Συνταξιούχοι βΟλευτές συνεχίζουν να βολεύονται με αναδρομικά

Σύμφωνα με την πρόεδρο του 2ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυρία Φλωρεντία Καλδή, η οποία παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υπάρχουν «περίπου 800 με 850 υποθέσεις βουλευτών συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν τα αναδρομικά τους. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες, αυτοί που ζητούν με ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές 2003-2007, οι άλλοι που δεν μπήκαν και τα ζητούν πλέον με όλες τις προσαυξήσεις, χωρίς τη ρύθμιση αυτή. Και η Τρίτη κατηγορία, από το 2008 και εντεύθεν». (Protothema) Ήδη κάποιοι στα μουλλωχτά δικαιώθηκαν και ουδείς το πήρε είδηση!

Και τώρα…κρατηθείτε! Μεταξύ εκείνων που διεκδικούν αναδρομικά, είναι και ο φτωχούλης ιδρυτής της “Σπίθας”, Μίκης Θεοδωράκης! Δείτε εδώ, και φρίξτε! Τάχα δε γνώριζε το Μάρτη του 2009, που υπέβαλε αίτηση για αναδρομικά, ότι υπήρχε δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα! Μόνο ο Γιωργάκης το γνώριζε και ζητούσε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές για να “σώσει” τη χώρα που βούλιαζε! Ο Μίκης μας ζούσε σε άλλον πλανήτη και δεν είχε πάρει χαμπάρι για το “φόνο”!

Όσοι είχατε ακόμη την ψευδαίσθηση ότι οι εθνοπατέρες διακατέχονται από έντονο πατριωτικό συναίσθημα και τάση αυτοθυσίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, τώρα έχετε μια τελευταία ευκαιρία για ν’ αφυπνιστείτε. Αν δεν ξυπνήσετε, θα πει ότι έχετε χάσει οριστικά την ικανότητα κρίσης και διάκρισης ή απλά βολεύεστε κι εσείς μέσα στο γενικό μπάχαλο.

Με τις τελευταίες διεκδικήσεις-μαμούθ αναδρομικών από τους αμετανότητους συνταξιούχους βΟλευτές αποδεικνύεται πια πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι εθνοπατέρες δεν είχαν και δεν έχουν συνείδηση, φιλότιμο και τσίπα. Η οικονομία βούλιαξε, ο λαός πένεται και αγωνιά, κι εκείνοι το χαβά τους! Αντί όσοι διετέλεσαν βΟλευτές την τελευταία τριακονταετία να συναισθανθούν ότι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας μας, και νιώθοντας ένοχοι να παραιτηθούν ακόμη και από τις παχυλές βΟλευτικές συντάξεις που δεν δικαιούνται δίνει κανείς σύνταξη με δανεικά σ’ ένα διευθυντή που χρεοκόπησε την επιχείρησή του; απαιτούν τώρα από το πτώμα-Ελλάδα και αναδρομικά αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ! ΕΛΕΟΣ! Μου θυμίζουν την παροιμία, «Εκεί που μας χρωστούσαν … μας πήραν και το βόδι!»

Εμένα, βέβαια, δεν μου κάνει καμία εντύπωση η είδηση, διότι από τυχοδιώχτες όλα να τα περιμένεις. Και τι άλλο είναι οι βΟλευτές μας παρά μωροφιλόδοξοι τυχοδιώχτες που κυνηγάνε το βουλευτιλίκι ως το πιο προσοδοφόρο και ανεύθυνο επάγγελμα, αφού αφήνοντας πίσω τους καμένη γη ποτέ δεν τιμωρούνται;

Μην παρασύρεστε, όμως, από τους εν ενεργεία βΟλευτές που δήθεν βγήκαν από τα ρούχα τους στο άκουσμα της είδησης. Δεν γνώριζαν τάχα τι συνέβαινε, ή τι θα συνέβαινε με τους νόμους-εκτρώματα που έχουν ψηφίσει για να βΟλεύονται μαζί με τους δικαστές; Απλά δήθεν διέρρηξαν τα ιμάτιά τους για στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων τους ότι δήθεν οι ίδιοι είναι ανιδιοτελείς, επειδή βλέπουν ότι τα θεμέλια του σάπιου κοινοβΟλευτικού συστήματος τρίζουν, και φοβούνται για το τομάρι τους.

Πάρτε τώρα κι ένα ποιηματάκι που είχα εμπνευστεί παλιότερα σε στιγμές απελπισίας:

Δημοκρατία βρωμομάγισσα εσύ,
Που την απάτη τέχνη την καταλαβαίνεις,
Που μας πλανεύεις μέχρι που να βγει η ψυχή,
Και για να δώσεις ψίχουλα αίμα μας παίρνεις…

Δημοκρατία των κομμάτων και του διχασμού,
Που αδελφό ενάντια σ’ αδελφό τον στρέφεις,
Που δίνεις το παράδειγμα της αρπαχτής από ψηλά,
Και μέσα στην κακομοιριά μας περιστρέφεις.

Δημοκρατία καταχθόνια θεά,
Που μια ζωή μας τάζεις, μα δε δίνεις,
Που αλλάζεις ρούχα σαν το Μανωλιό,
Και για το χάος απεκδύεσαι πάσης ευθύνης…

Δημοκρατία πάψε πια να μας εξαπατάς,
Βγάλε τη μάσκα της υποκρισίας επιτέλους!
Πολλά δεινά μας φόρτωσες έως εδώ,
Και έχεις επισπεύσει την αρχή του τέλους…

Tags: αναδρομικά βουλευτών, βολευτές, εθνοπατέρες, Μ. Θεοδωράκης, Φλωρεντία Καλδή