Τολμηρές οι προτάσεις του Α. Σαμαρά

Οι σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, όπου διευκρίνισε τις προτάσεις που έκανε στη σύσκεψη των τριών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ικανοποίησαν. Και μάλιστα ένιωσα τύψεις που σε προηγούμενο άρθρο μου τον είχα “μαλώσει” άσπλαχνα. Ο Α. Σαμαράς πρότεινε βαθιές τομές που, αν εφαρμοστούν, θα πονέσουν πολύ το πολιτικό κατεστημένο και θα σηματοδοτήσουν μια κάποια εξυγίανση της Δημοκρατίας. Ζήτησε πράγματα που εδώ και πολύ καιρό τα έχω προτείνει ως φωνή βοώσης εν τη ερήμω, κι όχι μόνον εγώ.

Λέτε ν’ αφουγκράζεται τους μπλόγκερς ο Αντώνης; Πάντως φαίνεται πως έχει πάρει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας σάπισε και, αν μείνει όπως είναι, δεν έχει καμία προοπτική να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά κρίση. Κοινώς, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Μακάρι να πάρει το μήνυμα και ο Πρωθυπουργός. Θα δείξει… Προς το παρόν όμως εφησυχάζει στο μηχανισμό “διάσωσης”. Το ΔουΝουΤου ναν καλά! Για πόσον καιρό άραγε θα πανηγυρίζει για τη μεγάααλη του “επιτυχία” που μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην Ευρωζώνη αποκτά πια διεθνή διάσταση;

Εύχομαι, πάντως, να διαψευστούν οι ΔουΝουΤοσκεπτικιστές και όλοι εμείς οι γκρινιάρηδες που σφίγγουμε το ζωνάρι μέχρι ασφυξίας, πληρώνοντας τα κλεμμένα άλλων, ώστε οι θυσίες μας να μην πάνε χαμένες. Ποιος δεν θα τόθελε, εκτός από τους αρρωστημένους από κομματική μισαλλοδοξία;

Όμως δεν βλέπω ανάπτυξη δια της λιτότητας, όπως άλλωστε δεν έβλεπε κι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου πριν από ένα χρόνο. Αλλάζουν τα μαθηματικά; Πώς είναι δυνατόν τα μέτρα ήπιας λιτότητας του Κ. Καραμανλή να οδηγούσαν σε ύφεση, αλλά τα μέτρα σκληρής λιτότητας του Γ. Παπανδρέου να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ευημερία; Πώς γίνεται με την ίδια συνταγή να βγάζεις δυο εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα; Καλοπροαίρετα ερωτώ, χωρίς εμπάθεια. Αν μου το απαντήσει αυτό κάποιος θα του είμαι ευγνώμων! Άσε που μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και η Πρόεδρος της Αργεντινής. Δείτε εδώ.

Ας ξαναθυμηθούμε τι έλεγε πέρυσι ο ΓΑΠ για το πάγωμα μισθών και συντάξεων.

Tags: Αντώνης Σαμαράς, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών