Φοβερές καταγγελίες από τον Παναγιώτη Καμμένο

Άστραψε και βρόντηξε χθες ο Παναγιώτης Καμμένος στη Βουλή. Οι καταγγελίες του, εάν αληθεύουν, εγγίζουν τα όρια εσχάτης προδοσίας για Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σήμερα ο Π. Καμμένος καταψήφισε την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και ήδη διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Παραθέτω τη χθεσινή του αγόρευση στη Βουλή:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Είναι πράγματι πρωτοφανές σ’ ένα Κοινοβούλιο μιας δημοκρατικής χώρας εντός δεκαπέντε ημερών να συζητούμε συνεχώς για προγραμματικές δηλώσεις μιας κυβέρνησης που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, την πήρε, αλλά παραίτησε τον Πρωθυπουργό της και μιας κυβέρνησης που δεν ψηφίστηκε και βρίσκεται εδώ προκειμένου να ανακοινώσει, με τους ίδιους σχεδόν Υπουργούς στα ίδια σχεδόν Υπουργεία, προγραμματικές δηλώσεις για μια περίοδο τριών μηνών. Αν βέβαια κανείς αναλύσει τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών σήμερα, θα δει ότι γι’ αυτό το έργο χρειάζονται τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λυπάμαι που ο Πρωθυπουργός δεν είναι εδώ. Φαίνεται ότι του συνέστησαν να βγει έξω όταν θα μιλήσω εγώ, γιατί δεν δέχεται να ακούσει κάποιον Βουλευτή που διαφωνεί και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, παρόλο που το κόμμα του στηρίζει αυτή την Κυβέρνηση. Αυτό είναι ίδιον της δημοκρατίας, αλλά φαίνεται ότι έτσι συνηθίζεται στις μεγάλες οργανώσεις.

Χαίρομαι βέβαια που είναι οι κύριοι Υπουργοί εδώ. Στο φίλο μου, τον κ. Ροντούλη, θέλω να πω τι μου είπε κάποιος από το χωριό μου, πως “όταν ζευγαρώνουν τα άλογα με τα γομάρια, γίνονται μουλάρια και δεν αναπαράγονται”.

Άκουσα με προσοχή τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο κ. Παπανδρέου, ο τέως Πρωθυπουργός, έβαλε στο τραπέζι το αξίωμά του. Πριν από δυο χρόνια μάς έλεγε ότι ο καινούργιος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έβαλε στο τραπέζι το πιστόλι του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι -ανεξαρτήτως του τι έβαλε στο τραπέζι ο Πρωθυπουργός- ο ίδιος Υπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται εδώ προκειμένου να συνεχίσει το έργο αυτής της Κυβέρνησης.

Χθες χρησιμοποιήθηκαν δυο λέξεις- κλειδιά, οι λέξεις “αλήθεια” και “εμπιστοσύνη”. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, πάνω σ’ αυτές τις λέξεις να δω ποιες είναι οι απόψεις της σημερινής Κυβέρνησης και βεβαίως του Πρωθυπουργού.

“Αλήθεια” σημαίνει πρώτα απ’ όλα να δούμε πώς έγινε αυτή η κρίση στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι πειράχτηκαν τα στατιστικά στοιχεία με εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως λένε οι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας και το καταθέτουν στη δικαιοσύνη; Γιατί αν είναι αλήθεια, τότε πρόκειται για έγκλημα, το οποίο έγινε προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός – και εν γνώσει του Υπουργικού του Συμβουλίου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών, που βρίσκεται εδώ – μιλούσε με το Στρος Καν για είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν ανακοινωθεί αυτό στη Βουλή και τα κόμματα;

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι αποκρύπτετε ότι πουλήθηκαν τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων; Η τιμή τους σήμερα ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι τώρα αρνείται η Κυβέρνηση, με παρέμβαση στον Πρόεδρο της Βουλής – που παραλίγο να τον έχουμε και Πρωθυπουργό- να συζητηθεί η ερώτηση στη Βουλή, να απαντηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή. Αρνήθηκε ο κ. Βενιζέλος, ο σημερινός Αντιπρόεδρος, να απαντήσει σε ερώτηση. Έγινε επερώτηση, έληξε η θητεία της Βουλής, καταθέσαμε επερώτηση με τον κ. Δημαρά και τον κ. Βελόπουλο. Δεν προσδιορίστηκε ξανά και δεν θα προσδιορισθεί.

Γιατί ο σημερινός Πρωθυπουργός, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά τα στοιχεία υπάρχουν, αλλά δεν τα δίνουν γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι οι κερδοσκόποι, με ποιες εταιρείες συνεργάζονται, ποιοι κρατούν στα χέρια τους τον πλούτο των Ελλήνων, οι οποίοι γονατίζουν αυτή τη στιγμή για να ωφεληθεί το κράτος τα 26.000.000.000 που απεμπόλησαν, ενώ ήξεραν ότι θα βάλουν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γίνεται έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση – εδώ και δύο ημέρες ανακοινώθηκε – για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με το δημοψήφισμα. Ποιοι ήταν αυτοί που έπαιξαν τα νομίσματα; Μήπως ήταν μία τράπεζα, η DEXIA, για την οποία κατέθεσα πριν δέκα ημέρες στη Βουλή ότι τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της έχει η εταιρεία UNIGESTION, στην οποία δουλεύει ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Παπανδρέου;

Γιατί κάνετε τα μούτρα σας έτσι; Δεν δουλεύει στη UNIGESTION, κύριοι συνάδελφοι; Δουλεύει, ναι ή όχι;»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Θα απαντήσετε μετά. Θα σας περιμένω.
Ακούστε: Εδώ πέρα δεν είναι Κολλέγιο Αθηνών. Είστε υποχρεωμένος να φέρετε τα στοιχεία στη δικαιοσύνη και να τα καταθέσετε στη Βουλή.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
(Βαΐτσης Αποστολάτος): «Κύριε συνάδελφε, σας παρακαλώ. Απευθυνθείτε στο Σώμα και όχι στον Υπουργό.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Γελάτε, κύριε Υπουργέ, εις βάρος των Ελλήνων. Ντροπή σας!»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): «Κύριε Καμμένε, να απευθύνεστε στο Σώμα.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
: «Να ξέρετε, όμως, ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Και είστε συνένοχος!
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ή όχι, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος Μαρδάς και όπως το αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, ότι δόθηκαν κονδύλια από το Υπουργείο Εξωτερικών σε ειδικές ημερομηνίες, που ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον Πρωθυπουργό πήγαιναν στο εξωτερικό για να δουν ξένους παράγοντες; Πού δόθηκαν τα κονδύλια; Σε ποιους δόθηκαν τα εκατομμύρια των μυστικών κονδυλίων από το Υπουργείο Εξωτερικών; Για ποιο λόγο;

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η σύμβαση -που είναι και ένας από τους σκοπούς της στήριξης αυτής της Κυβέρνησης- της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου προβλέπει ότι το αγγλικό δίκαιο θα είναι εκείνο, το οποίο θα ορίζει το τι θα γίνει με τα ομόλογα και μάλιστα στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου; Για να καταλάβει δηλαδή ο λαός, ενώ αυτή τη στιγμή με το ελληνικό δίκαιο μπορούμε να διαπραγματευτούμε το 90% των ομολόγων μας, πάμε με το αγγλικό δίκαιο, το οποίο δεσμεύει δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Και θα πάνε να το κάνουν παράνομα και αντισυνταγματικά και άκυρα, όπως παράνομα, αντισυνταγματικά και άκυρα ο κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την πρώτη δανειακή σύμβαση, την οποία αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, την επικυρώνουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ή ψέματα ότι δεν υπάρχει διάταξη για να βγούμε από την Ευρωζώνη; Καμία διάταξη δεν υπάρχει για να μας βγάλουν από το ευρώ. Ενεργοποιήστε, αν θέλετε, το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο απαιτεί μόνο πλειοψηφία και δεν υπάρχει βέτο.

Και η δεύτερη λέξη –γιατί δεν έχω χρόνο- είναι η λέξη “εμπιστοσύνη” Ποια είναι η εμπιστοσύνη που θα μπορούμε να δείξουμε σε έναν Πρωθυπουργό, για τον οποίο σήμερα η γαλλική εφημερίδα “LE MONDE” αναφέρει ότι είναι από τους αρχιτέκτονες, από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Goldman Sachs, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και η οποία παρεμβαίνει και στην Ιταλία; Αυτά δεν τα λέμε εμείς, δεν τα λέει η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ή κάποιες εφημερίδες που πιστεύετε ότι κάνουν αντιπολίτευση. Το λέει η γαλλική εφημερίδα “LE MONDE”. Και καταθέτω το σχετικό δημοσίευμα στα Πρακτικά.

Μιλάει για το τρίπτυχο Σαρκοζί, Ντράγκι, Μόντι, το δίκτυο της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Σε αυτή την εταιρεία βέβαια εργαζόταν και ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα.
Ας δούμε, λοιπόν, αν θα λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός ή ως υπάλληλος της Goldman Sachs.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): «Τελειώνετε, κύριε συνάδελφε.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Υπάρχει ή όχι εμπιστοσύνη σε έναν Πρωθυπουργό που, αν μεν κρατήσει την πατριωτική του στάση, εκ Δεσφίνας ορμώμενος, έχει καλώς, αν, όμως, πράξει αυτά, τα οποία υπόσχεται στην τριμερή, στην οποία είναι μέλος, μαζί με τα συμφέροντα εκείνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τον στήριξαν, όπως τον κ. Παπαχελά, οδηγούν πρώτα από όλα σε απαξία των πολιτικών, δεύτερον σε καταρράκωση κάθε θρησκείας και τρίτον σε παγκοσμιοποίηση με επικράτηση των αγορών και των τραπεζών;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την Κυβέρνηση. Σας καλώ να αναλογιστούμε όλοι ότι ίσως είμαστε η τελευταία Βουλή, γιατί η επόμενη Βουλή είναι συμφωνημένο να γίνει με λίστα. Και κάποιοι από εμάς δεν θα είμαστε μέσα σε αυτή τη λίστα, γιατί μιλάμε πολύ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε υπεύθυνοι για τις γενιές που έρχονται. Ας αναλάβουμε όλοι τις δικές μας ευθύνες.
Ευχαριστώ.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): «Ευχαριστούμε τον κ. Καμμένο.»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): «Έχετε το λόγο, κύριε Υπουργέ. Θέλετε τρία λεπτά;»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): «Λιγότερο, κύριε Πρόεδρε.
Θα είμαι εξαιρετικά σύντομος, γιατί κατά κανένα τρόπο δεν πρόκειται να ακολουθήσω το Βουλευτή κ. Καμμένο, ο οποίος μόλις μίλησε. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω, γιατί δεν έχω κανένα λόγο να δυναμιτίσω ένα κλίμα, το οποίο πάει να δημιουργηθεί σε αυτή την Αίθουσα. Νομίζω πως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά που ειπώθηκαν ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά σε αυτή την Αίθουσα. Οποιαδήποτε στοιχεία έχει ο συγκεκριμένος Βουλευτής, δεν έχει παρά να τα δώσει είτε στην κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία είτε στη Δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές, αν μου επιτρέπετε την έκφραση. »

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος):«Σας ευχαριστούμε πολύ.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): «Κύριε Καμμένε, μην κάνουμε διάλογο.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Επειδή επέστρεψε στο λεξιλόγιο Σημίτη περί τζάμπα μαγκιών, σας λέω ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δικαιοσύνη. Ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος κ. Κορρέας έχει στα χέρια του τα στοιχεία και διενεργεί έρευνα. Έρευνα διενεργείται για τον κύριο Υπουργό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κερδοσκοπικά παιχνίδια και παράλληλα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Υπουργούς Δικαιοσύνης που κρατήσαμε τους ίδιους. Ο κ. Πεταλωτής προΐστατο της ελληνικής δικαιοσύνης…»

19-10-2011

13-5-2011

28-4-2011

21-12-2010

Tags: CDS Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, UNIGESTION, Γιώργος Παπανδρέου, Παναγιώτης Καμμένος, Στρος Καν