ΤρΕλλαδιστάν-Αυνανιστάν: τελευταία ανέκδοτα!

(Πηγή φωτογραφίας)%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CE%95%CE%BE%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD Έχουμε και λέμε και, αν δεν έχουμε τρίχα για να τραβάμε τα μαλλιά μας, κλαίμε! Αν όμως έχουμε το ακαταλόγιστο, συνεχίζουμε την αυτοϊκανοποίηση…

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, 21 Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους 2010, ο Πρύτανης του ΤρΕλλαδικού (Ιντυμιντιακού) Πολυτεχνείου, τρομοκρατημένος κάλεσε τον Εισαγγελέα καθώς και την ΤρΕλληνική Αστυνομία να επέμβουν, εκπέμποντας σήμα S.O.S. Τι είχε συμβεί;

Κατά την διάρκεια τριήμερου άγριου πάρτι στη Σχολή Χημικών της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, γινόταν η παραδοσιακή “ελεύθερη διακίνηση ιδεών” βανδάλων με καταστροφές στο κτίριο, διαρρήξεις γραφείων, σπάσιμο υπολογιστών, κλοπές ηλεκτρονικού υλικού, εμπρησμό αυτοκινήτου φοιτητή, κλπ., ενώ απειλήθηκε και η ζωή του νυχτοφύλακα.

Μετά από πολλούς ενδοιασμούς και διαβουλεύσεις με τους αντιπρυτάνεις, ο πρύτανης ξύπνησε στις 2 τα ξημερώματα την Υπουργό α-Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, για να πάρει την άδειά της ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος. Η παμπόνηρη Αννούλα του πέταξε το μπαλάκι λέγοντας ότι η πρυτανεία έχει την αρμοδιότητα για την εφαρμογή του νόμου.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, κι ενώ οι βάνδαλοι συνέχιζαν να σπάνε πόρτες και ό,τι άλλο εμπόδιζε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, υπήρξε επέμβαση της ΤρΕΛ.ΑΣ με μέλη της ομάδας Δέλτα (καμία σχέση με την ομώνυμη γαλακτοβιομηχανία) και διμοιρία των ΜΑΤ. Η ΤρΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 30 ατόμων, εκ των οποίων 5 σπουδαστές και 8 αλλοδαποί. Οι υπόλοιποι 17 ήταν προφανώς άυλοι, διότι το ρεπορτάζ της καλής εφημερίδας δεν τους ταυτοποίησε.

Παραθέτω ακριβώς τι έγραψαν τα ΝΕΑ: «Έτσι, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, μοτοσικλετιστές της ομάδας Δέλτα μπήκαν στην Πολυτεχνειούπολη και συνέλαβαν 30 νεαρούς, εκ των οποίων οι 5 ήταν φοιτητές και οι 8 αλλοδαποί.» Κάνοντας την αφαίρεση είδα ότι μου έλειπαν 17 “κουκιά” – συμβολικό το νούμερο! – κι έψαξα σε άλλες πηγές μπας και ανακαλύψω κάτι για την ομάδα που ανήκουν, αλλά εις μάτην. Γι’ αυτό κατέληξα ότι είναι οι γνωστοί άυλοι διακινητές ιδεών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και το επιβεβαιώνει το ίδιο άρθρο των ΝΕΩΝ, «Το πρωί ωστόσο όλοι οι νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους για φθορές ή άλλες παράνομες πράξεις.» Με άλλα λόγια ήταν όλα συκοφαντίες του κακού Πρύτανη, ενώ η τριήμερη έκνομη δραστηριότητα στα πλαίσια του πάρτι δεν ήταν παρά ελεύθερη διακίνηση ιδεών!

Στη συνέχεια, ο πολύπαθος πρύτανης κύριος Μουτζούρης, για να μη μουτζουρωθεί ως αντιπροοδευτικός, αναγκάστηκε να ορκιστεί ότι δεν κάλεσε την αστυνομία για τις φθορές.

Δείτε την ανάκριση του ρεπόρτερ των ΝΕΩΝ:
«Για τις φθορές καλέσατε τον εισαγγελέα;»
«Όχι. Ο αρχιφύλακας μας ειδοποίησε και πάλι, ότι οι άγνωστοι απειλούσαν τη ζωή του νυχτοφύλακα. Τότε αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τη ζωή ενός ανθρώπου»
.

Κατά τ’ άλλα, εν μέσω χρεοκοπίας, ο Γιωργάκης ο προοδευτικός αυξάνει το κονδύλι για την Παιδεία κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ (από το υστέρημά μας) ώστε να διατίθεται για την επισκευή της εκτεταμένης φθοράς της δημόσιας περιουσίας που συνεπάγεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών των βανδάλων μέσα στα πανεπιστήμια-οίκους ανοχής και ενοχής. Η ιδιότυπη δημοκρατία του ΤρΕλλαδιστάν στοιχίζει πανάκριβα, stupid!

Όπως μαθαίνω, το περιστατικό σημειώθηκε δεόντως από τις ενταύθα πρεσβείες μη δημοκρατικά ανεπτυγμένων (όπως εμείς) χωρών και ενημερώθηκαν οι χώρες τους για την “πρόοδο” που συντελείται στο ΤρΕλλαδιστάν στα πλαίσια της αναβάθμισης της σοβαρότητας και αξιοπιστίας της χώρας μας, ούτως ώστε τα επόμενα spreads να χτυπήσουν οροφή.

Κατά τ’ άλλα υπήρξαν φυσικά έντονες αντιδράσεις από προοδευτικούς για την παραβίαση του ιερού ασύλου. Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από άρθρο της Αριστερής Πρωτοβουλίας “Τύρβη”, που δραστηριοποιείται στους Μηχανολόγους Μηχανικούς Αθήνας:

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την πρωτοφανή καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με την στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και των ΜΜΕ μεθοδεύει εδώ και καιρό την κατάργηση του ασύλου τόσο με την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στους πρυτάνεις, για περιορισμό των χώρων ασύλου, όσο και με τα πρόσφατα γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (συλλήψεις εντός των ιδρυμάτων). Αυτές οι καλά οργανωμένες ενέργειες της κυβέρνησης και της αστυνομίας μεθοδεύουν την κατάργηση του ασύλου, χτυπώντας τους φοιτητικούς συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις τους αλλά και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την στάση της Πρυτανείας η οποία δεν ειδοποίησε πρώτα την πανεπιστημιακή κοινότητα για το γεγονός, αλλά επέλεξε να ενημερώσει τον εισαγγελέα και την αστυνομία. Αυτή η ενέργεια των πρυτανικών αρχών ανοίγει το δρόμο για κατάλυση του ασύλου χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα και με οποιαδήποτε αφορμή.

Διαχωριζόμαστε από τέτοιες προβοκατόρικες και μελετημένες ενέργειες που είναι μακριά από τους φοιτητικούς συλλόγους και το κίνημα.»

Εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι: Μήπως το ΤρΕλλαδιστάν κατάντησε ένα απέεεραντο άσυλο ανιάτων από την πολλή αυτοϊκανοποίηση;

Tags: Greek University asylum, βανδαλισμοί κουκουλοφόρων, Πολυτεχνειούπολη