Το “διάγγελμα”-μελό της Άννας Νταλάρα

Η εκτός θέματος και άνευ συνειρμού παρέμβαση-κήρυγμα της βουλευτού Άννας Νταλάρα στην εκπομπή «Ζούγκλα» της περασμένης Πέμπτης (27-5-2010), καθώς και η θρησκευτική ευλάβεια και η ιώβεια υπομονή του οικοδεσπότη Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την οποία την άκουσε χωρίς να τη διακόψει, μου προκάλεσαν έκπληξη. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιδόσεις. Θυμάμαι τη φουκαριάρα την Κατερίνα Παπακώστα που με τον άγαρμπο τρόπο του την είχε εξαναγκάσει σε φυγή από το στούντιο, καθώς επίσης και τις επιθέσεις του στη Ντόρα Μπακογιάννη από τα τηλεοπτικά παράθυρα, και πέφτω από τα σύννεφα.

Πάντως θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Τριανταφυλλόπουλο που άφησε την κυρία Νταλάρα να ολοκληρώσει το “διάγγελμά” της προς τον ελληνικό λαό, ώστε για μια ακόμη φορά να κατανοήσουμε τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να μπει στη λίστα υποψήφιων Βουλευτών ενός κόμματος και στη συνέχεια να εκλεγεί.

Ακούστε παρακαλώ το video, και διαμορφώστε προσωπική άποψη. Φαντάζομαι η κυρία Νταλάρα θα χαρεί που το “κήρυγμα” που έκανε από τη «Ζούγκλα» διαφημίζεται και μέσα από το ταπεινό blog της γράφουσας. Τέτοιοι μνημειώδεις λόγοι πρέπει να καταγράφονται στο Διαδίκτυο για να έχουν την ευκαιρία να “μορφώνονται” και όσοι δεν μπόρεσαν να δουν την εν λόγω εκπομπή, αλλά κυρίως για να διασκεδάζουν.

Με απογοήτευσαν τα κομπιάσματα στην έκφραση της κυρίας Νταλάρα, κι επειδή δεν την είχα ξανακούσει έψαξα για το βιογραφικό της ώστε να μάθω περισσότερα. Έτσι βρήκα ένα προεκλογικό video όπου αυτοδιαφημίζεται με εξαιρετική ευφράδεια. Ώστε, λοιπόν, δεν είναι βραδύγλωσση η εν λόγω κυρία! Τι συνέβη λοιπόν και δεν έβρισκε τις λέξεις; Δύο τινά μπορεί να συνέβαιναν: Ή δεν πίστευε η κυρία Νταλάρα αυτά που έλεγε και κάποιος άλλος την είχε υποχρεώσει να μιλήσει δημόσια, ή είχε μεγάλη νευρικότητα διότι κάτι φοβάται. Ίσως και τα δύο, και ο νοών νοείτω.

Πάντως ήταν πρόκληση προς τους τηλεθεατές της εκπομπής το ν’ αναγκάζονται ν’ ακούσουν μια εμβόλιμη κομματική προπαγάνδα με πατερναλιστικές παραινέσεις, με μπόλικες κολακείες προς πάσα κατεύθυνση, από βουλευτή που, χάριν του εθνικού μας τραγουδιστή-συζύγου της, αφέθηκε να εκφωνήσει μέχρι τέλους το άσχετο, ασυνάρτητο και βαρετό λογύδριό της. Μιλάμε για το άκρον άωτον της βουλευτικής αλαζονείας. Δεν γνωρίζω τι έγινε στη συνέχεια, αν αντέδρασε κανείς από το στούντιο, κι εάν επανήλθε η κυρία Νταλάρα για ν’ απαντήσει, διότι μετά το τέλος του διαγγέλματος-οπερέτας πήγα για ύπνο.

Διασκεδάστε τώρα με το απομαγνητοφωνημένο διάγγελμα της κυρίας Νταλάρα. Προσπάθησα να το αποδώσω όσο πιο πιστά μπορούσα, κι αυτό ήταν επίπονο και χρονοβόρο, καθότι η άρθρωση της κυρίας Νταλάρα συχνά ήταν προβληματική. Προσέξτε , π.χ., το όνομα του βουλευτού Αμοιρίδη στο τρίτο λεπτό του video, για να διαπιστώσετε βαρύ σαρδάμ. Έβαλα και σημεία στίξης για να κάνω το κείμενο κάπως αναγνώσιμο. Χαρείτε το “κήρυγμα”, μόνο προσοχή μην το διαβάσετε πάνω από μία φορά διότι κινδυνεύετε να ξεχάσετε εντελώς τα ελληνικά σας, ίσως και τα λογικά σας. (Είμαι περίεργη αν ο Λαζόπουλος θα βρει τίποτα για να σατιρίσει εδώ. Ή μόνο τα σποραδικά λάθη του Πρωθυπουργού τον ερεθίζουν;):

«Καλησπέρα σας. Δεν θέλω να κάνω καμία ασφαλώς παρέμβαση σε σχέση με οτιδήποτε που αφορά εμένα. Ως πολίτης και λιγότερο ως πολιτικός, θέλω να σας πω όντας όλη μέρα σήμερα στη Βουλή γι’ αυτό το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε δύο φορές, γενικά και κατ’ άρθρο, άνοιξα την τηλεόραση και είδα αυτόν τον άνθρωπο το… της ομάδας των οδοκαθαριστών που εκπροσωπεί και συνδικαλιστικά ε… την… το εργασ… την ομά… την εργασιακή του ομάδα, κι αισθάνθηκα την ανάγκη ως πολίτης, κι επειδή είμαι λίγα χρόνια στη Βουλή, να του απαντήσω.

Ε… ντρέπ…αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, κύριε, γ’ αυτό που λέτε. Αισθάνομαι ότι φταίμε όλοι μας. Ο καθένας ότι έχει την ευθύνη του. Κι επειδή πάει αυτό που με τρομάζει και με πανικοβάλλει είναι ότι τα γεγονότα τρέχουν κάθε μέρα και το ένα σκεπάζει το άλλο, νομίζω ότι όλοι πρέπει να δεσμευτούμε ότι αυτό που έγινε, αυτό που πλήρωσαν την ευθύνη και το άγχος άνθρωποι που δεν έφταιγαν για τις παθογένειες, δεν θα μπω σε πρόσωπα, πρέπει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αναδιάταξης του κράτους α… απ’ όλα τα κόμματα, ας μην είμαστε ρέε… αιθεροβάμονες, όχι απ’ όλα τα κόμματα, απ’ αυτούς που το καταλαβαίνουνε, από πολιτικούς ιδιαίτερα, να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Πρέπει από τους πολιτικούς, τους πολίτες και τα κόμματα να επιστραφτ… να επιστραφεί αυτή η ελπίδα σ’ αυτούς τους ανθρώπους κι αυτή η κατάφορη αδικία που σ’ έγ, που έγινε σ’ αυτούς τους ανθρώπους των 700 ευρώ, σ’ αυτούς που δε φταίγαν και δεν φταίνε τίποτα, κι όλη αυτή η χρόνια παθογένεια έφτασε τα πράγματα εκεί που φτάσανε.

Δεν έχει σημασία ποια άλλα νομοσχέδια θα συζητήσουμε. Είναι κοντά σας εκλεκτοί συνάδελφοι, απ’ τη λίγη μου εμπειρία ξέρω, φαίνονται οι άνθρωποι απ’ τα μάτια, φαίνονται οι άνθρωποι που έχουν ζήσει χωρίς ταξίδια, χωρίς, χωρίς επίφαση πολυτέλειας, χω… χωρίς, α α α… αφοσιωμένοι μόνο στη δουλειά τους.

Το, το, το αναγνωρίζω αυτό κάθε μέρα, αλλά δεν είναι από τα πρόσωπα που που προβάλλονται ιδιαίτερα. Ο κύριος Αμοιρίδης που είναι πλάι σας και ο κύριος Τζίμας είναι από το πρωί εκεί από πάνω καθισμένοι σε μία, στην καρ… στη, στα έδρανα της Βουλής και προσπαθούν και παρεμβαίνουν και υπάρχουν και βεβαίως τα κόμματα της ερά… Αριστεράς, κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς παρά τις ενστάσεις τους έχουν προτάσεις σοβαρές να κάνουν.

Θέλω να πω μ’ αυτό ότι ό,τι και να κάνουμε, ακόμα και ό,τι ψηφίζουμε ακό… να να προσπαθούμε να πηγαίνουμε στο βάθος αυτών των νομοθημα… νομοθετημάτων και των νομοσχεδίων. Ας μη μείνουμε στη χωροταξία του Καλλικράτη τους πέντε ή τους τέσσαρες μήνες.

Βγάλτε τη φωτογραφία τι είναι αυτό τώρα; Είμαστε τίποτα επώνυμοι; Πέρασε η φωτογραφία των επωνύμων βουλευτών και της δόξας. Τίποτα δεν είμαστε. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι οι βουλευτές σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο, είναι άνθρωποι που έχουμε κουράγιο και δύναμη και να ξέρουν θα τρωθεί η τσέπη τους, η καρδιά τους, το μυαλό τους, η δουλειά τους και η ακεραιότητά τους για να τα βγάλουμε πέρα. Δε χωράει περάσανε οι καιροί ανεπιστρεπτί που που θέλαμε τους ε ε… βουλευτές να είναι δημο… κάποια σπουδαία πρόσωπα.

Δύο… είναι πολύ σημαντικοί οι συνομιλητές σας, δε θέλω να παρέμβω περισσότερο. Θέλω να πω ότι ναι, η μεγάλη προτεραιότητα είναι να δώσου… να δοθεί πίσω, να δώσουμε, δεν ξέρω, με την ευθύνη που με μου αναλογεί κυρίως ως πολίτης γιατί είμαι καινούργια βουλευτής αυτό που πήραμε αυτούς τους ανθρώπους, απ’ τους αξιοπρεπείς εργαζόμενους το μίνιμουμ που σ’ είχα είχαν επενδύσει για να ζουν μια αξιοπρ… αξιοπρεπή ζωή, απ’ τα νέα παιδιά τη δουλειά τους και από τα ακόμα πιο νέα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην και στην παιδεία, στην περίθαλψη, στις κοινωνικές παροχές.

Είναι τρομερό κύριε Τριανταφυλλόπουλε και αγαπητοί φίλοι, πολλοί είστε φίλοι, άλλοι ει… και συμπολίτες και συνάνθρωποι που είστε εκεί, είναι απίστευτη αυτή η προκατάληψη ε ε πολίτη κακού κράτους, ενός κράτους παθογενούς που είναι τέχνη και μαγκιά να διαφεύγει. Δεν θα φτιάξει τίποτα αν δεν ξεκινήσουμε από κει.

Δεν έχει σημασία πώς και γιατί για κάποιο δικό μου άνθρωπο έτυχε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο τα ιδιωτικά ε ε που πληρώσαμε, οι ιδιωτικές χρεώσεις που ήταν πολύ ψηλές ήταν το εν τρίτον από τις χρεώσεις που χρεωνόταν στο ΙΚΑ, στην κατώτερη βαθμίδα του ΙΚΑ, καταλαβαίνετε τι εννοώ, διότι επειδή δεν παίρνουν τα χρήματά τους έγκαιρα γίνονται αυτές οι υποχρ… υπερχρεώσεις, δεν βγαίνει πουθενά πουθενά αυτή η ιστορία.

Κι αν ένα καλό έχει ο Καλλικράτης και παρακαλώ κρατήστε το επειδή είναι πάρα πολλές σελίδες να μην να μην έχουμε την ιστορία του σχέδιου Ανάν που πολλοί βιαστήκαν να δούνε, να πούνε ΝΑΙ χωρίς να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Να δούμε τα καλά σημεία είπε ο κύριος Αμοιρίδης, όχι τη χωροταξία, τα θέματα τα θεσμικά για να λειτουργήσουν σωστά οι ΟΤΑ, οι δήμοι. Περιορισμός Δήμων, μετατροπή των νομαρχιακών σε 13 περιφερειακές αυτοδιοίκηση… αυτοδιοικήσεις.

Υπάρχουν βασικά πράγματα κύριε Τριανταφυλλόπουλε, πώς θα γίνει η διαφάνεια όταν δεν υπάρχει διπλογραφικό σύστημα, άρχισα να λέω πράγματα τυπικά και σας κουράζω, να γυρίσω σ’ αυτό που ξεκίνησα ότι επειδή θα τρέξουν τα γεγονότα να αποφασίσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό… μπροστά σ’ αυτό το κράτος που παραπαίει στο υπό πτώχευση, όλοι ανοιχτοί σ’ οποιοδήποτε έλεγχο, όλοι ίσοι πολίτες και όλοι θα υποστούμε το καλό και το κακό της πιθανής ανάκαμψης ή της μη ανάκαμψης.

Σας ευχαριστώ πολύ και με συγχωρείτε για την παρέμβαση.»

Βοήθειά μας!

Tags: Άννα Νταλάρα, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος