Χάρη Παμπούκη, με την παραίτηση δεν εξαγνίζεσαι!

Όσοι εγκαταλείπουν το θίασο της εθνικής προδοσίας μεσοστρατίς δεν εξαγνίζονται! Στη συνείδηση των σκεπτόμενων πολιτών θα παραμείνουν για πάντα συνένοχοι με τη δωσίλογη κυβέρνηση του Μνημονίου.

Άσημος με την παρουσία του, διάσημος με την αποχώρησή του κοντεύει να γίνει ο Χάρης Παμπούκης. Πολλοί, μάλιστα, τον βλέπουν ως γίγαντα αξιοπρέπειας! Βέβαια, είναι εύκολο να φαντάζει κανείς γίγαντας μεταξύ νάνων… Έτσι, κάποιοι που δεν έχουν δει ήρωα για δεκαετίες ούτε στον ύπνο τους, μίλησαν για «ηρωική» έξοδο! Η πυγολαμπίδα μιλάει για ένα άδοξο fast-track τέλος ενός παρ’ ολίγον χρήσιμου καθηγητή.

Χάρης Παμπούκης: «Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.» (πηγή)

«”Ο Χάρης έψαχνε αφορμή για να φύγει”, έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. “Εδώ και καιρό ψαχνόταν αφού ήταν απομονωμένος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Επικρατείας και μάλιστα δεν είχε καμία επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς στον τομέα που είχε αναλάβει”.»(πηγή)

Ο Mr. Fast Τrack την έκανε με πηδηματάκια, λόγω αυτονόητης … αξιοπρέπειας, φτύνοντας εκείνους που άφησε πίσω, δηλαδή τους αυτονόητα αναξιοπρεπείς! Έτσι δεν είναι παίδες; Και αν η παραίτησή του χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως πράξη ευθύνης, τότε εκείνοι μου μένουν πίσω γαντζωμένοι σε θέσεις και καρέκλες είναι ανεύθυνοι. Εκεί δε μας οδηγούν οι λογικοί συνειρμοί, σύντροφοι;

Αποχωρώντας, όμως, ο Χάρης Παμπούκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο”.»(πηγή)

Λοιπόν, για να το κάνουμε λιανά, όπως λένε στο χωριό μου, το μπουμπούκι μας ο Χάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να συμμετέχει στην «ευθύνη». Ο ίδιος όμως θεώρησε πράξης ευθύνης να διακόψει τη συμμετοχή του στην ευθύνη για λόγους αξιοπρέπειας… Παρ’ όλα αυτά εύχεται στον Πρωθυπουργό να συνεχίσει με επιτυχία το ανεύθυνο εθνικό του έργο, αφού ο Γιώργος δεν διαθέτει τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια όσο ο ίδιος για να παραιτηθεί!

Βγάλατε νόημα; Όχι; Ούτε εγώ! Πίσω από τις γραμμές όμως κρύβονται κάποιες αλήθειες, που μπορείτε να τις προσεγγίσετε με λίγη φαντασία. Τι θα έλεγες κύριε Παμπούκη αν κάποιοι χαρακτήριζαν την παραίτησή σου ως φυγομαχία; Αν δηλαδή εκείνο που εσύ χαρακτηρίζεις ως πράξη ευθύνης κάποιοι το θεωρούσαν ανευθυνότητα; Κι όμως, εσύ ο ίδιος, μιμούμενος το μονότονο τροπάριο του πρωθυπουργού σου, κατηγόρησες τον Καραμανλή ότι φυγομάχησε, επειδή προσέφυγε σε εκλογές, μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία, αφού δε μπορούσε να κάνει τη δουλειά του κάτω από την ασφυκτική πίεση και το σφυροκόπημα του Γιώργου Παπανδρέου και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν μια ώρα αρχύτερα.

2-5-2011: «Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, ο κ. Παμπούκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όπως πλειστάκις έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Η φυγομαχία της κυβέρνησης Καραμανλή είναι για εμάς παράδειγμα προς αποφυγή.”» (πηγή)

Φυγόμαχος ο Καραμανλής; Τότε είναι φυγόμαχος και ο Παμπούκης! Έτσι δεν πάει, παίδες; Αν όμως πρόκειται για πράξη ευθύνης, τότε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, αρμόδιος μέχρι πριν δύο μήνες για τις πολυπόθητες επενδύσεις, που τάχα θα μας έφερνε τους Καταριανούς πριν ένα χρόνο για να επενδύσουν στο Ελληνικό κι ακόμη να τους δούμε, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί πολύ ενωρίτερα. Συγκεκριμένα θα όφειλε να παραιτηθεί τότε που ο ανισόρροπος GAP τον ξήλωσε εν μια νυκτί (17-6-2011) φτύνοντας το έργο του.

Αν είχε αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, όπως ισχυρίζεται, δεν έπρεπε να δεχτεί το πόστο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρμοδίου για θέματα Ναυτιλίας, στο οποίο γνώριζε ότι δε θα μπορούσε να παράγει έργο. Και αν ήταν ευσυνείδητος και υπεύθυνος Υπουργός Επικρατείας, θα όφειλε να είχε καταγγείλει πολύ ενωρίτερα την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, ως εθνικό έγκλημα. Κι αν θέλετε να πάω και πιο πίσω, θα όφειλε να είχε αντισταθεί με παραίτηση στην υπογραφή του Μνημονίου και στην απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Γι΄αυτό είπα ότι η παραίτησή του δεν τον εξαγνίζει.

Ας δούμε μερικά δημοσιεύματα που ρίχνουν φως στην αντιφατική προσωπικότητα του Χάρη Παμπούκη:

12-9-2010: «Χαρακτηριστικό του πόσο άσχετοι είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο αλλά και το πόσο κοιμούνται μερικοί στη Νέα Δημοκρατία είναι το παρασκήνιο που έχει παιχτεί όσον αφορά το πολυθρύλητο νομοσχέδιο του Χάρη Παμπούκη για την ανάπτυξη, το λεγόμενο και fast track. Στην Κυβέρνηση έσπευσαν να το παρουσιάσουν ως ένα καινοτόμο νομοσχέδιο, ήδη όμως τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν τσακωθεί μεταξύ τους γιατί εκφράζουν ενστάσεις.

Από τη Νέα Δημοκρατία άκρα του τάφου σιωπή. Αν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ήδη νόμος από το 2009 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή (ΦΕΚ 3775/2009) έχοντας μάλιστα και την ίδια ονομασία …fast track! Άρα, που είναι η καινοτομία που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ; Από την άλλη αν η κα Κατσέλη διαφωνούσε, όπως διαφωνεί τώρα, γιατί δεν κατήργησε ή δεν τροποποίησε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όταν ήταν Υπουργός Οικονομίας;»(πηγή)

27-9-2010: «“Η ανάπλαση στο Ελληνικό θα σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου”, δήλωσε, θεωρώντας ότι τα σενάρια που κάνουν λόγο για “ανάπτυξη τύπου Λας Βέγκας” στερούνται σοβαρότητας και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. (…)

“το εγχείρημα ανάπλασης του Ελληνικού, όπως, άλλωστε, και ανάλογα αναπτυξιακά έργα, προϋποθέτει διαφάνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλες τις δυνάμεις, ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων πλευρών, συλλογική δουλειά και πάνω από όλα κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη”.» (πηγή)

8 -12-2010: «Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία, αναγνώρισε ότι έχουν παρθεί επώδυνα μέτρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν άλλες αντιδράσεις που να στηρίζονται στην ευφυΐα.

Αναφερόμενος στις απεργίες είπε ότι δεν τις χαρακτηρίζει αναχρονιστικές αλλά πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις αντίδρασης.

Ο κ. Παμπούκης είπε επίσης ότι η άρνηση δεν είναι λύση και βρισκόμαστε στην εποχή του Συν, της συναίνεσης και της σύνθεσης.» (πηγή)

Μήπως η δική σου παραίτηση συνιστά πράξη συναίνεσης και σύνθεσης, κύριε Παμπούκη; Πάντως τώρα είσαι ελεύθερος να μας προτείνεις αντιδράσεις που να στηρίζονται στη ευφυΐα. Αναμένουμε!

20-12-2010: «Άναυδοι έμειναν οι βουλευτές, ακούγοντας τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη να παρομοιάζει την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα με μία… ταινία του Χόλιγουντ. “Θυμάστε αυτή την τηλεοπτική σειρά, το Mission Impossible, που καταστρέφονταν οι φάκελοι; Τόσο επικίνδυνη αποστολή, αν όχι αδύνατη, είναι να φέρεις επενδύσεις στην Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παμπούκης, με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Δήλωσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω, ότι θα συνεχιστεί αμείωτη η προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, των δικαστικών μαραθωνίων και όλων των άλλων αναχωμάτων σε επενδυτικές προσπάθειες.

“Χρειάζεται συνδυασμένη δράση. Δουλειά μου είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις για να μην πληρώνουν οι πολίτες, για να βρουν δουλειά οι νέοι”, τόνισε ο κ. Παμπούκης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το δεύτερο fast track που θα φέρει η κυβέρνηση θα συμβάλει περαιτέρω στο στόχο αυτό.» (πηγή)

18-2-2011: «Στο νέο πλαίσιο “στρατηγικών επενδύσεων”, γνωστό και ως fast track υπάγεται επίσημα πια η έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που θεωρείται ένα από τα πιο πολύφερνα “φιλέτα” της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα, συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή, υπό την προεδρία του Χάρη Παμπούκη και αποφάσισε την ένταξη του στην διαδικασία του fast track.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας, εντός της επόμενης εβδομάδας θα προσληφθούν οι σύμβουλοι. Ο κ. Παμπούκης προσδιόρισε επίσης τις θετικές παραμέτρους του εγχειρήματος, που είναι η δημιουργία κλίματος επενδύσεων, η ύπαρξη κεντρικού μερίσματος για τους κατοίκους της Αττικής και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Κατάρ είπε ότι αφενός είναι έμπειροι και αφετέρου έχουν χρηματοοικονομική επιφάνεια και τα συμφέροντα τους βαδίζουν με τα δικά μας. Πάντως, μόλις πρόσφατα, οι επενδυτές του Κατάρ απέσυραν αιφνιδιαστικά το ενδιαφέρον τους για τον Αστακό και πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι “αν δεν δουν την επένδυση, δεν θα μιλήσουν για επιτυχία”. Τώρα, το αν η στάση τους αυτή είναι επιφυλακτικότητα προς τους Καταρινούς ή… αρνητική προδιάθεση για τον υπουργό Επικρατείας, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα…» (πηγή)

21-2-2011: «Ιδρύεται η εταιρεία “Ελληνικό Α.Ε.” που θα εκποιήσει το φιλέτο!

Μια εταιρεία, η “Ελληνικό Α.Ε.” θα επιφορτιστεί με την αξιοποίηση (σύμφωνα με τη φρασεολογία της κυβέρνησης) των 6.000 στρεμμάτων του Ελληνικού, που θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως το υπ’ αριθμόν 1 “φιλέτο” της Ελλάδας. Σήμερα ανακοινώθηκε η ίδρυση της εν λόγω εταιρείας, που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 1.500.000 ευρώ και σκοπό την “διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού”. Η εταιρεία αυτή ιδρύεται με το άρθρο 42 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η εταιρεία θα έχει την ευθύνη της διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ακινήτου, των κτηρίων και εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου ενώ για τη μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρου ή μέρους του ακινήτου απαιτείται η ψήφιση νόμου, αφού προηγηθεί αποτίμηση της αξίας του. Επίσης στην “Ελληνικό ΑΕ” περιέρχεται η κυριότητα του κινητού εξοπλισμού των κτιρίων και εγκαταστάσεων, χωρίς αντάλλαγμα, μετά από προηγούμενη καταγραφή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, βρίσκεται στο Κατάρ για διαβουλεύσεις αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, ενώ την Παρασκευή η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη του Ελληνικού στη διαδικασία του fast track.

Η “Ελληνικό ΑΕ” εξαιρείται από τις διατάξεις του δημοσίου τομέα.» (πηγή)

3-5-2011: «Οι Καταριανοί έχουν επιβεβαιώσει πρόσφατα, προ 15 ημερών, εγγράφως το ενδιαφέρον τους για το Ελληνικό, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την επένδυση.

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Παμπούκης σχολίασε και τις πληροφορίες περί αντίδρασης της Γερμανίας ή της ΕΕ για το ενδεχόμενο να μη γίνει διαγωνισμός, λέγοντας ότι ουδέποτε η Γερμανία έθεσε οποιοδήποτε θέμα προς την ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε πως η διαδικασία που θα εφαρμοστεί θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον έχει τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις να συμμετάσχει.

“Μιλάω απευθείας με την Καγκελαρία. Σιγά μην ασχοληθεί η Γερμανία με το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν το Ελληνικό”, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε όχληση, γραπτή ή προφορική, προς οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.» (πηγή)

3-5-2011: «Το σχέδιο αυτό αναμένεται τελικά να παρουσιαστεί εντός του Μαΐου, ενώ διευκρινίζεται ότι ο Ισπανός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος θα προτείνει τον χωροταξικό σχεδιασμό της επένδυσης.

Χολωμένος είναι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν ότι τέτοιους είδους δημοσιεύματα εκπορεύονται από ανταγωνιστικά συμφέροντα αλλά και από ορισμένους που επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα χώρας που δεν είναι σοβαρή, αλλά και σκιές αδιαφάνειας στην επένδυση αυτή και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την εταιρεία του Κατάρ που ενδιαφέρεται από την πρώτη στιγμή για το έργο, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί και 2 ξένα funds που ενδιαφέρονται επίσης για το ίδιο έργο, και η κινητικότητα που παρατηρείται από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα σύμφωνα με κύκλους του υπουργού αποδίδεται στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η παρουσίαση του σχεδίου Αθεμπίγιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.» (πηγή)

16-6-2011: «Εντός των επόμενων 10-15 ημερών θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος μη διαγωνιστικού χαρακτήρα για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το θέμα αυτό, ο κ. Παμπούκης επιβεβαίωσε μεν το ενδιαφέρον του Κατάρ, πρόσθεσε ωστόσο, πως είναι άλλο οι κουβέντες και άλλο τα επίσημα έγγραφα.» (πηγή)

Και επειδή όλο αυτό το διάστημα η συμβολή του Χάρη Παμπούκη στην προσέλκυση επενδύσεων ήταν απλά κουβέντες, την επομένη της ως άνω ομολογίας του ο πονηρός Τζέφρυ τον αποσχημάτισε από Υπουργό Επικρατείας και τον τοποθέτησε στο υπουργείο-φάντασμα Ναυτιλίας, πρώην Θαλασσίων Υποθέσεων, πρώην ανύπαρκτο, απ’ όπου ο Χάρης έμελε να δραπετεύσει στις 25-8-2011, λόγω αξιοπρέπειας και εθνικής ευθύνης, of course! Όσο για τις επενδύσεις στο Ελληνικό, ρωτήστε την οικογένεια. Κάτι θα ξέρουν…

Χάρη Παμπούκη, δε μας τα λες καλά! Βιαζόσουνα, τάχα, να έχεις αποτελέσματα στο καινούργιο πόστο σου μέσα σε δύο μήνες, ντάλα καλοκαίρι, όταν στο προηγούμενο πόστο σου είχες μηδενικά αποτελέσματα μέσα σε 20 μήνες! Τζάμπα σε πληρώναμε και σένα…

Έχω άδικο εγώ να πιστεύω ότι οι καθηγητάδες δεν κάνουν για Υπουργοί;

Δείτε παλιότερο άρθρο μου για το Χάρη Παμπούκη εδώ.

Tags: fast track, Αθεμπίγιο, Ελληνικό ΑΕ, Κατάρ, παραίτηση Χ. Παμπούκη, πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, Χάρης Παμπούκης