Τρικυμία εν τω κρανίω του GPAPAK

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε διάταξη για τη διαγραφή χρεών.»

Καταλάβατε, παίδες, τι απασχολεί τον υπουργό των κατεπειγόντων νομοσχεδίων; Δεν τον απασχολεί το πώς θα εισπράξει τα οφειλόμενα για ν’ αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, αλλά πώς θα τα διαγράψει νομότυπα. ΕΛΕΟΣ!

Τι συμβαίνει με τον εραστή του κατεπείγοντος Υπουργό Οικονομικών; Τι κινείται ή δεν κινείται στο κρανίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Ποιο είναι το ύψος του IQ του; Είναι άραγε σκέτος πονηρός ή κουτοπόνηρος; Πάντως, κακά τα ψέματα! Για ν’ ανέλθει κανείς στα ανώτατα αξιώματα της πολιτικής, η πονηριά είναι απαραίτητο “προτέρημα”. Ας μην έχουμε αυταπάτες περί αυτού. Τώρα αν προσθέσεις στην πονηριά την κουταμάρα το αποτέλεσμα είναι το αλαλούμ που βλέπουμε.

Λοιπόν, αυτό το παιδί από τότε που ανέλαβε τα ινία της ανοικονόμητης οικονομίας μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Άρπαξε ένα χασαπομάχαιρο και πού πονεί και πού σε σφάζει. Σταματημό δεν έχει. Κάνει καλό, λέει, το κούρεμα. Κι αν είσαι και ημιφαλακρός, ακόμη καλύτερα, διότι με το κούρεμα θα φυτρώσουν, λέει, καινούργιες τρίχες. Μπορεί μάλιστα να είναι και κατσαρές, λέει ο υπουργός κατ’ ιδίαν. Έτσι μας παραμυθιάζει και μας θαλασσοδέρνει ο καπετάνιος του “τιτανικού” από τότε που καβάλησε το καλάμι της οικονομίας, και πολλοί από μας τους ραγιάδες το χάψαμε.

Πάντως, για να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, πολλές φορές αποπειράθηκα να τον ευλογήσω για να μας βγάλει από την κρίση, αλλά δεν μου το επιτρέπει ο αφιλότιμος. Ε, τι γίνεται; Πιάνω κάποιους στα βραχέα να γελάνε ειρωνικά μόλις άκουσαν για ευλογία. Γιατί ρε σεις; Τι σας σόκαρε δηλαδή; Το ότι μιλάω για ευλογία χωρίς να φοράω ράσα; Όλοι πρέπει να ευλογούμε ο ένας τον άλλο, και πόσο μάλλον τους κυβερνώντες μπας και μας ξελασπώσουν και δούμε άσπρη μέρα. Ευλογώ σημαίνει λέω καλά λόγια για κάποιον, τον επαινώ, τον ενθαρρύνω για να πάει καλύτερα, του δίνω ευχές για να επιτύχει. Άλλο τώρα αν η φυλή μας αντί για ευλογία έχει για ψωμοτύρι τη διαβολοαποστολή και για καλό, και για κακό, ακόμα και γι’ αστεϊσμό.

Έτσι λοιπόν και η γράφουσα, που έχει έμφυτη αυτή την κλίση για ευχή, πολλές φορές θέλησε να ευλογήσει τους Γιώργηδες, τον ψηλό, τον κοντό και το μπούλη, αλλά δεν μ’ αφήνουν! Μου το απαγορεύουν. Με το που πάω να τους ευλογήσω, μου κόβουν τη λέξη μισή και με αναγκάζουν ν’ ανακαλέσω. Με το που λέω Δόξα τω Θεώ για κάποιο μέτρο – όχι φυσικά για τα πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων – το παίρνουν πίσω οι μπαγάσηδες. Μου άρεσε όπως το τοποθέτησε ο Καρατζαφέρης στη Βουλή, κι ας μην τον πάω:

Είχα χαρεί που λέτε φίλτατοι κι εγώ, μαζί με όλους τους καλοπροαίρετους και ευκολόπιστους της Επικράτειας, ότι ο GPAPAK θα έπιανε την φοροδιαφυγή των 31 δις που είχε υποσχεθεί ο «Λεφτά υπάρχουν» από την 74η ΔΕΘ, το Σεπτέμβρη του 2009. Αντί αυτού, εισέπραξε αέρα κοπανιστό, στη συνέχεια ανακοίνωσε χαριστικές περαιώσεις για τους φοροφυγάδες, και προχτές είχε φέρει ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο για να διαγράψει 24 δις ευρώ των οφειλόμενων! Πείτε μου τώρα, αν είστε βαφτισμένοι, πώς να ευλογήσω, δηλαδή να επαινέσω, αυτόν τον άνθρωπο; Με εμποδίζει!

Ακούσατε πώς τα μάσαγε χτες στο Mega, ήρεμος και χαμογελαστός, ενώ ο λαός στενάζει και πολλοί δεν θάχουν να πάρουν όχι γαλοπούλα αλλά ούτε κοτόπουλο για τα Χριστούγεννα; Θα μου πεις τέτοια κοτόπουλα που είμαστε καλά να πάθουμε.

Και να ’ταν μόνο αυτό; Ως γνωστόν, θεσμοθέτησε το «πόθεν έσχες» για να φορολογήσει το μαύρο χρήμα που ξεπλενόταν στην αγορά ακινήτων. Είχα χαρεί γι’ αυτό, και κόντευα να τον… ευλογήσω. Έρχεται όμως με το πολυνομοσχέδιο και παίρνει πίσω το νόμο για δύο χρόνια, ώστε να τονωθεί, λέει, η οικοδομή!

Και αν αυτός ήταν ο λόγος που η οικοδομή δεν κινείτο, αν δηλαδή όλοι οι αγοραστές ακινήτων χρησιμοποιούσαν αφορολόγητο μαύρο χρήμα, τι θα γίνει στο τέλος της διετίας, όταν θα επανέλθει το πόθεν έσχες, που θα είναι μόλις μετά από ένα έτος, αφού η διάταξη θα ισχύσει αναδρομικά; Θα βαλτώσει ξανά η οικοδομή και όλοι οι κλάδοι που κινούνται γύρω της; Θ’ απολυθούν ξανά αυτοί που θα δουλέψουν στις οικοδομές το 2011; Ή μήπως σε ένα χρόνο θα έχουμε ξεπληρώσει τα χρέη μας και θα έχουμε μπει σε ρυθμούς εύρωστης ανάπτυξης;

Δηλαδή η οικονομία και η οικοδομή θα σωθούν όταν μπει στην αγορά για ένα χρόνο το μαύρο χρήμα, και μάλιστα με πλαφόν 200,000 ευρώ ανά διαμέρισμα; Και από κει και πάνω τα μαύρα τι θα γίνουν; Πώς θα πέσουν στην αγορά; Προφανώς οι έχοντες μαύρα άνω των 200,000 ευρώ θα επενδύσουν σε ακίνητα, όπως ήδη το κάνουν, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη και αλλού.

Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ενδιαφέρεται για το αύριο της χώρας αλλά μόνο για το σήμερα, ώστε να βολέψει όπως-όπως τα νούμερα και να πάρει κάνα μπράβο από την Τρόικα μαζί με την επόμενη δόση. Συγχρόνως ομολογεί ότι στην Ελλάδα όλα κινούνται με μαύρο χρήμα, κι αν αποπειραθείς να το εντοπίσεις και να το φορολογήσεις δεν κινείται τίποτα. Μπορεί να έχει δίκιο ως ένα σημείο, αλλά η κυβέρνηση του μνημονίου και του μαχαιρώματος ισχυρίζεται πως είναι και κυβέρνηση της διαφάνειας. Γιατί κάνει πίσω τώρα; Δεν μπορεί ή δεν θέλει;

Τα ίδια κάνει και με τους ημιυπαίθριους. Αντί να βγάλει άνεργους μηχανικούς να περιέρχονται από οικοδομή σε οικοδομή και να εντοπίζουν ημιυπαίθριους, αμειβόμενοι με ποσοστό επί των εισπραττομένων για την ταχτοποίηση, επαφίεται στην καλή θέληση των ιδιοκτητών, η οποίοι όπως αποδεικνύεται δεν είναι τόσο πρόθυμοι. Θα μπορούσα ν’ αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις αστοχιών και παλινωδιών του Υπουργού Οικονομικών που δείχνουν και ανικανότητα, και προχειρότητα, και πονηριά, και ζαμανφουτισμό. Δος ημίν σήμερον, και αύριο γαία πυρί μειχθήτω!

Κι ενώ πασχίζει τάχα να μαζέψει φόρους, αφήνει τους εργολάβους να καρπούνται τη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής αξίας και εμπορικής, που συχνά είναι διπλάσια, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο! Αντί να μειώσει δραστικά τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις, τον ανέβασε στο 23% και μετά ψάχνει με το φανάρι για αγοραστές ώστε οι εργολάβοι να βάλουν κι άλλα μαύρα στους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους! Ψάχνει τάχα για φοροδιαφυγή πίσω από κάθε πράσινο φύλλο, και μας έχει βάλει να μαζεύουμε αποδείξεις ακόμη κι από τις τυρόπιτες, και αφήνει τη σκαστή και χοντρή φοροδιαφυγή που έχει μπροστά του και με την οποία θησαύρισαν επί δεκαετίες οι κατασκευαστές ανενόχλητοι, εξωθώντας τους αγοραστές στην απάτη, αφού υποχρεώνονται να δηλώσουν στο συμβόλαιο ότι αγόρασαν το ακίνητο στην αντικειμενική του αξία, δηλαδή 50 ή και 100% φθηνότερα!

Ντροπή σας μωρέ άχρηστοι που με τους νόμους που φτιάξατε εξωθήσατε το λαό στη διαφθορά και τον βυθίσατε στη μιζέρια και στην απελπισία!

Tags: GPAPAK, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαγραφή χρεών, ημιυπαίθριοι, περαίωση