Η Ελλάδα μπορεί να έχει χρεοκοπήσει ηθικά και οικονομικά, όμως δεν πρόκειται ποτέ να χρεοκοπήσει από κόμματα και προέδρους. Σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ παραγωγική διότι φαίνεται ότι διαθέτει πολλές πολιτικές προσωπικότητες που αισθάνονται ικανοί να μας σώσουν. Άλλο τώρα αν σώζουν μόνο τους εαυτούς των…
Κι ενώ η χώρα μας έχει μπει πια οριστικά σε χαλεπούς καιρούς, με τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση να είναι απλά το εκτελεστικό όργανο αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην της και ερήμην του ελληνικού λαού, ενώ οι δεσμεύσεις που υπογράφτηκαν στο διαβόητο μνημόνιο μας δένουν θηλιά στο λαιμό για τα επόμενα 50 χρόνια – ποιος ζει, ποιος πεθαίνει… – κάποιοι αμετανόητοι επαγγελματίες πολιτικοί ορέγονται προεδριλίκι και προχωρούν στη δημιουργία νέων κομμάτων, λες και είχαμε λίγα από δαύτα! Ελκυστικές γαρ είναι οι επιδοτήσεις των κομμάτων από το κράτος, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο.
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, τέτοια κόμματα! Φαίνεται πως σε κάποιους άνοιξαν την όρεξη οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το 91% των ερωτηθέντων (MRB) να είναι εξαιρετικά απαισιόδοξο για την πορεία της χώρας (δείτε εδώ), και σπεύδουν να δηλώσουν παρόντες για τη σωτηρία της. Φιλοδοξούν φαίνεται να προσεταιριστούν τους οπαδούς του κόμματος του «Κανένα» – αδιευκρίνιστη ψήφος – που στις δημοσκοπήσεις φέρεται πρώτο σε ποσοστά. (Διαβάστε εδώ).
Τα τυπικά προσόντα που χρειάζεται για να δημιουργήσει κανείς κόμμα είναι να είναι αναγνωρίσιμος, να τα πηγαίνει καλά με τα ΜΜΕ, να μην έχει το γνώθι σ’ αυτόν, να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, να κατέχει την υποκριτική τέχνη και να είναι φιλόδοξος έως ματαιόδοξος. Αν έχει χρήμα και κατάγεται από πολιτικό τζάκι, τόσο το καλύτερο. Όχι, οι πολιτικοί δεν χρειάζονται εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ για να ελεγχθούν οι γνώσεις και οι ικανότητές τους. Διότι προφανώς η πολιτική δεν είναι τόσο υπεύθυνη δουλειά όσο του δημόσιου υπάλληλου. Αν είσαι καλός στο μπλα-μπλα και στις δημόσιες σχέσεις, τούτο αυτομάτως σε καθιστά και ικανό πολιτικό και κομματάρχη. Ούτε στον ορό της αλήθειας υποβάλλονται για τον απλούστατο λόγο ότι θα έβγαιναν όλοι ψεύτες. Και τότε τι θα κάναμε χωρίς “δημοκρατία”; (Διάβαζε: χωρίς βαρβάρους).
Κι ενώ σε μια άλλη δημοσκόπηση της Public Issue το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται νέα πρόσωπα, και μόνο το 10% ότι είναι αναγκαία νέα κόμματα, οι επίδοξοι κομματάρχες προχωρούν ακάθεκτοι. Βέβαια ψάχνονται για ιδεολογία-σφήνα για να δικαιώσουν την ύπαρξή τους, κι εδώ είναι τα δύσκολα. Βλέπετε όλες οι πολιτικές ιδεοληψίες έχουν χρεοκοπήσει, κι αυτό είναι αναπόφευκτο, καθότι μία είναι, θάπρεπε να είναι, η κυρίαρχη ιδεολογία που δεν θα κατακερμάτιζε την κοινωνία και θα εξασφάλιζε την ευημερία των πολιτών: η ιδεολογία του κοινού νου, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καθείς εφ’ ω ετάχθη! Το αριστερός, δεξιός, σοσιαλιστικός και κεντρώος είναι λέξεις κενές περιεχομένου που χρεοκόπησαν και δεν πείθουν πια παρά μόνο τους αφελείς.
Στις 30-6-2010, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση του νεοσύστατου κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Το φιλόδοξο όνομα προφανώς επελέγη σε αντιδιαστολή από κόμματα της φασιστικής ή αναρχικής αριστεράς, αλλιώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει την πολιτική στους πολίτες και τους πολίτες στην πολιτική! Βαθυστόχαστος στόχος ε; Η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική! Δηλαδή μέχρι τώρα τι είχαμε; Μήπως είχαμε την πολιτική στα γαϊδούρια και τα γαϊδούρια στην πολιτική; Απορία εκφράζω, βρε αδελφέ!
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ακόμη ότι το θεμέλιο των προτάσεων του κόμματός του είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, σε αντιδιαστολή προφανώς από το φασιστικό σοσιαλισμό που γευόμαστε. Α, ναι, μίλησε και για αριστερό ευρωπαϊσμό, τρέχα γύρευε… Μάλιστα, διερμηνεύοντας τα αισθήματά μας είπε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά, κι αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το κόμμα του!
Κοίτα να δεις φίλε μου που εγώ δεν είχα καταλάβει ποιο ήταν το κόμμα που μου έλειπε. Αναρωτιόμουνα, βρε τι μου λείπει, ποιο κόμμα μου λείπει, και δεν έλεγε να πάει το μυαλό μου σ’ ένα ακόμη αριστερο-δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα διαμαρτυρίας. Διότι δεν φαντάζομαι ο κ. Κουβέλης να ονειρεύεται να γίνει κόμμα εξουσίας. Θα γνωρίζει φαντάζομαι ότι τα κόμματα εξουσίας τα φιλοτεχνούν οι εξαποδώ κηδεμόνες μας.
Εκτός από τον κύριο Κουβέλη, έχουμε και τη Ντόρα να ετοιμάζει το δικό της κόμμα, ένα παιδικό της όνειρο, μόνο που δεν έχει βρει ακόμα το όνομα! Το ποια θα είναι η πολιτική του κόμματος είναι επίσης ζητούμενο! Βέβαια, η κυρία Μπακογιάννη θα δυσκολευτεί να πείσει τι χρειάζεται το κόμμα της όταν υπάρχει ο τυφλοσούρτης του «μνημονίου» με την Τρόικα, και άρα η πολιτική είναι χαραγμένη από άλλους και τα νέα κόμματα περιττεύουν. Προς το παρόν η κυρία Μπακογιάννη αντιπολιτεύεται με μανία τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν τολμά να τα βάλει με τον ΓΑΠ αφού εκείνος κρύβεται πίσω από το μνημόνιο που και η ίδια υπέγραψε, για τη σωτηρία της πατρίδας, όπως είπε. Προφανώς κάποιος μεγαλοπαράγοντας, ίσως υπερατλαντικός, της ανέθεσε την υψηλή αποστολή να κάνει ζημιά στη ΝΔ μπας και σηκώσει κεφάλι και μας απαλλάξει κάποτε από τα δεσμά του μνημονίου. Η συνέχεια θα είναι για γέλια και για κλάματα…
Ντόρα, quo vadis? Σου έταξαν πρωθυπουργιλίκι κι εσένα ως δικό τους άνθρωπο, όταν ο Γιωργάκης φθαρεί;
Παλιά τέχνη της “Δημοκρατίας” το προεκλογικό παραμύθιασμα. Άμωμος και άσπιλος ωσάν από παρθενογένεση, ο επί 3,5 χρόνια ανεπαρκής ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επί 4,5 χρόνια αποτυχημένος πρωθυπουργός, δι’ ο και καθαιρέθηκε από το λαό, άρχισε τις προεκλογικές περιοδείες για να τάξει στο πόπολο λαγούς με πετραχήλια, όπως τότε ...
Πέντε ημέρες συμπληρώθηκαν χθες χωρίς τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων σε μια κίνηση που προφανώς εξυπηρετεί το Μαξίμου και την κυβέρνηση.Το ΟΛΑ Πρώτη Φορά το βράδυ της Δευτέρας (25/04/2016) αποφάσισε να καλύψει το κενό αυτό παρουσιάζοντας το σωστό δελτίο ΣΥΡΙΖΑ συνοδεία ενός ...
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, και δημοκρατίας ξεπεσούσης πας ανήρ ή γυνή φτιάχνει κώμα!Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο! Αρκεί να έχεις υπέρμετρες ηγετικές φιλοδοξίες, το μη γνώθι σ’ αυτόν και της πραγματικότητας, να αρνείσαι το παρελθόν σου, να διαθέτεις υποκριτικό ταλέντο, και να ’χεις καλές παρέες που θα σε ...
Γεννήθηκα σ' ένα μικρό χωριό της ημιορεινής Κορινθίας, το Δενδρό, σε μια πολυμελή, φτωχή και αξιοπρεπή οικογένεια. Φοίτησα στο εξατάξιο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου. Συνέχισα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ακολούθησα μια εικοσαετή καριέρα, στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Οι κοινωνικές ευαισθησίες μου, οι ανησυχίες και η έντονη πνευματική αναζήτηση με έστρεψαν με ζήλο στη φιλοσοφική έρευνα και μετέπειτα στη συγγραφή βιβλίων, άρθρων και δοκιμίων θρησκευτικού, φιλοσοφικού, κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου. Τα θέματά μου είναι παρμένα από την καυτή και, τόσο συχνά, θλιβερή επικαιρότητα.