Τα “παιδάκια” της ΤρελΕυρώπης και του ΤρΕλλαδιστάν παίζει!

%25CE%25A4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%25BA%25CF%2585%25CE%25B2%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25BD
Και τι “παιδάκια”! Ρίξτε εδώ μια ματιά. Και σαδιστικά τα “παιδάκια” παίζει κυρίως με τον πόνο και την οδύνη του πενόμενου ελληνικού λαού!

Αφού, λοιπόν, οι Τροϊκανοί και οι εδώ σοσιαληστές υποτακτικοί τους μας ξεκοίλιασαν στη λιτότητα για να μας σώσουν σοσιαληστρικά, κι αφού οι GAP και GPAPAK κόμπαζαν χαζοχαρούμενοι μέχρι προχτές, σε κάθε γωνιά του εσωτερικού και του εξωτερικού, ότι έσωσαν την Ελλάδα από την πτώχευση, ενώ εξόρκιζαν μετ’ απειλών όσους διέδιδαν ψευδείς φήμες περί πιθανής χρεοκοπίας, τώρα μας ανακοινώνουν στα μαλακά και αμφίσημα, χωρίς να ντρέπονται, την επί θύραις κρεμάμενη επιλεκτική χρεοκοπία!

Τη βρώμικη δουλειά της αναγγελίας του μοιραίου με μισόλογα την ανέλαβε ο βερμπαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ οι άλλοι δύο σωτήρες μας σεμνύνονται δρέποντας τις επινίκιες δάφνες τους. Έτσι κι αλλιώς δε φταίνε αυτοί. Οι βλοσυροί οίκοι αξιολόγησης φταίνε.
Δείτε απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη σύνοδο Eurogroup/Ecofin

Δημοσιογράφος: «Απλή ερώτηση για τον κόσμο που μας βλέπει.»

Ευ. Βενιζέλος: «Όλες απλές είναι για τον κόσμο.»

Δημοσιογράφος: «Πολύ πιο απλή. Όλοι ακούγαμε για θέμα χρεοκοπίας στις αρχές του χρόνου, έτρεξε ο κόσμος πήρε τα λεφτά του από τις τράπεζες. Είχαμε μεγάλη κίνηση καταθέσεων. Τώρα ακούμε για επιλεκτική χρεοκοπία

Ευ. Βενιζέλος: «Επαναλαμβάνω η λέξη επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο. Γι’ αυτό και χρησιμοποιώ επιμόνως τον αγγλικό όρο selective default. Αυτό δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός, δεν είναι χρεοκοπία. Είναι μια αξιολόγηση κρατικών ομολόγων που κάνουν οι τρεις γνωστοί οίκοι αξιολόγησης.
Δεν δημιουργεί αυτό από μόνο του μια πραγματικότητα, ούτε ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS. Εάν εμείς είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο και το εφαρμόζουμε, μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα προς όφελός μας, γιατί όλα αυτά τελικώς οδηγούν σε ένα πιο βιώσιμο χρέος και σε μια ελάφρυνση του βάρους από το χρέος, προκειμένου να ξαναβγούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να βγούμε από το λούκι αυτό στο οποίο έχουμε μπει και να αποκτήσουμε τη θέση που μας αξίζει στη διεθνή οικονομία. Άρα αυτά όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και μια διέξοδος.»

Όπως βλέπετε, οι απλές απαντήσεις του Βαγγελομπλαμπλά δεν είναι και τόσο απλές για τον κοινό νου! Πάντως εσείς για να μην τρομάζετε, μη λέτε την κακιά λέξη χρεοκοπία, ούτε καν με τον επιθετικό προσδιορισμό επιλεκτική. Επί το ηπιότερον, θα τη λέτε selective default, βρε. Και να θυμάστε ότι το κάθε τι που γίνεται είναι προς όφελός μας!

Τι; Δεν είδατε ακόμη κανένα όφελος; Μα προφανώς, δεν πιάσαμε ακόμη πάτο, γι’ αυτό δεν είδατε. Πρώτα θα πιάσουμε πάτο, και μετά θ’ αρχίσει το όφελος-μαμούθ για τους δανειστές τοκογλύφους.

Ευ. Βενιζέλος: «Αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Είναι ο “πάτος του βαρελιού” για τον οποίο έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές. Ο “πάτος του βαρελιού” είναι αναγκαίος προκειμένου να αποκτήσουν νόημα και αποτελεσματικότητα οι θυσίες του ελληνικού λαού.» (πηγή)

Αυτός είσαι! Αν δεν πιάσουμε πάτο, οι θυσίες μας δεν θ’ αποκτήσουν νόημα, βρε!
Τι σημαίνει πάτος; Να μην έχει ο λαός ούτε ψωμί να φάει! Αυτό σημαίνει…

Και μην ξεχνάτε, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων, ότι το Λαμογιστάν-Ραγιαδιστάν είναι το εργαστήρι της Ευρώπης για πειραματόζωα. Το είπε ο Βαγγελομπλαμπλάς:

Ευ. Βενιζέλος: «Έχει γίνει λοιπόν αντιληπτό αυτό που είπα στο Συμβούλιο, πως η Ελλάδα στην πραγματικότητα είναι ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζεται τώρα η αντοχή της ευρωζώνης και η προοπτική της. Αυτό δεν ενδιαφέρει μόνο τη ζώνη του ευρώ, ενδιαφέρει και τις ΗΠΑ, ενδιαφέρει στην πραγματικότητα όλες τις νομισματικές ζώνες και το διεθνές τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα.»

Θυμάστε, σύντροφοι, που σας έλεγα ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης και δε με πιστεύατε; Νάτο που επαληθεύεται! Όοολες οι νομισματικές ζώνες και το διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα κρέμονται από την Ελλάδα, βρε! Είμαστε ή δεν είμαστε ο περιούσιος λαός; Κι ας λέει η Βίβλος ότι ο περιούσιος λαός είναι οι Εβραίοι! Τους Έλληνες επέλεξαν οι ισχυροί της γης για να μάθουν κούρεμα στου κασίδη το κεφάλι.

Ψηλά το κεφάλι, βρε! Τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα πάνω μας. Δεν έχει σημασία αν το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι το 4,8 τοις χιλίοις του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος (δείτε εδώ), και το χρέος της είναι μόλις το 2% του δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης. (πηγή) Σημασία έχει ότι κάποιοι μας επέλεξαν ως μπροστάρηδες για την επιτάχυνση της απατηλής παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, που νοσταλγεί ο Τζέφρυ.

Φαίνεται πως οι αόρατοι αφέντες της ανθρωπότητας σκέφτηκαν: Ποιος λαός είναι ο πιο μαλάκας της υφηλίου; Και η απάντηση ήρθε αβίαστα: μα προφανώς ο λαός που αποκαλούν εαυτούς και αλλήλους με το υποκοριστικό “μαλάκας”. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Τώρα, αν έχετε υπομονή για βενιζελικό μπλα-μπλα κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, ή αν είστε απλά μαζοχιστές, ακούστε το video με τη συνέντευξη του Βαγγέλη. Κι αν βγάλετε ζουμί να με ενημερώσετε. Καλά μπάνια στο ζουμί μας.

2011-07-12. Συνέντευξη Τύπου για Eurogroup-Ecofin from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Και σα να μην έφτανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαμε και τον ίδιο τον George Papandreou, σε συνέντευξή του στη Financial Times Deutchland (FTD), να μας κατατρομοκρατεί με στάση πληρωμών! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημιά», αναφέρει χαρακτηριστικά. (πηγή)
Ιδού η μαύρη αλήθεια από το στόμα του λύκου! Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Δείτε κι εδώ.

Πάντως η πυγολαμπίδα, από την αρχή της ανάληψης “κυβερνητικών” καθηκόντων της παρέας του GAP (με τα πολλά gaps στον εγκέφαλο), μιλούσε για κυβέρνηση παιδικής χαράς και αγωνιούσε σφόδρα για το γκρεμό που νομοτελειακά μας οδηγούσαν, παρά τις θυσίες στις οποίες άδικα μας υπέβαλαν. Δε χαίρεται, όμως, που καθημερινά επαληθεύεται. Χίλιες φορές να είχε διαψευστεί, κι ας γινόταν ρεζίλι μεταξύ των αναγνωστών της…

Tags: Eurogroup/Ecofin, GAP, GPAPAK, επιλεκτική χρεοκοπία, Ευάγγελος Βενιζέλος George Papandreou