Χαράς ευαγγέλια για τους φοιτητές- “ντουβάρια” !

Είναι κάτι πράγματα που ο κοινός νους αδυνατεί να κατανοήσει και χτυπιέται να βρει ίχνος λογικής σε δαύτα. Ένα απ’ αυτά είναι και κάποιες εισηγήσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου στο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Απεφάσισε και διέταξε να καταργηθεί η βάση του «10» για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! (Δείτε εδώ).

ASYLO PANEPISTHMIO PEIRAIA1

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάργηση της βάσης του «10» έχει «παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους». Αν είστε βαφτισμένοι!”, που λέει και ο λαός! Δηλαδή τι παιδαγωγικό στόχο εξυπηρετεί να επιβραβεύεις τον ανεπίδεκτο μάθησης, ή τον τεμπέλη, ή τον αθεράπευτο καταληψία, με ανώδυνη είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Ποιους κοινωνικούς λόγους εξυπηρετεί να γεμίζει η Ελλάδα με άνεργους πτυχιούχους χαμηλού IQ; Ποιόν κοινωνικό στόχο εξυπηρετεί το να μην στρέφεις μια μερίδα ανεπίδεκτων μαθητών προς τεχνικά επαγγέλματα, όπως του υδραυλικού, του ηλεκτρολόγου, του μαραγκού, του γεωργού, κλπ., αλλά να τους στέλνεις σε μια κορεσμένη αγορά εργασίας μ’ ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα;

Η κατάργηση της βάσης του «10» ήταν λέει προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έπρεπε να υλοποιηθεί. Χι, χι, χι! Εδώ τόσες και τόσες άλλες βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις αθετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ κι εσείς κολλήσατε στην κατάργηση της βάσης; Θα μου πεις μια κυβέρνηση που σε επτά μήνες δεν έχει περάσει τη βάση, επόμενο είναι να δείχνει κατανόηση και συμπάθεια στους ανεπίδεκτους. Ντουβάρι το ντουβάρι αεί πελάζει! Μεταξύ ντουβαριών πρέπει αλληλεγγύη, χα, χα, χα!

Ακούστε και το άλλο μεγαλοφυές επιχείρημα της Υπουργού Παιδείας: «Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει “καμιά ένδειξη ή μελέτη” που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του “10” πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα.» (πηγή)

Νάτο, παίδες, το βρήκαμε! Η θέσπιση της βάσης του «10» έφταιγε που δεν αναβαθμίστηκε η ποιότητα σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Βρε την άτιμη τη βάση ζημιά που έκανε! Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε είναι πόσο κάτω από τη βάση μπορείς να είσαι για να επιβραβεύεσαι με είσοδο σε τριτοβάθμιο ίδρυμα απροσάρμοστων; Μπορείς, δηλαδή, να εισέλθεις και με άσσο; Βρε τι πάθαμε “σοσιαλιστικά”!

Ένας άλλος λόγος που θεσπίζεται η κατάργηση της βάσης είναι, λέει, ότι υπάρχουν τμήματα τριτοβάθμιας (αν)εκπαίδευσης που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης μαθητών! Το πιάσατε το νόημα, πατριώτες; Φτιάξαμε πολλά πανεπιστήμια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δεν ξέρουμε με τι να τα γεμίσουμε. Θα ρίξουμε, λοιπόν, μέσα και μπόλικα ντουβάρια για να έχουν οι καθηγητές σε ποιους άσχετους να φλυαρούν, όταν βέβαια το ίδρυμα δεν είναι κλειστό λόγω κατάληψης. Καταλάβατε τώρα πώς «αναβαθμίζεται» η εκπαίδευση στην Κολοπετινίτσα; Πανεύκολο! Μαζεύεις όλα τα ντουβάρια που ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες, τα ρίχνεις μέσα στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα και ξεμπερδεύεις.

Κατόπιν έχεις στρατιές πτυχιούχων ανέργων που κλαίνε τη μοίρα τους και φιλάνε κατουρημένες ποδιές πολιτικών για διορισμό στο Δημόσιο. Διότι ως γνωστόν το Δημόσιο προτιμά εκείνους που ντουβάρια μπαίνουν στα πανεπιστήμια και ντουβάρια βγαίνουν. Μάλιστα μέχρι πρότινος τους έδινε και επίδομα μεταφοράς φακέλων. Και όσοι νομίζετε ότι οι ρουσφετολογικοί διορισμοί πτυχιούχων ντουβαριών στην Ελλάδα τελείωσαν, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Πρώτα θα καταργηθεί η φαυλοδημοκρατία και μετά το ρουσφέτι.

Γεια σου Αννούλα με τις κενοτομίες σου! Ωραίο το μοντελάκι που φόραγες στην Ανάσταση! Δε φαντάζομαι να έσταξε καμιά λαμπάδα πάνω σου… Πού ράβεσαι καλέ; Πάντως από “ορθόδοξη” ευσέβεια είσαι άπιαστη! Χαιρόμουνα να σε βλέπω.

Tags: Άννα Διαμαντοπούλου, πανεπιστήμια