Τριάντα Προοδευτικοί Δημοκρατικοί Βουλευτές προτρέπουν τον Biden να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Δυστυχώς όμως, ο Λευκός Οίκος απέρριψε την ιδέα της διπλωματίας με τη Ρωσία.

qqq

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο, οι νομοθέτες καλούν τις ΗΠΑ να πιέσουν για μια διπλωματική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία

By Dave DeCamp

Global Research, 26 Οκτωβρίου 2022
Antiwar.com  24 Οκτωβρίου 2022

Μια ομάδα προοδευτικών Δημοκρατικών της Βουλής προτρέπει τον Πρόεδρο  Biden να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να αναζητήσει μια διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε επιστολή προς τον Biden που υπογράφηκε από 30 Δημοκρατικούς Βουλευτές, οι νομοθέτες είπαν ότι έχουν υποστηρίξει την πολιτική του Biden στην Ουκρανία, αλλά ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου και «καταστροφικής κλιμάκωσης» σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν για διαπραγματεύσεις.

«Σας προτρέπουμε να συνδυάσετε τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία με μια προληπτική διπλωματική ώθηση, διπλασιάζοντας τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου για κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται στην επιστολή.

Επικεφαλής της επιστολής ήταν η εκπρόσωπος Pramila Jayapal (D-WA), πρόεδρος της Προοδευτικής Ομάδας του Κογκρέσου. Σε δήλωσή της στην Washington Post , είπε:

«Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κλιμάκωσης – με εκτεταμένο, καταστροφικό αποτέλεσμα».

Η κυβέρνηση Biden έχει δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για τη διπλωματία με τη Ρωσία παρά την πρόσφατη προειδοποίηση του προέδρου ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πυρηνικού «αρμαγεδδώνα» σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Η Washington Post ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πιέσουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρόλο που δεν πιστεύουν ότι το Κίεβο μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο «απευθείας».

Οι νομοθέτες ανέφεραν στην επιστολή ότι συμφωνούν με τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν είναι  «δουλειά» των ΗΠΑ να πιέσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Αλλά πρόσθεσαν ότι «ως νομοθέτες υπεύθυνοι για τη δαπάνη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων φορολογουμένων των ΗΠΑ σε στρατιωτική βοήθεια στη σύγκρουση, πιστεύουμε ότι μια τέτοια εμπλοκή σε αυτόν τον πόλεμο δημιουργεί επίσης ευθύνη για τις Ηνωμένες Πολιτείες να διερευνήσουν σοβαρά όλες τις πιθανές οδούς».

Μια οδός που οι νομοθέτες είπαν ότι ο Biden πρέπει να διερευνήσει είναι οι άμεσες συνομιλίες με τη Ρωσία και είπαν ότι ένα πλαίσιο για κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να περιλαμβάνει «κάποια μορφή ελάφρυνσης των κυρώσεων».

Οι προοδευτικοί Δημοκρατικοί ολοκλήρωσαν την επιστολή καλώντας τον Biden να «καταβάλει σθεναρές διπλωματικές προσπάθειες για να υποστηρίξει μια διευθέτηση και εκεχειρία μέσω διαπραγματεύσεων, να συμμετάσχει σε άμεσες συνομιλίες με τη Ρωσία, να διερευνήσει προοπτικές για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία ασφάλειας αποδεκτή από όλα τα μέρη που θα επιτρέψει μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία και, σε συντονισμό με τους Ουκρανούς εταίρους μας, να επιδιώξουμε έναν γρήγορο τερματισμό της σύγκρουσης και επαναλαμβάνουμε αυτόν τον στόχο ως την κύρια προτεραιότητα της Αμερικής».

Απαντώντας στην επιστολή, ο Λευκός Οίκος απέρριψε την ιδέα της διπλωματίας με τη Ρωσία. «Είναι σαφές ότι ο κ. Putin δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας John Kirby«Δεν πρόκειται να έχουμε συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία χωρίς να εκπροσωπούνται οι Ουκρανοί».

 Μερικοί εξέχοντες υπογράφοντες την επιστολή είναι οι βουλευτές  Barbara Lee (D-CA), Ro Khanna (D-CA), Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), Ilhan Omar (D-MN) και Rashida Tlaib (D-MI ).

Κάθε υπογράφων/ουσα ψήφισε υπέρ της δαπάνης δεκάδων δισεκατομμυρίων για τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία που ψηφίστηκε τον Μάιο, το οποίο αντιμετώπισε την αντίθεση μόνο από μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Biden λέει ότι υπάρχει «περιθώριο συνεργασίας» με τη Ρωσία για ζητήματα της Ουκρανίας

————————–

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram.

Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

————————

Ο Dave DeCamp είναι ο συντάκτης ειδήσεων του Antiwar.com, ακολουθήστε τον στο Twitter @decampdave.

Η επιλεγμένη εικόνα είναι από το The Last Refuge

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι το Antiwar.com
Πνευματικά δικαιώματα © Dave DeCamp ,

Antiwar.com , 2022

 globalresearch.ca

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Dave DeCamp, Joe Biden, Putin, Αρμαγεδδών, διαπραγματεύσεις, ειρήνη, Ουκρανία, πόλεμος, πυρηνικός πόλεμος