Τα μετέωρα βήματα της Τίνας Μπιρμπίλη

“Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει”, λέει η παροιμία, και αυτό ταιριάζει γάντι στην κυρία Μπιρμπίλη. Μόνο που αντί για “δέκα μέρες”, βάλτε “έξι μήνες”, κι αντί για το “βαριέται”, βάλτε “δε γνωρίζει”, για να μην την αδικήσουμε.
%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9Ενώ η χώρα δανείζεται με ληστρικά επιτόκια, και το εξωτερικό χρέος μέσα στον πρώτο μήνα του 2010 διογκώθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή θα είχε εισπράξει η κυβέρνηση αν δεν ανέτρεπε τον “εισπρακτικό” νόμο Σουφλιά για την “ταχτοποίηση” των ημιυπαίθριων, η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη καταναλώνεται σε ασκήσεις επί χάρτου για το πώς θα ξεγελάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να εκμαιεύσει την αποδοχή του για νομιμοποίηση των παράνομων ή ημιπαράνομων κτισμάτων!

Σημειωτέον ότι τον Οκτώβριο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων που χτίστηκαν μετά το 1983. Η Υπουργός ευελπιστεί ν’ ανακοινώσει τη μαγική ρύθμιση για τους απατηλούς ημιυπαίθριους λίγο πριν από το Πάσχα! (Δείτε εδώ)

Μέχρι τότε η πράσινη κυβέρνηση του παγώματος και της παγωμάρας θα έχει κλείσει αισίως έξι μήνες, και ας ελπίσουμε όλοι ότι θ’ αρχίσει να βγαίνει από τη χειμερία νάρκη της και να μετατρέπει τα παχιά λόγια σε έργα, ώστε να σταματήσει το μαστίγωμα των διεθνών κερδοσκόπων που μύρισαν ψητό και επέπεσαν μετά βουλιμίας να καταβροχθίσουν τις ισχνές σάρκες της χώρας μας.

Και επειδή κατά την κυρία Μπιρμπίλη τα ταμεία μας είναι γεμάτα, αυτά που θα εισπραχθούν, αν εισπραχθούν – ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι – θα συγκεντρώνονται, λέει, σ’ ένα πράσινο ταμείο που θα δημιουργηθεί για τη χρηματοδότηση απαλλοτριώσεων για έργα πρασίνου! Ένα μέρος εξ αυτών θα δοθεί, λέει, για τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας κατεδάφισης αυθαιρέτων! Μιλάμε για σχιζοφρενικό σχέδιο! Θα νομιμοποιηθούν παράνομα κτίσματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων ώστε να μαζευτούν χρήματα για να κατεδαφίσουν άλλα αυθαίρετα και να αναβαθμίσουν αλλού την ποιότητα ζωής!

Αυτά τα τραγελαφικά μόνο στην Εσπερία συμβαίνουν, λόγω του υψηλού IQ των ιθαγενών! Και μια που τόφερε η κουβέντα, θέλω να ρωτήσω τους αρμοδιο-αναρμόδιους γιατί δεν έχει πρασινίσει ακόμη ο χώρος των πρώην αεροδρομίων του Ελληνικού, όταν το διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος άνοιξε τις πύλες του στις 27 Μαρτίου του 2001, δηλαδή σχεδόν πριν 9 χρόνια; Και γιατί δεν έχει πρασινίσει το χάλασμα του πρώην εργοστασίου Φιξ στην καρδιά της Αθήνας που είναι ερείπιο εδώ και 30 χρόνια; Να σας πω εγώ γιατί: διότι όσοι ανεβαίνουν στην εξουσία έχουν σαν κύριο στόχο τους όχι να ομορφύνουν την Ελλάδα και να τη βγάλουν από τη μιζέρια και την κακομοιριά της, αλλά πώς θα φάνε πώς θα πιούνε και τι θ’ αρπάξει ο κ**ος τους. Άλλωστε οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαπλεκομένων για το μοίρασμα της λείας κρατάνε πολλά χρόνια!

Πίσω στη Μπιρμπίλω μας, που αν και μικρή το δέμας της ανατέθηκε υπέρογκο φορτίο για τα κιλά της, και συμμερίζομαι τους πονοκεφάλους της. Βρε Μπιρμπίλω μου, βρε κοπέλα μου, μήπως νομίζεις ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Όχι! Δεν τα αγιάζει. Η νομιμοποίηση της παρανομίας με όποιο πρόσχημα και όποιο αντάλλαγμα είναι αυτή καθεαυτή παράνομη και στρώνει το χαλί για περαιτέρω παρανομίες με τη βεβαιότητα ότι κι αυτές θα νομιμοποιηθούν. Πώς νομίζεις ότι κατάντησαν οι πόλεις μας απαίσιες τσιμεντουπόλεις και οι λόφοι από πράσινοι που ήταν καλύφθηκαν από μπετόν; Μα με τις εκάστοτε νομιμοποιήσεις των παρανομιών.

Τα πράγματα όμως είναι απλά: Δε θέλεις κύριε να κατεδαφίσεις τον τοίχο με τον οποίο παρανόμως έκλεισες τον ημιυπαίθριό σου, εσύ ο ίδιος ή ο εργολάβος που σου το πούλησε; Για να μη σου τους κατεδαφίσω εγώ, το Κράτος, και κλαίγεσαι ότι έβγαλα τα παιδιά σου στο δρόμο, θα πληρώσεις ένα εφάπαξ τσουχτερό πρόστιμο. Και θα πληρώνεις εφόρου ζωής, μέχρις ότου αποφασίσεις να το κατεδαφίσεις μόνος σου, ένα πρόστιμο συντήρησης παράνομου κτίσματος, έτσι για να θυμάσαι ότι οι νόμοι γίνονται για να τηρούνται, αλλά και για να ξέρουν οι επόμενοι εραστές της παρανομίας και της αυθαιρεσίας τι τους περιμένει.

Μόνο έτσι θα υπήρχε ελπίδα να περιοριστούν οι παρανομίες και οι κερδοσκοπίες των εργολάβων περί τους ημιυπαίθριους. Αφήστε που σ’ εκείνα που θα νομιμοποιηθούν συμπεριλαμβάνονται και ολόκληρα παράνομα διαμερίσματα πολλών τετραγωνικών, ολόκληροι όροφοι, που χτίστηκαν στις ταράτσες ή στις πιλωτές με τις ευλογίες της τοπικής πολεοδομίας… Μιλάμε για όργιο παρανομίας κατά τα αήθη κι έθιμα της εκλεκτής φυλής των ραγιάδων.

Διάβαζα εδώ, «Aντί τα έσοδα να πάνε για να κλείσουν “μαύρες τρύπες” του προϋπολογισμού, θα διατεθούν για την απελευθέρωση χώρων και έργα πρασίνου. Θα πρέπει να φανεί δηλαδή ότι ο στόχος είναι η “περιβαλλοντική αποκατάσταση”, όσα τετραγωνικά κλείστηκαν, τόσα και να απελευθερωθούν και όχι ότι πρόκειται για ένα εισπρακτικό μέτρο.»
Προσέξτε, “θα πρέπει να φανεί”! Δηλαδή στάχτη στα μάτια; Ποιων; Όλων μας προφανώς… Μια ζωή οι ραγιάδες κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί τα μούτρα τους!

Και η μαύρη τρύπα πώς θα κλείσει, Μπιρμπίλω μου; Με αέρα κοπανιστό; Ή με τα εξωτερικά δάνεια με ληστρικά επιτόκια που τη μεγαλώνουν; Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του… Έχουν ή δεν έχουν επίγνωση οι κυβερνώντες ότι η χώρα μας έχει πτωχεύσει; Κυρία Μπιρμπίλω και σία, μεριμνάτε και τυρβάζετε περί πολλά, τη στιγμή που ενός εστί χρεία: το κλείσιμο της μαύρης τρύπας του ελλείμματος και η μείωση των χρεών! Το πρασίνισμα μπορεί να περιμένει, αλλιώς ο λαός θα πρασινίσει από την ασιτία.

Όταν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, όταν τα ασφαλιστικό καταρρέει και δεν υπάρχει σάλιο, όταν η μια μετά την άλλη οι κοινωνικές ομάδες βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους και απαιτούν να λάβουν παρά του μη έχοντος, είναι σχιζοφρενικό να υπολογίζεις να συγκεντρώσεις κάποια χρήματα και να τα κρύψεις στο σεντούκι για να πρασινίσεις, αν ποτέ τους πρασινίσεις, κάποιους χώρους.

Ή μήπως θα χωρίζονται τα χρήματα που θα εισπράξετε, αν εισπράξετε, ανά πόλη, ώστε να διατεθούν για την πράσινη αναβάθμιση αυτής της ίδιας της πόλης που νομιμοποιήσατε τους ημιυπαίθριους κι όχι της πρωτεύουσας ή κάποιας άλλης; Τι ωφελείται, π.χ., η Πάτρα, αν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της διατεθούν για πρασίνισμα της Αθήνας; Έχω την εντύπωση, και το έχω ξαναπεί, ότι τα παιδία παίζει και μας εμπαίζει, κι ό,τι θυμούνται χαίρονται πειραματιζόμενα στου κασίδη λαού το κεφάλι.

Εκτός κι αν μας κοροϊδεύουν ότι δεν θα τα ρίξουν στη μαύρη τρύπα για να μην κατηγορηθούν κι αυτοί για εισπρακτικό μέτρο, όπως κατηγορούσαν το Σουφλιά για την “ταχτοποίηση”. Λες και όλα τα άλλα μέτρα που έχουν εξαγγείλει δεν είναι εισπρακτικά!
Να βράσω τη φαυλοδημοκρατία σας! Αχ κατακαημένη Εσπερία πώς σε κατάντησαν οι λαοπρόβλητες, ανίκανες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις της διαπλοκής…

Tags: ημιυπαίθριοι, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τίνα Μπιρμπίλη