Τζάμπα μάγκες οι πρώην εντολοδόχοι πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς

Σαμαράς

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που επί σειράν ετών παντελονιάζουν αδιάντροπα τις παχυλές βΟλευτικές “αποζημιώσεις” παίζοντας τους μουγκούς στις συνεδριάσεις της Βουλής ή απουσιάζοντας από το άντρο του κΥνοβΟλευτισμού, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πόσο τιποτένιοι και συμφεροντολόγοι πολιτικοί υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι. Παρά την δήθεν διακαή επιθυμία τους για να ριχτεί  “άπλετο φως” στο σκάνδαλο του υποκλοπών, με επιστολή τους καταψήφισαν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας πως όσα είχαν διακηρύξει στο παρελθόν, εκτός Βουλής, ήταν λόγια του αέρα.

Κατάπτυστα ανθρωπάκια! Πόσο πιο χαμηλά μπορείτε να πέσετε; Πώς το αντέχετε να αυτο-εξευτελίζεστε σε κάθε ευκαιρία;

Ας θυμηθούμε τι έλεγαν:

Κώστας Καραμανλής, από τα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη:

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! 

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν…» (capital.gr)

Στην ομιλία του, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» στο θέατρο Παλλάς, ο πρώην εντολοδόχος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού δήλωσε πως παραμένει “μάχιμος πολιτικός” (εδώ γελάν κι οι κότες) είπε μεταξύ άλλων για το θέμα των υποκλοπών:

«Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία» είπε, για να προσθέσει: Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί» (naftemporiki)

Κατόπιν αυτών προκύπτει επιτακτικά το αμείλικτο ερώτημα: Γιατί χρειαζόμαστε 300 χαραμοφάηδες στη Βουλή, όταν έχουν όλοι την ίδια άποψη, διότι έτσι και διαφωνήσουν με τον κομματάρχη θα πεταχτούν πάραυτα έξω από το κόμμα; Ένας βΟλευτής σε κάθε κόμμα θα έφτανε.

Και αφού είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί η δημοκρατία εντός Βουλής, πώς έχετε εσείς οι αιθεροβάμμονες την ψευδαίσθηση ότι έχουμε δημοκρατία εκτός Βουλής;

Tags: Αντώνης Σαμαράς, Βουλή, Δημοκρατία, Κώστας Καραμαλής, πρόταση μομφής, ΣΥΡΙΖΑ, Υποκλοπές