Συνεχίζουν τις (Σ)καταλήψεις οι λάτρεις του ασύλου

katalipsi
3/9/2011
Ο νέος νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία της Άννας Διαμαντοπούλου “καλωσορίστηκε” από φοιτητές και σπουδαστές με καταλήψεις. (Διευκρινίσεις του νόμου εδώ).

Όπως μου έλεγε προχτές η μητέρα ενός καταληψία, εκείνο στο οποίο αντιδρούν περισσότερο οι φοιτητές είναι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια. Έτσι πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

«Η χτεσινή μέρα άρχισε με γενικές συνελεύσεις σε διάφορες σχολές, τα υπό κατάληψη τμήματα σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές ανέρχονται σε 230 σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ το Πολυτεχνείο της Αθήνας έβαλε “λουκέτο” για δύο μέρες (χτες και σήμερα).» (πηγή)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με φόντο το πανεπιστημιακό άσυλο γράφτηκαν οι πιο “ένδοξες” αντιστασιακές σελίδες της μεταπολίτευσης. Και φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να γράφονται, όσο οι νοσταλγοί του άσυλου (χάους) αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τη λογική τους.
Στη συνέχεια θα παραθέσω αξέχαστα στιγμιότυπα της πρόσφατης ένδοξης ιστορίας που εκτυλίχτηκαν στη Βαρβαρία μας, δηλαδή στο πανελλήνιο άσυλο των ανιάτως βαρβάρων. Κάνοντας κλικ στα link, όσοι θαυμαστές του μπάχαλου, θα απολαύσετε και εικόνες “δημοκρατικής” βαρβαρότητας.

9-9-2006 «Τα πρώτα επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο `Ι. Βελλίδης` λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού, για την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, όταν μια ομάδα κρανοφόρων και κουκουλοφόρων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ.

Απομακρύνθηκαν, όμως, αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών, ενώ η πυροσβεστική βρέθηκε σε άμεση ετοιμότητα για την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς που προκλήθηκαν.

Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν μέσω της οδού Αγγελάκη και των γύρω στενών στην οδό Εγνατία και “ταμπουρώθηκαν” στο ΑΠΘ, όπου κατέκαψαν πάνω από δέκα αυτοκίνητα, ενώ στο διάβα τους κατέστρεψαν τις προσόψεις πολλών καταστημάτων. Επικράτησε επί δίωρο ένας κλεφτοπόλεμος στους χώρους έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή, τη Θεολογική Σχολή και την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.» (πηγή)

9-10-2006: «”Καλημέρα σας κ. Γρυσπολάκη. Γεια σας κ. Γρυσπολάκη. Χρόνια πολλά”. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που άκουσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 9 Οκτωβρίου του 2006 από ομάδα κουκουλοφόρων. Η επόμενη κίνηση, ήταν να εκτοξεύσει ένας από αυτούς μία τούρτα προς τον επικεφαλής της διοίκησης του ιδρύματος. Αργότερα, την ευθύνη της ενέργειας ανέλαβε με κείμενο στο Διαδίκτυο μία ομάδα με τίτλο “Καταστασιακοί φοιτητές με χόμπι τη ζαχαροπλαστική”, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γρυσπολάκη ως τον “κυριότερο εκφραστή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης”.»(πηγή)

3-11-2006: «Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ρίψη δακρυγόνων προσπάθησαν να απωθήσουν τους 200 ταραξίες, οι οποίοι με τη σειρά τους ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και κατά διαστήματα έβγαιναν πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Η αστυνομία έκανε μόνο μια προσαγωγή.
Νωρίτερα, είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ έξω από τη Βουλή, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση από αστυνομικής πλευράς.» (πηγή)

29-11-2006 «Στις 29 Νοεμβρίου του 2006, μικρή ομάδα φοιτητών της πολυτεχνικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχτισαν με τούβλα και τσιμέντο την πόρτα του γραφείου του αντιπρύτανη Αθανάσιου Καραμπίνη. Αιτία γι’ αυτή την ενέργεια στάθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο αντιπρύτανης εναντίον φοιτητή, επειδή τον είχε κατηγορήσει δημοσίως για, ούτε λίγο ούτε πολύ, κλοπή δημοσίου χρήματος.» (πηγή)

16-3-2007: «Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, όταν περίπου εκατό κουκουλοφόροι απέκλεισαν την Εγνατία οδό με κάδους απορριμμάτων, στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου, και ταμπουρώθηκαν στο προαύλιο της Θεολογικής Σχολής.» (πηγή)

28-4-2007: «Νωρίτερα – τα ξημερώματα – νεαροί ταμπουρώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, έστησαν οδοφράγματα στην Πατησίων και πέταξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Εξαιτίας των συμπλοκών, η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και στην οδό Μαυροματέων διακόπηκε από τις 3 μέχρι τις 5 το πρωί.» (πηγή)

Μάιος 2008 «Τον Μάιο του 2008, στο ΑΠΘ, ας πούμε, οι φοιτητές είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο – πλαίσιο. Είκοσι απ’ αυτούς ανέλαβαν δράση καταδρομέων. Κι έτσι, φτάσαμε στη σκηνή που ο πρύτανης Αν. Μάνθος δεν θα ξεχάσει ποτέ: μια δύσμοιρη γραμματέας να έχει αγκαλιά τα πρακτικά, είκοσι φοιτητές να προσπαθούν να της τ’ αρπάξουν και ο πρύτανης να ορμάει να σώσει τη γραμματέα. Τι κι αν φώναζε ο κ. Μάνθος πως θα δεχθεί τα αιτήματα των φοιτητών; Ένας νεαρός τον κρατούσε απ’ τον λαιμό όσο οι υπόλοιποι δοκίμαζαν πάνω του αυτά που ο Τζάκι Τσαν δίδαξε στις ταινίες. Το επόμενο που θυμάται ο Αν. Μάνθος είναι το ταβάνι του ΑΧΕΠΑ και το “εγκεφαλική διάσειση μετρίου βαθμού” που του ανήγγειλε ο γιατρός βάρδιας…» (πηγή)

5-6-2008, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «Περίπου οκτώ ώρες διήρκεσε ο χθεσινός εγκλωβισμός στην αίθουσα της Συγκλήτου, του πρύτανη και 20 μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδες φοιτητών που ζητούσαν να ανακληθεί η απόφαση που είχε ληφθεί για τον 4ετή οικονομικό προγραμματισμό του Ιδρύματος. (…)

Η χθεσινή ενέργεια των φοιτητών που άφησε εκ νέου άναυδη την πανεπιστημιακή κοινότητα, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ομάδες φοιτητών από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς -καθώς και μελών από παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πρύτανη- εισέβαλαν στον 3ο όροφο του κτιρίου του ΠΑΜΑΚ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου και ζήτησαν τα πρακτικά για το θέμα της 4ετούς ανάπτυξης του οικονομικού προγράμματος του Ιδρύματος. Το θέμα αυτό, που αποτελεί τμήμα του νέου νόμου, ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη της Συγκλήτου και είχε ήδη ψηφιστεί. Οι φοιτητές, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στο ΑΠΘ, ζήτησαν από τα μέλη της Συγκλήτου να ανακαλέσουν την απόφαση που πήραν.

Ταυτόχρονα απέκλεισαν την είσοδο και το διάδρομο που οδηγεί στην αίθουσα της Συγκλήτου μη επιτρέποντας στον πρύτανη και στα άλλα μέλη να βγουν απ’ αυτή ούτε για τις σωματικές τους ανάγκες, όπως κατήγγειλε αργότερα ο ίδιος.» (πηγή)

15-12-2008: «Τον Δεκέμβριο του 2008 ταμπουρώθηκαν στη Νομική και κατόπιν στο Πολυτεχνείο δεκάδες άτομα, που, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο, συμβάλλουν (κάποιοι ανεπίγνωστα, κάποιοι ενσυνείδητα) στην κατάλυση της Δημοκρατίας.» (πηγή)

22-12-2008 «Ταμπουρώθηκαν στη Νομική 100 κουκουλοφόροι!
Αφού τα έσπασαν σε Κολωνάκι, και στο κέντρο της Αθήνας, οι κουκουλοφόροι, πήγαν στην στη Νομική και τρύπωσαν μέσα, αρχίζοντας έναν πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της αστυνομίας, που βρίσκονται έξω από το χώρο. Οι αρχές φοβούνται ότι οι νεαροί θα ξεσπάσουν.» (πηγή)

31-12-2008 «Τις “πληγές” που άφησαν πίσω τους οι καταληψίες αναρχικοί μετρούν οι πρυτανικές αρχές.
Στο ΕΜΠ, μάρμαρα και τζάμια έχουν σπάσει, πατώματα έχουν καεί, πόρτες γραφείων έχουν παραβιαστεί, ενώ ακόμη και τα σκαμπό των φοιτητών έχουν… εξαφανιστεί.

Οι τοίχοι είναι γεμάτοι συνθήματα σε διάφορες γλώσσες, από αγγλικά και γαλλικά μέχρι ρώσικα, αλβανικά και ρουμάνικα (λέτε να ξέρουν ξένες γλώσσες οι αναρχικοί;).
Οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες απ΄ ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί στο κτίριο Γκίνη, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον λειτουργικό. Σημαντικές καταστροφές και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκτιμάται ότι το κόστος των ζημιών στο Σπουδαστήριο Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η εικόνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη Νομική Αθηνών, μπορεί να “γλίτωσαν” τα γραφεία των καθηγητών, όμως υπάρχουν εκτεταμένες φθορές σε τοίχους, πόρτες και τζάμια.

Το ερώτημα είναι ποιός θα τα πληρώσει; Πάλι οι Έλληνες πολίτες; Οι Πρυτάνεις και οι εισαγγελείς που δεν καταργούν το άσυλο για τις παράνομες και κακουργηματικές πράξεις που διεπράχθησαν δεν έχουν ευθύνη; Σε αυτούς που συνελήφθηκαν δεν θα καταλογιστούν ευθύνες για τις ζημιές, ώστε να πληρώσουν;» (πηγή)

18-2-2009: «Το απότομο “ντου” 80-100 νεαρών με κουκούλες, που κουβαλούσαν αβγά και μπογιές, έγινε στις 12.15 το μεσημέρι. Μάλλον είχε διττό στόχο: αφ’ ενός τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφ’ ετέρου καθ’ εαυτό το συνέδριο, που αφορούσε την περίφημη “Επάνοδο”, νεοσύστατο θεσμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους αποφυλακισμένους.

Οι νεαροί μπήκαν σε χρόνο μηδέν στην αίθουσα. Μια ολιγομελής ομάδα κατευθύνθηκε προς τον Γιάννη Πανούση, που προήδρευε στο πάνελ. Τον κλώτσησαν, τον τραυμάτισαν ελαφρά στο μάτι και του έσκισαν επιφανειακά το φρύδι και μεταφέρθηκε αργότερα με ασθενοφόρο στον “Ευαγγελισμό”. Παραδόξως, λίγο νωρίτερα, σε διάλειμμα του συνεδρίου, ο Γ. Πανούσης σχολίαζε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε δεχτεί επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του.» (πηγή)

13-3-2009: Κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν στη Νομική.

14-3-2009: «Λίγο πριν τις εννιά το πρωί ήταν είκοσι άτομα στην Θεσσαλονίκη που εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης, έσπασαν τράπεζες και ταμπουρώθηκαν στον Αριστοτέλειο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι περίπου σαράντα κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά – καρφιά το κέντρο της Αθήνας, όχι όμως αυτή τη φορά στα Εξάρχεια αλλά στο Κολωνάκι, όπου έσπασαν τράπεζες, καταστήματα αλλά και αυτοκίνητα απλών πολιτών. Ακολούθως, κρύφτηκαν μέσα στο άσυλο της Νομικής.» (πηγή)

16-3-2009: «Οι ταραξίες συγκεντρώθηκαν ανενόχλητοι, έσπασαν τα πάντα χωρίς να εμποδιστούν και ταμπουρώθηκαν στη Νομική, παρ’ ότι υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί στο Κολωνάκι.»(πηγή)

9-5-2009: «Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα είκοσι ατόμων εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Τζορτζ. Στη συνέχεια οι νεαροί ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Νωρίτερα, με πέτρες και ξύλα είχαν προκαλέσει φθορές σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.» (πηγή)

Νοέμβριος 2009: «Η ζωή του πρύτανη, δηλαδή, η οποία είναι γεμάτη εκπλήξεις. Πού να φανταζόταν, φερ’ ειπείν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Γεροθανάσης πως οι φοιτητές θα του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η Ελένη απ’ το Κωσταλέξι; Κι όμως! Τον Νοέμβριο του 2009, ο πρύτανης βρέθηκε κλειδωμένος μαζί με τα μέλη του Συγκλήτου στην αίθουσα συνεδριάσεων, και το κλειδί το πήραν οι φοιτητές που απαιτούσαν να αλλάξουν τα θέματα που θα συζητούσε η Σύγκλητος! Όταν πια ο πρύτανης απελευθερώθηκε, ψέλλισε κάτι για “παθογένειες” του συστήματος. Διότι είχε δει και χειρότερα, και μάλλον δεν επιθυμούσε να τα υποστεί στο μέλλον.» (πηγή)

7-12-2009 «Από τη μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσε ούτε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας Χρήστος Κίττας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την εισβολή των διαδηλωτών στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος. (…)
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 2.00 χθες το μεσημέρι, όταν δεκάδες κουκουλοφόροι έσπασαν την πόρτα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και εισήλθαν στο κτίριο. Κατά την έφοδό τους βρέθηκαν ενώπιον του κ. Κίττα. Τότε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι χτύπησαν τον πρύτανη στο κεφάλι χρησιμοποιώντας βαρύ αντικείμενο, ενδεχομένως λοστό ή ξύλο. Ο κ. Κίττας διακομίστηκε στο “Ιπποκράτειο” όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ήπια εγκεφαλική διάσειση εξαιτίας χτυπήματος στην αριστερή κροταφική χώρα και ήπιο καρδιακό επεισόδιο. Ο πρύτανης νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς.» (πηγή)

23-2-2010: «Τα ξημερώματα της Κυριακής οι αστυνομικές αρχές κλήθηκαν όταν ομάδες νεαρών που είχαν διοργανώσει πάρτι σε κτίριο του Πολυτεχνείου άρχισαν να καταστρέφουν πόρτες, αλλά και πολύτιμο εξοπλισμό του ιδρύματος και να απειλούν ανοικτά τους φύλακές του. Ένας εξ αυτών, έντρομος για τη σωματική του ακεραιότητα, τηλεφώνησε στον πρύτανη του ΕΜΠ και του ζήτησε να τον βοηθήσει. Ο κ. Κ. Μουτζούρης επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και ζήτησε τη συνδρομή του.» (πηγή)

7-12-2010: «Στις 19:00 οι κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο.» (πηγή)

7-12-2010: «Κλεφτοπόλεμος και στη Θεσσαλονίκη, με μικρή ομάδα κουκουλοφόρων που αργά το απόγευμα ταμπουρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή και πετούσαν πέτρες και μάρμαρα στις δυνάμεις της αστυνομίας.» (πηγή)

15 -12-2010: «ΑΘΗΝΑ: Άγρια φαίνεται πως θα είναι η νύχτα, αφού δεκάδες κουκουλοφόροι έχουν ταμπουρωθεί εδώ και μια ώρα στο Πολυτεχνείο. Αποπνικτική η κατάσταση από τα δακρυγόνα.» (πηγή)

15-12-2010: «Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στο Σύνταγμα έπεσαν βόμβες μολότωφ και καήκαν πολυτελή αυτοκίνητα δίπλα από γνωστά ξενοδοχεία, ενώ στη συνέχεια προπηλακίστηκε ο κ. Χατζηδάκης και το μεσημέρι μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και έδωσαν μάχη με τις δυνάμεις της αστυνομίας.» (πηγή)

16-12-2010: «Από τις 15:15 δεκάδες κουκουλοφόροι είχαν ταμπουρωθεί στους χώρους του Πολυτεχνείου και ξεκίνησαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ που απαντούσαν με δεκάδες δακρυγόνα.» (πηγή)

28-1-2011: «Μετά από την κατάληψη της Νομικής σχολής από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανενόχλητοι έφτασαν με καράβι από την Κρήτη και “ταμπουρώθηκαν” με υποστηρικτές δυνάμεις του κοινοβουλίου, της ακαδημαϊκής κοινότητας (μεμονωμένα) καθώς και μερικών φοιτητικών παρατάξεων στη οδό Σόλωνος, προκλήθηκαν στην εικόνα της χώρας αρνητικά σχόλια παγκοσμίως.» (πηγή)

3-2-2011 «Συζητούσαν το άσυλο, θυμήθηκαν τον εμφύλιο.
(…) Οι ρόλοι γενικώς μπερδεύτηκαν στην αίθουσα της βουλής, αφού όποιος ήθελε έλεγε όποιον ήθελε “φασίστα” και “εγκληματία” ανατρέποντας αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα περί φασισμού και πολιτικού εγκλήματος.» (πηγή)

12-5-2011: «Στη συνέχεια σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Εξαρχείων ενώ λίγο αργότερα μια ομάδα περίπου 20 νεαρών που είχαν “ταμπουρωθεί” στο Πολυτεχνείο επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Στουρνάρη και σε καταστροφές προσόψεων καταστημάτων.» (πηγή)

ΑΡΚΕΤΑ ως εδώ! Όπως καταλαβαίνετε, παρέλειψα πολλά παρόμοια “γραφικά” στιγμιότυπα “ταμπουρώματος” για να μη σας κουράσω άλλο.
Μη μου πείτε, τώρα, ότι δεν παράγουμε “δημοκρατικό πολιτισμό”, διότι θα σας αποκαλέσω συκοφάντες!
Η Ελλάδα κάνει έργο, βρε! Ανοίξτε τα μάτια σας! Ταμπούρωμα στο ταμπούρωμα, τα καταφέραμε στο τέλος να μας ταμπουρώσουν πανεθνικά οι εξαποδώ… Πλάκα έχει ο χαβαλές με το άσυλο, αλλά τελικά παραδώσαμε την ασυλία μας (εθνική κυριαρχία) στους δανειστές τοκογλύφους…

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, Γιώργο Παπανδρέου, δε βλέπω να υπερισχύεις στη μάχη με τους καταληψίες. Το ξέρω ότι αγωνιάς, και συμμερίζομαι την επιθυμία σου να βάλεις τάξη στο μπάχαλο της ανεκπαίδευτης Παιδείας. Όμως, στην περίπτωσή σου επιβεβαιώνεται το αξίωμα : «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.»
Ο μακαρίτης ο πατέρας σου, που κατοχύρωσε νομοθετικά το άσυλο (Ν. 1268), σου άφησε δυσβάστακτη κληρονομιά…

Δύσκολα τα πράγματα, Γιώργο! Όμως αυτά έχει η “δημοκρατία” αγόρι μου, όταν ασκείται από βαρβάρους σε βαρβάρους.

Δει, δη, Παιδείας!

5-4-2009

Ας θυμηθούμε τώρα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Ανδρέα Παπανδρέου. 30 χρόνια από τότε, η σοσιαλιστική ΑΛΛΑΓΗ που ευαγγελίστηκε έγινε εφιάλτης:

16/10/1981

Tags: Άννα Διαμαντοπούλου, Κ. Μουτζούρης, Παιδεία, πανεπιστήμια, πανεπιστημιακό άσυλο, Χρήστος Κίττας