Χάρης Παμπούκης και… “μπούρδες κατσαρές”

pampoukhs 14 3 11.jpg
Σκάλωσε η επένδυση των Καταριανών στο Ελληνικό; Έτσι φημολογείται, και όπως λέει η παροιμία, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει
Λέτε να έγιναν καπνός οι Καταριανοί επενδυτές; X. Παμπούκης οίδε! Πάντως ο ίδιος χαρακτηρίζει “μπούρδες κατσαρές” τα όσα λέγονται περί πιέσεων της καγκελαρίας της Γερμανίας για διεθνή διαγωνισμό και πρόσκληση και άλλων επενδυτών με διαφανείς διαδικασίες. (Απορία: μήπως ο Χάρης εννοούσε τρίχες κατσαρές; Με απασχολεί αυτό…)

Σε κάθε περίπτωση, η απευθείας ανάθεση δεν συνάδει με την πρακτική χωρών μελών της Ε.Ε. για τέτοια μεγάλα έργα και έχει ενοχλήσει και τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. Αργά ενοχλήθηκε!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, που δήθεν εργαζόταν στις μελέτες αξιοποίησης του Ελληνικού της εταιρίας Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) αμισθί, είναι διευθύνων σύμβουλός της! (πηγή)

Πρόκειται άραγε για κυοφορούμενο μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης της διαφάνειας του ΓΑΠ; Ή μήπως για συκοφαντίες εκείνων που τη ζηλεύουν για τα αόρατα επιτεύγματά της;
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, η υπόθεση κόλλησε:
«Οικονομικός παράγοντας που συνομίλησε με την “Ε” αποδίδει το τέλμα των διαπραγματεύσεων στις “ερασιτεχνικές κινήσεις” της ελληνικής πλευράς. “Η επένδυση είναι δύσκολο να προχωρήσει σ’ αυτή τη φάση”, ανέφερε σχετικά. Αιτιολογώντας την αλλαγή στάσης του μοναδικού ενδιαφερόμενου επενδυτή, έκανε λόγο για “μη επαγγελματική συμπεριφορά και απουσία ενός συγκεκριμένου business plan“. Έτερος συνομιλητής της “Ε” ισχυρίστηκε ότι η επένδυση “σκαλώνει” επειδή υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για την αξιοποίηση των 5.300 στρεμμάτων μεταξύ των δύο πλευρών και οι διαφωνίες τους εστιάζονται στους “όρους συνεκμετάλλευσης”

Ερασιτεχνικές κινήσεις εμείς; Άπαγε της βλασφημίας!
Μη επαγγελματική συμπεριφορά εμείς; Αποτάσσομαι τη συκοφαντία! Απουσία ενός συγκεκριμένου business plan εκ μέρους μας; Μάλλον είναι ανίκανοι να το διαβάσουν. Χα, χα, χάαα!
Διαφωνούν στους όρους συνεκμετάλλευσης; Μήπως εννοούν στους όρους της μίζας;


Ποια είναι άραγε η αλήθεια; Κάτι λάκκο έχει η φάβα! Περισσότερα εδώ.

Για μια ακόμη φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου τα είπε έξω από τα δόντια:

Tags: BSUS, επένδυση στο Ελληνικό, Καταριανοί, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Χάρης Παμπούκης, Χοσέ Αθεμπίγιο