Σχέδια για διχοτόμηση και καταστροφή της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ προβάλλονται στην αμερικάνικη τηλεόραση

Nuclear War

Η επερχόμενη υπαρξιακή απειλή: ενεργούμε από κοινού ή θα είναι ο καθένας για τον εαυτό του;

By Gilbert Doctorow
Feb. 8, 2023

Επέστρεψα στις Βρυξέλλες την Κυριακή μετά από ένα μήνα ταξίδια σε εξωτικές και ζεστές χώρες νότια του ισημερινού. Το σοκ επανεισόδου κατά την άφιξη στο Βέλγιο ήταν πολύ μεγαλύτερο από την πτώση της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα κατά 27 βαθμούς Κελσίου. Μετά από έναν μήνα πολύ περιορισμένης λήψης ρωσικών ειδήσεων, λόγω ζητημάτων δορυφορικών υπηρεσιών και ξενοδοχειακών ζητημάτων, χθες το βράδυ γύρισα το τηλεκοντρόλ στις ειδήσεις και το talk show της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης “Sixty Minutes” στο www.smotrim.ru και ενημερώθηκα πλήρως για την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ημέρα της κρίσεως (Doomsday).

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας το βασικό σημείο, δηλαδή τις αλλαγές που θα ανακοινωθούν σύντομα στο ρωσικό δόγμα για να χρησιμοποιήσουν πρώτοι πυρηνικά όπλα και τις νέες, πιο ακριβείς, κόκκινες γραμμές τους που προέκυψαν από τα σχέδια για διχοτόμηση και καταστροφή της Ρωσίας που φαίνεται να προβάλλονται καθημερινά στην αμερικανική τηλεόραση.

Ως συνήθως, ο Yevgeny Popov, μέλος της Κρατικής Duma (Κάτω Βουλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και οικοδεσπότης του “Sixty Minutes”, ανέβασε στην οθόνη πολλά τμήματα βίντεο από τη δυτική τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης μιας μακροσκελoύς δήλωσης του αντιστράτηγου Ben Hodges, πρώην διοικητή όλων των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη από 2014 έως 2017, σχετικά με το πώς πρέπει να δοθούν στους Ουκρανούς πύραυλοι ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθούν στη ρωσική Κριμαία και επίσης στη ρωσική ενδοχώρα. Η συνέντευξη από την οποία έγινε αυτή η δήλωση δεν εμφανίζεται ακόμη στην αναζήτηση Google, αλλά από συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν το 2022 είναι σαφές ότι ο Hodges δεν είναι τρελός και οι δηλώσεις του πρέπει, όπως είπε ο Popov, να ληφθούν με απόλυτη σοβαρότητα.

Το πλαίσιο, φυσικά, για τη δραστική κλιμάκωση που συζητείται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η προσδοκία μιας μαζικής ρωσικής επίθεσης που θα ξεκινήσει σύντομα καθώς πλησιάζει η επέτειος της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. Η επικείμενη ήττα των ουκρανικών δυνάμεων έχει συγκεντρώσει την προσοχή της Ουάσιγκτον.

Ένας από τους τακτικά συμμετέχοντες στο «Sixty Minutes» στη συνέχεια κοίταξε απευθείας τις κάμερες και είπε ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας είναι υπό αναθεώρηση υπό το φως αυτών των επιθετικών σχεδίων που μεταδίδονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι ώστε η Ρωσία να κατευθύνεται προς μια πολιτική «προληπτικών» χτυπημάτων με στρατηγικά πυρηνικά, παρόμοια με αυτά που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, εάν η Ουκρανία στοχεύσει την Κριμαία και την ενδοχώρα της Ρωσίας, τότε η Ρωσία θα απαντήσει σύμφωνα με τα σχέδια που τώρα καταρτίζονται. Αυτά τα σχέδια προβλέπουν αντεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη και στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες με χρήση υπερηχητικών πυραύλων. Ο συμμετέχων στο πάνελ ζητά να δημοσιοποιηθεί και να γίνει σαφής αυτή η απειλή για αντεπιθέσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολίες για το τι να περιμένει από το Κρεμλίνο.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Οι Ρώσοι απογυμνώνουν τη μυθοπλασία ενός πολέμου με δήθεν πληρεξούσιους και αποκαλύπτουν την εμπόλεμη κατάσταση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, που προετοιμάζονται για έναν πραγματικό πόλεμο του ΝΑΤΟ. Όπως θα έλεγε ο επιφανής πρώην Πρόεδρός μας, ένας ολιγόλογος άνθρωπος: «Δεν είναι καλό!»

Επιτρέψτε μου επίσης να μοιραστώ με το αναγνωστικό κοινό μου το πικρό φάρμακο που μόλις μοιράστηκα με την κόρη μας: ψάξτε για μια καταπακτή διαφυγής!  

Είτε, όπως ελπίζω ένθερμα, θα υπάρξει ένα αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που θα προκύψει από τις ειδήσεις της θεραπείας σοκ που αναπτύσσονται τώρα σε σχέση με τον επερχόμενο πραγματικό πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, είτε, αν δεν γίνει αυτό, θα είναι κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του.

Το 1937 υπήρχαν Εβραίοι στο Βερολίνο που αποφάσισαν να ξεπεράσουν την καταιγίδα και να μείνουν στη θέση τους. Υπήρχαν άλλοι που πήραν τα πρώτα καράβια, για την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική. Όλοι εμείς στο βόρειο ημισφαίριο τώρα ίσως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια υπαρξιακή επιλογή. 

©Gilbert Doctorow, 2023

Gilbert Doctorow

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Ben Hodges, Gilbert Doctorow, Yevgeny Popov, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, πυρηνικά όπλα, πυρηνικός πόλεμος, Ρωσία