρεώστε κι άλλο τα παιδιά σας. Κάντε σαν να μην συμβαίνει τίποτα”.»

Α, πα, πα, πα! «Πείτε ΠΑΛΙ ψέματα» σου είπαν, Γιώργο μου; Βρε τους ιερόσυλους που πήγαν να σε αποπλανήσουν! Γιατί, πότε είπες ψέματα και ο λογογράφος σου έβαλε το ΠΑΛΙ; Εσύ μόνο αλήθειες λες! Θα μου πεις και η γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια…

GAP: «Μάλιστα, μόνο προδότη δεν με είπαν, επειδή συζήτησα, λένε, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επειδή έψαχνα λεφτά για τη χώρα μου. (…)
Φυσικά, για την πατρίδα μίλησα και θα μιλώ με τους πάντες, με κάθε αρμόδιο ανά την υφήλιο, με κάθε έναν που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Και αυτό έκανα και αυτό κάνω. Με τραπεζίτες, με διακεκριμένους οικονομολόγους, με αρχηγούς κρατών εντός και εκτός Ευρώπης, με επικεφαλής όλων των διεθνών Οργανισμών.»

Δεν σε είπαν προδότη; Μα καλά, βαρηκοΐα έχεις, Γιώργο μου; Βρε, παιδιά, μια και τόφερε η κουβέντα, θέλω να σας ρωτήσω, γιατί όταν ακούω τη λέξη πατρίδα από το στόμα του Γιώργου με πιάνει αναγούλα;

GAP: «Δείτε τι έγινε στην Ιρλανδία. Ένας Πρωθυπουργός δεξιός, συντηρητικός, αλλά τουλάχιστον ντόμπρος, ανέλαβε τις ευθύνες του. Πέρασε δύσκολα μέτρα για να σώσει τη χώρα του και μετά πήγε σε εκλογές.
Δεν φυγομάχησε, δεν έριξε την απασφαλισμένη βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία. Και σήμερα, κρύβεται η ηγεσία της, πίσω από το γεγονός ότι εμείς πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις. Αυτοί, τις κρίσιμες στιγμές, εξαφανίστηκαν. Και τώρα, θέλουν και κάνουν και κλεφτοπόλεμο.»

Α, βρε Γιώργο… Αμετανόητος είσαι! Τόσο κήρυγμα σου έχω κάνει αλλά εσύ το χαβά σου… Φοβάμαι μήπως εδώ ισχύει το «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»…

Άντε και καλή “συναίνεση” αύριο! Περιμένω με αγωνία τις “συναινετικές” δηλώσεις των κομματαρχών.

Tags: 11η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, πολιτική συναίνεση