Χριστουγεννιάτικος “μποναμάς” στον ηγούμενο Εφραίμ

%25CE%2595%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25BC
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, επιφανής θεράπων του Μαμμωνά, Εφραίμ. Επιτέλους το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και ο “όσιος” κρίθηκε προφυλακιστέος. (ethnos)

Βέβαια, καμία φυλακή δεν πρόκειται να ξεπλύνει τις αμαρτίες του, αν ο ίδιος δε μετανοήσει εν σάκκω και σποδώ ομολογώντας όλη την αλήθεια για τις δολοπλοκίες τις δικές του και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν κάποτε.

Ωστόσο, το κακό που προκάλεσε στην Ελλάδα και στους Έλληνες (εξευτελισμός και πτώση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, άνοδος στην εξουσία του Γ. Παπανδρέου, ΔΝΤ, μνημόνια εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων) δεν θα επανορθωθεί ούτε με ισόβια κάθειρξη του Εφραίμ, αν και φοβάμαι ότι πάλι θα πέσει στα μαλακά…

Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος», λέει η Βίβλος! Θα το γνωρίζεις φαντάζομαι… Παρόλα αυτά, με το Ευαγγέλιο στο χέρι, εσύ υπηρετούσες το Μαμμωνά και παρέσυρες στον όλεθρο και άλλους, εμπαίζοντας το Θεό και σκανδαλίζοντας το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

Εάν δεν είχες παραδοθεί σε αδόκιμο νου, θα έπρεπε προ πολλού να έχεις ξυριστεί και αποσχηματιστεί από μόνος σου, κρίνοντας τον εαυτό σου ανάξιο να φοράς το ράσο. Δεν θα επαναλάβω όσα σου έχω ψάλλει εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ. Άλλωστε είσαι ανεπίδεκτος… Ίσως εκεί στη φυλακή βρεις το χρόνο να κάνεις την αυτοκριτική σου και να συναισθανθείς ότι είχες εντελώς ξεφύγει από την αποστολή σου μεριμνών και τυρβάζων περί πολλά, ενώ ενός εστί χρεία: της σωτηρίας της ψυχής. Διότι, όπως είπε ο Ιησούς, “Τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίσει, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθεί; Ή τι δώσει άνθρωπος ως αντάλλαγμα δια την ψυχήν αυτού;”

Tags: ηγούμενος Εφραίμ προφυλακιστέος