Το ηχηρό “ΟΧΙ” της οικογένειας της Αγγελικής

%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Με ένα βουβό, πλην ιδιαίτερα “ηχηρό” τρόπο, επέλεξε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της στους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έστειλαν στεφάνια στην κηδεία της που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου. Όλα τα στεφάνια που είχαν στείλει, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και συνδικαλιστικοί φορείς, βρίσκονταν στο πίσω μέρος της Εκκλησίας και γυρισμένα ανάποδα, πλην αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

To ίδιο συνέβη και με τα στεφάνια που απέστειλε η διοίκηση της Marfin.
Στο μπροστινό μέρος της Εκκλησίας βρίσκονταν μόνο τα στεφάνια των συγγενών, των φίλων και των απλών πολιτών, που προσήλθαν σήμερα για να της πουν το τελευταίο αντίο.»
thebest.gr

Δεν υπάρχει τελευταίο αντίο για την Αγγελική, διότι το πνεύμα της ζει και η θυσία της την καρδιά μας θα σφυρηλατεί. Η Αγγελική είναι ΠΑΡΟΥΣΑ! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν το πνεύμα της Αγγελικής που ενέπνευσε τους συγγενείς της να κάνουν ηρωική αντίσταση μετά την εκ προμελέτης δολοφονία της από τους εγκάθετους του παρακράτους. Η καρδιά μου λέει ότι ήταν η ψυχή της Αγγελικής που ενδυνάμωσε τους απαρηγόρητους συγγενείς της ώστε να μη γονατίσουν, να μην προσκυνήσουν τους προσκυνημένους του σάπιου πολιτικο-οικονομικο-συνδικαλιστικού κατεστημένου, να μη συμβιβαστούν και να παραμείνουν όρθιοι στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Μέγας ήταν στ’ αλήθεια ο συμβολισμός του αναποδογυρίσματος των στεφάνων των ηθικών αυτουργών! Και βαθιά η αλληγορική σημασία της τοποθέτησής τους στο πίσω μέρος της Εκκλησίας. Εκείνο που “διάβασα” εγώ στη γενναία αυτή πράξη ήταν: «Εξαφανιστείτε από προσώπου του Θεού! Σας γυρίζουμε ανάποδα διότι δεν αντέχουμε να βλέπουμε ούτε τ’ όνομά σας. Πηγαίνετε να κρυφτείτε, δολοφόνοι των παιδιών της Ελλάδας!»

Όμως το στεφάνι του Προέδρου της Δημοκρατίας τη γλίτωσε. Μεγαλόψυχοι οι τραγικοί συγγενείς της Αγγελικής! Βέβαια, το στεφάνι του απλώς προεδρεύοντος κ. Κάρολου Παπούλια τη γλίτωσε από σεβασμό σε αυτό που συμβολίζει ο θεσμός – την Ελλάδα – κι όχι από σεβασμό στο πρόσωπό του. Φαντάζομαι έτσι να το εξέλαβε και ο ίδιος και να μη βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι είναι άμοιρος ευθυνών για την εξαθλίωση και την υποδούλωση της Ελλάδας που σφραγίστηκε με τη δολοφονία τεσσάρων αθώων Ελλήνων. Άλλωστε τελευταία ψέλλισε ότι έχει και ο ίδιος τις ευθύνες του.

Ο Πρόεδρος μιας σάπιας Δημοκρατίας είναι ηθικά συνένοχος απλά και μόνο διότι δέχεται να προεδρεύει σ’ ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι και ο ίδιος σάρκα εκ της σαρκός του. Για σκεφτείτε τι πολιτικός σεισμός θα γινόταν αν εδώ και χρόνια που το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα οδηγούσε σταθερά την Ελλάδα στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία και εν τέλει στην υποδούλωση, για σκεφτείτε, λέω, τι θα γινόταν αν δεν δεχόταν κανένας Έλληνας να γίνει Πρόεδρος μιας τέτοιας Δημοκρατίας!

Για φανταστείτε ποια εξυγίανση της πολιτικής σαπίλας θα βλέπαμε, αν συνερχόταν η Βουλή για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είχε να βάλει στο τραπέζι κανένα όνομα υποψηφίου που να δεχόταν το ύπατο αξίωμα! Για αναλογιστείτε τι ηχηρότατο μήνυμα θα ήταν αυτό προς τους τυχοδιώχτες επαγγελματίες της πολιτικής που εξαχρείωσαν διαχρονικά τη χώρα και ταπείνωσαν το λαό της υποτάσσοντάς τον σε ξένους αφέντες!

Δεν θα είχε άραγε ξεκαθαρίσει προ πολλού το βρώμικο πολιτικό τοπίο, αν ο εκάστοτε προτεινόμενος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν δεχτεί το αξίωμα, έθετε σκληρούς όρους για τιμωρία εκείνων που κατέκλεψαν το ελληνικό Δημόσιο, εκείνων που καταλήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και παίρνουν τώρα τη μπουκιά από το στόμα των γερόντων; Δεν θα ήταν σήμερα η κατάσταση της Ελλάδας καλύτερη αν ο προτεινόμενος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθετε, πριν αναλάβει, όρο την κατάργηση των νόμων περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας βουλευτών που προστατεύουν επίορκους πολιτικούς;

Και δεν θα σηματοδοτούσε άραγε ριζικές αλλαγές στο σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας αν ο Κάρολος Παπούλιας ηρνείτο να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, διαμαρτυρόμενος έγκαιρα για τη μεθοδευόμενη άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πράγμα που ισοδυναμεί με συνταγματικό πραξικόπημα;

Γι’ αυτό λέω ότι το στεφάνι που δεν αναποδογυρίστηκε ήταν από σεβασμό στην Ελλάδα, κι όχι στον Κ. Παπούλια. Δεν διασώθηκε ούτε καν χάριν του θεσμού ενός άβουλου Προέδρου-εικονίσματος μιας παράλυτης και διεφθαρμένης πελατειακής Δημοκρατίας…

Αγγελική ζεις, το πνεύμα μας σφυρηλατείς!

Tags: Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Κάρολος Παπούλιας