Το ψευτοδίλημμα μεταξύ Κρατισμού και Φιλελευθερισμού

%CE%9A%CE%BF%CE%AC%CE%BB%CE%B1 +%CE%91%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1

Δεδομένης της παραδοσιακής διαφθοράς τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, το δίλημμα μεταξύ επανακρατικοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής  ιδιωτικοποιήσεων των λεγόμενων κεντροδεξιών κομμάτων είναι σα να μας καλούν ν’ αποφασίσουμε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

 Δυστυχώς, τα “αριστερά”  κόμματα που υποστηρίζουν τον κρατισμό δε διδάχτηκαν τίποτα από την τραγική ιστορία των πρώην κομμουνιστικών χωρών. Ούτε διδάχτηκαν από τους επικίνδυνους πειραματισμούς μαζικών κρατικοποιήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεκαετία του 1980, που έστρωσαν το χαλί για τη μετέπειτα  χρεοκοπία της Ελλάδας.

  Δεν είδαν, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν ότι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και οργανισμοί, αντί να είναι κερδοφόρες, χρεοκοπούσαν η μία μετά την άλλη (βλέπε Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΤραινΟΣΕ, ΟΑΣΑ κλπ.)  από κακοδιαχείριση,  υπερπληθυσμό ρουσφετολογικά προσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων, έλλειψη παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας,  τεράστιους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών (golden boys), συντεχνιακούς εκβιασμούς και παράλυση της χώρας από απεργίες, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 45 και 40 δήθεν για να εξυγιανθούν, ρουσφέτια, μίζες από προμήθειες και απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, πλαστές υπερωρίες, πλαστά ή προκλητικά  έξοδα μετακινήσεων για υπηρεσιακούς λόγους, σπατάλη, γραφειοκρατία μέχρι παράλυσης, και δε συμμαζεύεται…

Και ούτε συνειδητοποιούν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι λοιποί ιεροκήρυκες του κρατισμού, ότι οι προαναφερθείσες αμαρτίες, και κυρίως η αποχαύνωση που συνεπάγεται η αραχτή μονιμότητα και ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων – σκεφτείτε μόνο ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009 δεν έχουν αποσταλεί ακόμη! – οδηγούσαν λόγω μειωμένων εσόδων σε αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμολογίων κοινωνικών αγαθών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εισιτήρια συγκοινωνιών, κλπ,) και αύξηση  άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια των ανοήτως κυβερνώντων να κλείσουν τις μαύρες τρύπες.

  Σάπιος λοιπόν ο κρατικοδίαιτος τομέας στον οποίο θέλει να μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ! Σάπιος, λόγω διαφθοράς των δημόσιων λειτουργών, τεμπελιάς, ανικανότητας και κυρίως ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ των εργαζομένων.

 Πάμε τώρα στις ιδιωτικοποιήσεις που επαγγέλλονται οι φιλελεύθεροι ως θεραπεία δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Και αυτοί με τη σειρά τους  παραβλέπουν τη διαφθορά  στον ιδιωτικό τομέα που εκδηλώνεται με τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, με την παράνομη συναλλαγή με τις κυβερνήσεις για ανάληψη έργων, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το γιγαντισμό των πολυεθνικών εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  και τον κίνδυνο από τη χωρίς έλεγχο αύξηση των τιμολογίων για δημόσια αγαθά – πράγμα που συνέβαινε και με τον κρατισμό.

 Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Όποια κι αν είναι η επιλογή των ψηφοφόρων στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον αν οι Έλληνες δε συνειδητοποιήσουν και δε μισήσουν ως το χειρότερο εχθρό τους την παραδοσιακή διαφθορά που σαν καρκίνος κατατρώει τα κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας.
Εξάλλου, παν μέτρον άριστον, έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι πρόγονοί μας. Ούτε άκρατος κρατισμός ούτε άκρατος φιλελευθερισμός θα φέρει τη λύση. Ούτε όμως η σύνθεση και των δύο,  ακόμη και στις σωστές αναλογίες, θα μας σώσει, αν δεν παταχθεί η διαφθορά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και δεν αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

 Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Αν ο ασθενής δε συνειδητοποιήσει από τι πάσχει και πώς προήλθε η ασθένειά του ώστε να την αντιμετωπίσει στη ρίζα του, δεν υπάρχει θεραπεία.  Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, μια ζωή δημοκρατικά να κονταροχτυπιόμαστε και σαν χώρα στην ανυποληψία, στη φτώχεια, στην επαιτεία, στο χάος  και στον αφανισμό να βυθιζόμαστε.
 Κοντολογίς, δει δη λογικής, εντιμότητας, ανιδιοτέλειας, ευσυνειδησίας, εργατικότητας, φιλοπατρίας και προπαντός ομόνοιας μεταξύ αδελφών. Δηλαδή χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση συνειδήσεων, που δυστυχώς δε βλέπω πώς θα μπορούσε να προκύψει, αφού δεν υπάρχουν δυναμικοί και φωτισμένοι  πνευματικοί ηγέτες στη χώρα μας…

 Κατόπιν τούτων, κι επειδή  για τα χάλια μας δε φταίει τόσο η Μέρκελ και λοιποί εξαποδώ  επίδοξοι σωτήρες μας, αλλά κυρίως το κεφάλι το κουτό μας, γι’ αυτό είτε με Τσίπρα είτε με Σαμαρά είτε με Βενιζέλο,  είτε καταργηθεί το μνημόνιο είτε τροποποιηθεί, είτε διαγραφεί ολόκληρο το χρέος είτε όχι, το μέλλον της χώρας μας διαγράφεται ζοφερό, διότι εμείς οι Έλληνες έχουμε στο DNA μας την ιδιοτέλεια, την αλληλοφαγωμάρα και την αυτοκαταστροφή, όπως δυστυχώς επιβεβαιώνει και η πρόσφατη ιστορία μας. Η συλλογική εθνική συνείδηση είναι ανύπαρκτη!

 Ας όψονται και τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάδι στην εθνική φωτιά αντί να προσπαθούν να τη σβήσουν… Πολλοί από δαύτους μάλιστα δείχνουν ν’ απολαμβάνουν σαδιστικά τους τηλεκαβγάδες των οργισμένων προσκεκλημένων τους, εκπροσώπων των κομμάτων, που είναι έτοιμοι να δαγκώσουν ο ένας τον άλλο δημοκρατικά. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Εν τω μεταξύ, τα σημεία και τέρατα συνεχίζονται κατά τις πάγιες εκφυλιστικές παραδόσεις της φυλής μας. Ιδού η απόδειξη: 

 

Αδέλφια  Έλληνες, η πιο μεγάλη ώρα, η έσχατη ώρα, είναι ΤΩΡΑ! Ελάτε στα συγκαλά σας! Αφανιζόμαστεεεε!

angry+old+woman
Tags: Α. Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευ. Βενιζέλος, ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις, κρατισμός, ΣΥΡΙΖΑ, φιλελευθερισμός