Ψαριανός-Τριανταφυλλόπουλος: Κίνησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

PSARIANOS

“Υπάρχουν όρια στην κακόβουλη προπαγάνδα;” ήταν η ερώτηση που υπέβαλα σε ειδικό, με αφορμή την κραυγή διαμαρτυρίας μέλους του (τ)ΣΥΡΙΖΑ, που, αν και ψαριανός, δε θύμιζε ψάρι με τίποτα. Η απάντηση του ειδικού ήταν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Στη συνέχεια ρώτησα άλλον ειδικό: “Υπάρχουν όρια στην υστερία;” “Absolutely not!” , ήταν η απάντηση του ειδικού, που κατά σύμπτωση ήταν αλλόπιστος, δηλαδή είχε άλλη πίστη ο άνθρωπος. Πώς λέμε κουφώματα αλουμινίου «ALOUSYSTEM»; Έ, κάπως έτσι! Κι όπως δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Όμιλο ALCO για ρατσισμό, άλλο τόσο δε μπορεί κανείς να αποκαλέσει το σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο ρατσιστή επειδή στην επίμαχη εγκύκλιο προς τους ιερείς αποκάλεσε τους έχοντας άλλη πίστη ‘αλλόπιστους’, εξ αδυναμίας να βρει καταλληλότερη λέξη στην ελληνική γλώσσα.Το επόμενο ερώτημα που έθεσα στον ειδικό επιστήμονα, δόκτορα κοινωνικής και ατομικής ψυχοπαθολογίας παρακαλώ, ήταν: τι γίνεται όταν η υστερία συναντήσει την προπαγάνδα; Η απάντηση του ειδικού ήταν φοβερή: “το μίγμα είναι εκρηκτικό και επικίνδυνο για την ψυχική υγεία του ασθενούς αλλά και της κοινωνίας”, μου είπε. Με άλλα λόγια, το προχτεσινό χτύπημα από το δίδυμο Ψαριανού-Ταρζάν, επιπόλαιο και προκλητικό όπως ήταν, μπορεί να έχει επικίνδυνες παρενέργειες στην άκρως φορτισμένη συγκινησιακά πολυπολιτισμική (από πού πέρασε ο πολιτισμός και δεν τον πήρα χαμπάρι;) κοινωνία μας. Τέτοια χτυπήματα είναι λάδι στη φωτιά των επαγγελματιών αντιρατσιστών που πληθαίνουν καθημερινά στη χώρα μας, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Δείτε λοιπόν τον παραπλανητικό τίτλο σχετικού άρθρου στη Zougla.gr, για να καταλάβετε το μέγεθος της διαστροφής και της προπαγάνδας του Ταρζάν: «Κυνήγι αλλόθρησκων εν έτει 2009»! Πού το είδες το κυνήγι των αλλόθρησκων κύριε Τριανταφυλλόπουλε; Είναι μια συνηθισμένη εγκύκλιος ενός Μητροπολίτη, σαν αυτές που στέλνονται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής περιόδου. Κάθε ποιμένας, οποιασδήποτε θρησκείας, θεωρεί χρέος του να ποιμάνει το ποίμνιό του. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του. Και το κατηχητικό σχολείο είναι ένας παραδοσιακός θεσμός-εργαλείο για την παροχή πνευματικής τροφής στους πιστούς. Μακάρι ο θεσμός αυτός να λειτουργούσε καλύτερα, οι κατηχητές να ήταν πιο φωτισμένοι, και να απευθυνόταν και στους ενήλικες.

Προσωπικά έχω κάνει κατά καιρούς σκληρή κριτική στην Εκκλησία για διάφορα θέματα, κι έχω μπει στο μαυροπίνακα. Όμως το κίνητρό μου ήταν πάντα καλοπροαίρετο, και στόχος μου ήταν και είναι ο εκσυγχρονισμός της Ορθοδοξίας ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική στην πνευματική αφύπνιση της κοινωνίας. Τώρα το ποια είμαι εγώ, τι ξέρω, πού τα έμαθα, κι αν έχω δικαίωμα να κρίνω, είναι άλλου παπά βαγγέλιο, και όσα και να πω δεν πρόκειται να πείσω. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν εκλαμβάνω την άσκηση του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας ως ρατσισμό και μισαλλοδοξία.

Έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και είδα ότι η κάθε θρησκεία κάνει τη δική της διττή προπαγάνδα: αφ’ ενός να κρατήσει τους οπαδούς της και αφ’ ετέρου να προσηλυτίσει και αλλόπιστους. Το ίδιο κάνουν και τα κόμματα για να διαδώσουν τις πολιτικές τους ιδεοληψίες. Δε βλέπω τίποτα το ρατσιστικό εδώ. Κι όμως, ο Ψαριανός και οι άλλοι (τ)Συριζαίοι, καθώς και ο Ταρζάν, βλέπουν, ή προσποιούνται πως βλέπουν, ρατσισμό γιατί έτσι τους συμφέρει.

Παραθέτω εδώ το επίμαχο απόσπασμα από την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κορίνθου, κ. Διονυσίου:

«Ἡ βαθυτάτη κρίσις τῆς ἐποχῆς, ἡ ἀλλοίωσις τῶν ὀρθοδόξων κριτηρίων, ἡ κρίσις τῶν ἀξιῶν ὡς καὶ τῶν θεσμῶν, ἡ ἔξαρσις τῶν παραθρησκευτικῶν καὶ ἀποκρυφιστικῶν διδασκαλιῶν, ἡ ἀλλοίωσις τοῦ πληθυσμοῦ μὲ τὴν εἰσροὴ εἰς τὴν χώραν μας ἀλλοπίστων, ὁ ἠθικὸς ξεπεσμός, ἡ προβολὴ προτύπων ἀμφιβόλου ποιότητος μέσῳ τῶν Μ.Μ.Ε. ὡς καὶ ἄλλα τινὰ ἐπιβάλλουσιν, ἐπαγρύπνησιν καὶ ἀνάληψιν δραστηριοτήτων ὑφ᾿ ἡμῶν τῶν ποιμένων διὰ τὸν εὐαίσθητον χῶρον τῆς νεότητος, ἡ ὁποία λόγῳ τῆς ἀπειρίας της καὶ τοῦ εὐολίσθου, ποὺ τὴν χαρακτηρίζει, κινδυνεύει περισσότερον.

Διὸ καὶ παραγγέλλομεν ὑμῖν ὅπως δοθῇ ὑφ᾿ ὑμῶν ἰδιαιτέρα φροντὶς διὰ τὴν Ὀρθόδοξον Κατήχησιν τῶν νέων μελῶν τῆς τοπικῆς ἡμῶν Ἐκκλησίας καὶ μετ᾿ ἐπιμελείας καὶ σπουδῆς ὀργανωθῇ ἡ Κατηχητικὴ Διακονία, ὡς καὶ ἡ ἐν γένει ζωὴ αὐτῆς παρ᾿ ἑκάστην Ἐνορίαν.»

Και ερωτώ τον καλοπροαίρετο αναγνώστη:

Υπάρχει βαθύτατη κρίση στην εποχή μας;

Υπάρχει κρίση αξιών και θεσμών;

Υπάρχει έξαρση παραθρησκευτικών και αποκρυφιστικών διδασκαλιών;

Υπάρχει ηθικός ξεπεσμός;Υπάρχει προβολή προτύπων αμφιβόλου ποιότητος μέσω των ΜΜΕ;–Τέλος, για να έρθουμε και στη σκοπίμως και κακοβούλως παρερμηνευθείσα φράση: υπάρχει αλλοίωση του πληθυσμού λόγω εισροής αλλοπίστων;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι καταφατική, και επομένως οι ποιμένες πρέπει ν’ αγρυπνούν και να φροντίζουν το ποίμνιό τους, και ιδιαίτερα τους νέους λόγω της απειρίας και του «ευολίσθου» αυτών. Πού είδε ο Ταρζάν και ο Γ. Ψαριανός το κυνήγι αλλοθρήσκων; Ποιος τους πείραξε; Ποιος τους ενόχλησε; Ποιος τους σταμάτησε να προπαγανδίζουν τη δική τους θρησκεία; Ποιος τους εμπόδισε να συγκεντρώνονται στους δικούς τους χώρους και να λατρεύουν το Θεό σύμφωνα με τη δική τους παράδοση; Ποιός σταμάτησε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, π.χ., από του να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να μοιράσουν τα προπαγανδιστικά τους έντυπα, τη Σκοπιά και το Ξύπνα; Το μόνο κυνήγι που καλά κρατεί σε τούτη τη χώρα είναι το κυνήγι εναντίον κάθε εθνικού πιστεύω, παράδοσης και συμβόλου. Κι αυτό το κυνήγι είναι άκρως επικίνδυνο για την εθνική συνοχή.

Ακόμη και στην επίμαχη φράση, ο Μητροπολίτης Κορίνθου δε λέει αν αυτή η αναπόφευκτη αλλοίωση της ομοιογένειας του πληθυσμού είναι καλή ή κακή, ωφέλιμη ή βλαβερή. Δεν είδα κανένα «τρομολαγνικό» σενάριο, όπως αναφέρει το κίτρινο άρθρο. Απλά ο κ. Διονύσιος το παραθέτει ως διαπίστωση, πράγμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ούτε υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ορθοδοξίας βίαιη προσαγωγή νέων στα κατηχητικά σχολεία. Όποιος ήθελε, όποιος ένιωθε την ανάγκη, πήγαινε στο κατηχητικό.

Προσέξτε και μια λεπτομέρεια: αυτές οι γραμμές γράφονται από άτομο που έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί αιρετική, άθεη, κλπ., από εκπροσώπους της Εκκλησίας, ίσως επειδή δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα πίσω από τα λόγια μου. Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από του να καταδικάσω την αδικία εις βάρος της και την κατασυκοφάντησή της από εμπαθείς επαγγελματίες αντιρατσιστές που πάσχουν από οξεία απέχθεια προς κάθε τι το παραδοσιακά ελληνικό.

Θα σας διηγηθώ και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Παίρνοντας θάρρος από κάποια βιβλία μου που έκαναν κριτική στην Ορθοδοξία, αλλά και στο Χριστιανισμό γενικότερα, με πλησίασαν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι Μουσουλμάνοι ιεραπόστολοι – καλοί άνθρωποι – για να με… προσηλυτίσουν! Μου είπαν ότι ήταν κρίμα να μη γνωρίσω τη μόνη αλήθεια που είναι το Ισλάμ! Μου έδωσαν δωρεάν το Κοράνι στα αγγλικά και τα ελληνικά, καθώς και πολλά προπαγανδιστικά αντιχριστιανικά φυλλάδια που προέρχονταν από το Islamic Propagation Center, ένα διεθνές κέντρο προπαγάνδας για την διάδοση του Ισλάμ. Μάλιστα ο ιδρυτής του μου είχε στείλει και πρόσκληση να επισκεφτώ το κέντρο στη Νότιο Αφρική, πρόσκληση την οποία χωρίς δεύτερη σκέψη απέρριψα. Δείτε εδώ την απροκάλυπτη διεθνή ισλαμική προπαγάνδα, και εδώ .

Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά, θα ήταν ενδιαφέρον να μελετήσουν αυτά τα ιστολόγια, και άλλα σχετικά, για να δουν με πόσο ζήλο οι Ισλαμιστές προπαγανδίζουν την δική τους θρησκεία, που πιστεύουν ότι είναι η μόνη αληθινή και η τελευταία Διαθήκη του Θεού με τους ανθρώπους!

Αυτά προς γνώση και χαμήλωμα των τόνων ζηλωτών όπως οι (τ)Συριζαίοι και ο Ταρζάν. Και ας διαλογιστούν πάνω στη σοφή φράση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου: «Όλα αυτά σκοπό έχουν να δημιουργηθεί θόρυβος, επεισόδια και λαϊκισμός. Θα πρέπει στην Ελλάδα να πάρουμε επιτέλους μια απόφαση. Να σοβαρευτούμε. Και δεν έχουν δικαιώματα μόνον οι μειοψηφίες, αλλά και οι πλειοψηφίες.»Και μια επισήμανση προς τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας: Αν η Εκκλησία δεν προτάξει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού απέναντι στη νεκρή τυπολατρία, θα υπάρχει πάντα πρόσφορο έδαφος ώστε κάποια “πρόβατα” να στρέφονται για πνευματική τροφή σε άλλες θρησκείες ή αιρέσεις ή και στην αθεΐα.Κι εσείς επαγγελματίες αντιρατσιστές, λαϊκιστές και ανθέλληνες, θα πρέπει να καταλάβετε επί τέλους αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος: ότι σε τούτη τη χώρα δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι μειοψηφίες αλλά και οι πλειοψηφίεεες! Και στην Ελλάδα οι Ορθόδislamic+dressesοξοι, έστω κατ’ όνομα, είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι πλειοψηφία! Το ακούσατε κιτρινισμένοι από την εμπάθεια τύποι του Κίτρινου Τύπου και του ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως, καλού κακού, ιδιαίτερα όσοι έχετε ανήλικες θυγατέρες, προσέξτε μήπως τις δείτε κάποια μέρα κουκουλωμένες πατόκορφα με μαύρη κελεμπία, με τα μάτια τους να σας ατενίζουν μέσα από δυο σχισμές, και σας κόψει τρομάρα. Διότι ο θρησκευτικός ιός είναι μεταδοτικός, κάτι σαν τη γρίπη των χοίρων…

Tags: Γρηγόρης Ψαριανός, Ιερώνυμος, κατηχητικά, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Μητροπολίτης Κορίνθου