Ακόμη δεν πήραμε την πρώτη δόση του πικρού φαρμάκου που μας χορήγησε το ΔΝΤ, και σε έκθεσή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κοινώς για τις παρενέργειες της «θεραπείας» που μας επέβαλε! Και βέβαια οι έχοντες κοινό νου έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και επτά μήνες για τις προφανείς παρενέργειες που θα είχε το φαρμάκι του ΔΝΤ, αλλά μόνο η κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν το καταλάβαινε και προχωρούσε ακάθεκτη νομίζοντας πως με το μηχανισμό στήριξης είχε πιάσει τον Πάπα από τα γένια, που λένε.
Τώρα, λοιπόν, αφού το ΔΝΤ έκανε τη δουλειά του για να μας “σώσει”, βγαίνει και εκφράζει ξεδιάντροπα τις ανησυχίες του, προφανώς νίπτοντας προκαταβολικά τις χείρες του από του αίματος των αθώων Ελλήνων πολιτών! Φανταστείτε ένα γιατρό που την ίδια στιγμή που χορηγεί ένα φάρμακο στον ασθενή του λέει «Κινδυνεύεις να πάθεις τούτο, εκείνο και το άλλο από τούτο το φάρμακο»! Βρε τι δήμιοι είναι αυτοί; Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ούτε μια μέρα έστω τη χαρά του πλασέμπο!
Παραθέτω αποσπάσματα από το άρθρο της bankingnews.gr για την άκρως απαισιόδοξη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα:
«Η Ελλάδα δεν έχει βγει από οικονομικό τούνελ ακόμη, προειδοποιεί σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τη βοήθεια ύψους 110 δις. ευρώ που αναμένεται να λάβει. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο σε μεσοπρόθεσμη βάση αλλά με δεδομένους τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή ακόμη και με μέτρια ανάπτυξη, το στοίχημα της ανάκαμψης από την κρίση μπορεί να μην επιτευχθεί.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορεί να φτάσει ως και το 149% του ΑΕΠ το 2013 και στη συνέχεια να υποχωρήσει σταδιακά μέχρι το 120% του ΑΕΠ το 2020. Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση στα επίπεδα χρέους της Ελλάδας συνεχίζει να αντανακλά “τα συνεχιζόμενα μεγάλα ελλείμματα του δημοσίου τομέα, που θα μπορούσε να υποχωρήσει ως το 4,6% του ΑΕΠ το 2013, τη χαμηλή ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό.”
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Ταμείου το τελευταίο πακέτο επείγουσας βοήθειας κέρδισε χρόνο για την Ε.Ε. και βοήθησε στο να καταπραϋνθούν οι ανησυχίες για χρεοκοπία της χώρας βραχυπρόθεσμα.»
Με άλλα λόγια, το φάρμακο του ΔΝΤ απέτρεψε μεν τη χρεοκοπία βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν εγγυάται ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει μακροπρόθεσμα! Εξάλλου, ο αποπληθωρισμός που μας επιβάλλουν ως πανάκεια οδηγεί σε χαμηλή ανάπτυξη και αύξηση των επιπέδων του χρέους! Αναρωτιέμαι αν έχουμε να κάνουμε με τρελούς ή με ανθρωπόμορφα τέρατα που απεργάζονται την καταστροφή μας… Μάλλον το δεύτερο!
Το Ταμείο «Προβλέπει επίσης το μέσο χρόνο ωρίμανσης του χρέους της χώρας λόγω των αναγκών για μετακύλιση κομματιών του (roll-over) στα 8 έτη. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους θα ωριμάσει εντός των επόμενων 3 ετών και το ήμισυ αυτού μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση. (…)
Το Ταμείο τονίζει μάλιστα ότι ακόμη και μια μείωση της τάξης του 1% στο ρυθμό ανάπτυξης της χώρας μπορεί να ανεβάσει το χρέος έως και το 166% του ΑΕΠ ως το 2020. (…)»
Δηλαδή, δηλαδή; Εμείς θα πίνουμε το φαρμάκι της άγριας λιτότητας και το χρέος θα «ωριμάζει» και θα συνεχίσει ν’ ανεβαίνει;
«Επίσης, επισημαίνεται στην έκθεση ότι η ακρίβεια και η αξιοπιστία των οικονομικών και δημοσιονομικών στοιχείων παραμένουν ένα στοιχείο ανησυχίας.»
Καλά, αυτό το τελευταίο δεν τρώγεται με τίποτα! Ακόμη δεν πιστεύουν την ακρίβεια των οικονομικών στοιχείων που τους έδωσαν οι Γιώργηδες; Ανησυχούν ότι και τούτη η κυβέρνηση μπορεί να είναι αναξιόπιστη; Και τότε τι έψαχναν μόνοι τους εδώ που ήρθαν κι έκαναν φύλλο και φτερό τα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο; Προφανώς προετοιμάζουν το μελλοντικό τους άλλοθι…
Μαύρ’ ειν’ η νύκτα στα βουνά,
Εις το λαό ρίχνουν αφιόνι.
Μα μέσα στ’ άγρια, στα σκοτεινά,
Στις πόλεις μα και στα χωριά,
Ο Έλλην ξεσπαθώνει, ξεσπαθώνει.
Δείτε τώρα τι έπαθε η Αργεντινή με το “φάρμακο” του ΔΝΤ: