Φταίει ο κακός ο εαυτός μας…

ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα Αττικής – Η “βοήθεια” που έφτασε απ’ όλη την Ελλάδα πεταμένη στα… αζήτητα

Οι φωτογραφίες για το δικό σας συμπέρασμα… Από την Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. 

tromaktiko2198
Αναρωτιέται πολίτης με το χάλι μας: «Τελικά “όλοι μαζί μπορούμε” ή παραμένουμε άχρηστοι και αναποτελεσματικοί όπως πάντα; Τόσοι άνθρωποι έσπευσαν να μαζέψουν και να στείλουν βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας στην Μάνδρα… Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι συμβαίνει;»


Και συνεχίζει: «Σήμερα ο Δήμος Μάνδρας έχει την δυνατότητα να ντύσει τους μισούς κατοίκους της Ελλάδας. Αλλά όσοι πήγαν τα ρούχα στον Δήμο συνέβη το εξής: όσοι ασχολούνται, εθελοντές, υπάλληλοι, κλπ, με τον ρουχισμό έκαναν μια πρώτη επιλογή, μετά μπήκαν οι γύφτοι και οι Αλβανοί και “αγόρασαν”, και ό,τι έχει περισσέψει το βλέπετε πεταμένο σαν σκουπίδι. 

Υπάρχουν επίσης και οι “ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ” που βρήκαν ευκαιρία και ξεσαβούρωσαν τις ντουλάπες τους θεωρώντας ότι παράγουν κοινωνικό έργο. 


Φυσικά σε ό,τι είναι πεταμένο δεν θα βρείτε ταμπελάκι, με την έννοια ότι τα αφόρετα και καινούργια, από ό,τι ακούω στην περιοχή, έχουν μπει στις αποθήκες. 


Θερμή παράκληση: εάν θέλετε να στείλετε ρούχα και έχετε χρόνο, πηγαίνετε μια βόλτα στη Μάνδρα, δεν χρειάζεται να βγάζετε βίντεο με τις καταστροφές, βρείτε σπίτια με εμφανή τα σημάδια καταστροφής, μπείτε μέσα και αφήστε ό,τι νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ο δήμος έχει τα πάντα, οι κάτοικοι δεν έχουν.»

mmm

πηγή

Tags: Μάνδρα, πλημμύρες, φιλανθρωπία