“Τετέλεσται”, ανήμερα του Άη Γιώργη από το… Καστελλόριζο!

Ο Πρωθυπουργός σήμερα, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, σύρθηκε σε αυτό που στις 18-3-2010, στο Υπουργικό Συμβούλιο, είχε ονομάσει “ύστατη επιλογή”. Δείτε εδώ.

«Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.
Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι μας κληρονομήσαμε – η σημερινή Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός – ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί.
Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της.
Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.
Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.
Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό.
Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.

Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική.
Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.
Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.
Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.
Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.
Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά.

Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.
Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας τον εαυτό.» (πηγή)

Ο Πρωθυπουργός μας ζητάει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στον εαυτό μας, ενώ εκείνος ποτέ δεν πίστεψε ούτε στον εαυτό του ούτε σε μας! Αποδείχτηκε τραγικά μικρός για το υψηλό αξίωμα που του εμπιστεύθηκε ο λαός. Εκείνο το “Μπορούμε μόνοι μας”, με το οποίο μας είχε ζαλίσει τ’ αυτιά, δεν το πίστεψε ποτέ ο ίδιος, γι’ αυτό και δεν έπεισε τις αγορές… Τώρα αρχίζει η οδύσσειά μας, και αυτή είναι η μόνη αλήθεια που μας έχει πει μέχρι τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου. (Τι είπαν άραγε με το φίλο του, το μεγαλοκερδοσκόπο George Soros, στην τρίωρη μυστική συνάντησή τους το Σάββατο, 18-4-2010;)

Αλλά για όλα αυτά δεν φταίει κανένας άλλος από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε για πολλοστή φορά ο ίδιος άνθρωπος που χτες μας έλεγε ότι “τα προβλήματα υπήρχαν επί δεκαετίες και προτιμούσαμε να μην τα αγγίζουμε”! (Δείτε εδώ) Δυστυχώς, όμως, ο αλάνθαστος και αναμάρτητος ηγετίσκος του διχασμού και της πόλωσης έχει “υψηλό” πολιτικό “ήθος” κι αυτό προσπαθεί να μας το θυμίζει κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του – ακόμη και κατά την ανακοίνωση μιας πρωτόγνωρης εθνικής ήττας, που πρέπει ο λαός να είναι ενωμένος. Θα μου πεις ψιλά γράμματα αυτά για έναν Παπανδρέου που έχει μάθει να επενδύει κομματικά στο εθνικό διχασμό και στην πόλωση… Κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο και από τις ανικανότητές του!

Κατά τ’ άλλα έχει το θράσος να ζητάει συναίνεση για την οδύσσεια στην οποία μας οδηγεί… Μα πώς είναι δυνατόν, κύριε Παπανδρέου, “μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό” να οδηγεί σε οδύσσεια αντί σε θρίαμβο; Καταλαβαίνετε το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιείτε; Και πώς νομίζετε ότι θ’ αναπτερωθεί το ηθικό του ταλαιπωρημένου λαού όταν του μιλάτε για oδύσσεια;

Δείτε τώρα και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και κάντε μόνοι σας τα σχόλια.

Εγώ, ως φωνή βοώσης εν τη ερήμω, ό,τι είχα να πω το έχω ήδη πει κατά κόρον, όπως πίστευα ότι ήταν χρέος μου να κάνω. Ζούμε πια την τελευταία πράξη του δράματος που θα οδηγήσει στην επιβολή μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης με κέντρα αποφάσεων το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πάντως, για τους εκλεκτούς του σάπιου ψευτοσοσιαλιστικού συστήματος λεφτά υπάρχουν, και αυτοί δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν από καμία οδύσσεια. Δείτε την πρόκληση εδώ, και αν αντέχετε μην διαρρήξετε τα ιμάτιά σας από αγανάκτηση, διότι δεν υπάρχουν χρήματα για καινούργια… Ποιον αλήτη, όμως, να πρωτοφτύσω που στέγνωσα από σάλιο;

Καλή δύναμη σε όλους για ν’ αντέξουμε, και καλή τύχη!

Tags: Ενεργοποίηση του "Μηχανισμού Στήριξης", ευρωπαϊκό "δίκτυ ασφαλείας"