ΤρΕλλαδιστάν: το αθεράπευτο άντρο της διαφθοράς

%25CE%25BA%25CF%2589%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B11Δεν φαντάζομαι να έχει κανείς, έστω από τους ορκισμένους πράσινους οπαδούς, την ψευδαίσθηση ότι τα μεγάλα λόγια του George Papandreou περί πάταξης της διαφθοράς έχουν κάποιο αντίκρισμα. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις την απαρνήθηκε. Και ούτε διανοούμαι ότι υπάρχει κανένας αφελής που να ονειρεύεται μια καινούργια Ελλάδα για την οποία δεν θα ντρεπόμαστε, με αρχιτέκτονα το Γιώργο Παπανδρέου. Χα, χα, χάααα! Τους αριθμούς πασχίζει να κουμαντάρει ο άνθρωπος, ώστε να σπρώξει τον καιρό για να βολευτεί σε κάποιο υψηλό διεθνές πόστο, αμειβόμενος για τις καλές του υπηρεσίες. Όσο για την Ελλάδα, γαία πυρί μιχθήτω…

Στο μπαλαμούτι των αριθμών και το βόλεμα των λαμογιών, πολλοί από τους οποίους αναμφίβολα θα είναι εκείνοι που ’κονόμησαν στο άψε σβήσε μαύρο χρήμα με πράσινες κουτάλες, εντάσσεται και η ανακοίνωση περί αναστολής του πόθεν έσχες για αγορά πρώτης κατοικίας! Τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα, λέει η παροιμία. Πρώτα το οκτάμηνο πάγωμα των ημιυπαίθριων, μετά η χαριστική περαίωση για επιβράβευση των φοροφυγάδων, και τώρα πρόνοια για την επένδυση του μαύρου χρήματος! Βλέπετε, η κυβερνητική ανικανότητα σκοτεινάς τέχνας κατεργάζεται…

Και προσέξτε, παρακαλώ, για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, το πόθεν έσχες για αγορά πρώτης κατοικίας αναστέλλεται ανεξαρτήτως τετραγωνικών! Ε, ρε, γλέντια τα λαμόγια! Δηλαδή θα ανασύρει ο άλλος τα κλεμμένα και τα μαύρα από την κρύπτη τους για ν’ αγοράσει ή να χτίσει για το παιδί του ή τη γκόμενα πολυτελή πρώτη κατοικία, πχ., 300 τετραγωνικών, στην Εκάλη ή τη Βουλιαγμένη, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αθάνατη κωλοΕλλαδίτσα με το σκοτεινό σου μεγαλείο, πόσο με κάνεις να ντρέπομαι!

Ώστε, Γιωργάκη μας, θέλεις να τονώσεις την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα οικοδομή με την αναστολή του πόθεν έσχες, και προφανώς δε βρήκες άλλο τρόπο από το να ζητήσεις χείρα βοηθείας από τα λαμόγια! Μπράβο ρε μεγάλε! Και για να ’χουμε καλό ρώτημα, βρε Τζέφρυ, και να σε χαρεί η μανούλα σου, μετά από τα δύο χρόνια που θα επαναφέρεις, λέμε τώρα, το πόθεν έσχες, θ’ αφήσεις πάλι την οικοδομή να καταρρεύσει, βρε αφιλότιμε; Αν δηλαδή η «λοκομοτίβα» της ανάπτυξης, όπως αποκαλείται η κτηματαγορά, στηρίζεται σε μαύρο χρήμα, τι ελπίδα υπάρχει να συνεχιστεί η ανάκαμψη όταν επαναφέρεις το πόθεν έσχες; Δεν θα επιστρέψει στο ίδιο τέλμα; Δεν θα επικρατήσει και πάλι πλήρης άπνοια; Δεν θα χαθούν και πάλι θέσεις εργασίας; Ε, τι λες, αποφασισμένε μεταρρυθμιστή της κωλοτούμπας;

Και σα να μην έφτανε αυτό, μετατίθεται, λέει, για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που έπρεπε να τις είχε εξισώσει με τις εμπορικές άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, στις 5 Οκτωβρίου του 2009! Άλλη κωλοτούμπα εδώ! Δώστε τόπο στα λαμόγια! Δώστε και σώστε το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης μιας χώρας-κουρελούς χωρίς μέλλον!

Ο πονόψυχος Τζέφρυ (πόσες φορές μας έχει ζαλίσει τ’ αυτιά λέγοντας ότι πονάει😉 λυπήθηκε φαίνεται τους κατασκευαστές οικοδομών που επί δεκαετίες θησαύριζαν με μαύρο χρήμα, δηλαδή με τη νομότυπη αφορολόγητη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας, και τους δίνει παράταση για να τσεπώσουν κι άλλα μαύρα. Σα δεν ντρέπονται όλοι εκείνοι που σύρουν στην παρανομία τον έντιμο αγοραστή ακινήτου ο οποίος, για να εξοφλήσει το τίμημα, υποχρεώνεται να καταβάλλει εκτός συμβολαίου και σε μετρητά κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον πωλητή, γινόμενος άθελά του συνένοχος του φόνου. Ας όψεστε όλοι εσείς παλιοί και καινούργιοι νομοθέτες της διαφθοράς και της συμφοράς. Το κρίμα είναι ολοκληρωτικά δικό σας και δεν έχετε καμία δικαιολογία.

Α, ναι, να μην ξεχάσω να ρωτήσω, από τις αρχές του 2011 που θα απαγορεύεται συναλλαγή με μετρητά άνω των 1500€, πώς διάολο θα εισπράττουν τα μαύρα οι πωλητές ακινήτων; Τι; δεν το σκεφτήκατε ακόμη; Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν το είχατε σκεφτεί!

Τη δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης και όλων των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των ακινήτων, συγχρόνως με την εξίσωση αντικειμενικής και εμπορικής αξίας δεν τη σκέπτεστε ως λύση, βρε ανεγκέφαλοι; Προτιμάτε 23 % ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις καινούργιων ακινήτων επί της αντικειμενικής αξίας, που συχνά είναι η μισή της εμπορικής, παρά ένα κλιμακωτό φόρο μεταβίβασης, π.χ., 5-10% επί της πραγματικής τιμής του ακινήτου; Αλλά πού να πάει το μυαλό τους σε τέτοιες απλές και ηθικές λύσεις, αφού εδώ και δεκαετίες οι νομοθετούντες υποφέρουν από βολευτική άνοια. Στραβά μυαλά στραβά αρμενίζουν για να διευκολύνεται το μαύρο χρήμα…

Ας θυμηθούμε λοιπόν, για να γελάσουμε και λίγο, τους λεονταρισμούς και ευαγγελισμούς του Γ. Παπανδρέου περί πάταξης της διαφθοράς, πριν ακόμη ανέλθει στην εξουσία.


Γ. Παπανδρέου:
«Η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί καθήκον μας.

Διότι η διαφθορά, μαζί με την πελατειακή αντίληψη άσκησης εξουσίας, γιγαντώνει τη σπατάλη του κράτους, τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος, της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Μόνοι ευνοημένοι είναι οι ισχυροί, οι “ημέτεροι” και η παρασιτική οικονομία.
Καλλιεργεί την ανομία, δηλαδή υπονομεύει κάθε έννοια δικαίου και εδραιώνει την πεποίθηση ότι στη χώρα μας κυριαρχεί μόνο το δίκιο του ισχυρού.
Για τον πολίτη η διαφθορά σημαίνει ότι υπονομεύονται τα βασικά του δικαιώματα, κάνοντας τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της σωστής συγκοινωνίας, της εργασίας, της ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής, αντικείμενο συναλλαγής, αγαθά δυσπρόσιτα ή ακριβότερα και χαμηλής ποιότητας.»
(Απόσπασμα από άρθρο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, στις 3-5-2009)

Γ. Παπανδρέου: «Πατριωτισμός σημαίνει να πατάξουμε και την ατιμωρησία. Και πολεμάμε την ατιμωρησία σήμερα στη χώρα. Καταργούμε το δίκαιο του ισχυρού και επαναφέρουμε σε πλήρη λειτουργία την ισχύ του Δικαίου. Δεν μοιράζουμε προνόμια, αλλά προστατεύουμε τα δικαιώματα κάθε πολίτη.
Σημαίνει να είναι όλοι ίσοι μπροστά στο νόμο και σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κωφεύει. Σημαίνει ότι κανείς μας πια δεν ανέχεται τη διαφθορά. Ούτε ο πολιτικός κόσμος, ούτε οι πολίτες.»
(Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, 23-10-2010)

Δυστυχώς, Τζέφρυ, από το μέχρι τώρα πρωθυπουργικό βίο και πολιτεία σου μας έπεισες ότι όχι μόνο ανέχεσαι τη διαφθορά αλλά και την επιβραβεύεις. Από υπέρμετρο “πατριωτισμό” το κάνεις, φυσικά! Ε ρε γλέντια στους έχοντες και κατέχοντες το μαύρο χρήμα!

Tags: George Papandreou, αγορά πρώτης κατοικίας, Γ. Παπανδρέου, πόθεν έσχες, Τζέφρυ