Όλοι θέλουν την ΕΙΡΗΝΗ, να δούμε όμως αν μπορούν…

Στο video που παρέθεσα ακούσαμε το Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι θέλει να εμπεδώσει την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ακούσαμε επίσης τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι το Αιγαίο θα πρέπει ν’ αποτελέσει το σύμβολο της ειρήνης για τα δύο κράτη. Ζήτησε ακόμη να μην πετούν οπλισμένα τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο, ενώ είπε ότι η Άγκυρα θα μελετήσει το ενδεχόμενο να υποβάλλει και στην Ελλάδα τα σχέδια πτήσεων που στέλνει στο ΝΑΤΟ, όπως είχε ζητήσει την Παρασκευή ο Έλληνας Πρωθυπουργός. (Διαβάστε περισσότερα εδώ.)

Όλα ωραία και ειρηνικά ακούγονται! Προσωπικά, σαν αθεράπευτα ευκολόπιστη που είμαι, ου μην αλλά και ούλτρα ειρηνόφιλη και ρομαντική, πίστεψα ότι ο κ. Ερντογάν είναι ειλικρινής κι ότι ίσως παρεμποδίζεται να εδραιώσει την ειρήνη στο Αιγαίο από τους στρατιωτικούς που έχουν το πάνω χέρι στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Όμως στη συνέντευξη που έδωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους με διέψευσε: «Ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν η τουρκική κυβέρνηση ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις. “Φυσικά και ελέγχουμε τον στρατό”, απάντησε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για συνωμοτικές κινήσεις στο στράτευμα, οι οποίες έχουν οδηγήσει στη φυλακή πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς.» (πηγή)

Τελικά έμεινα με την απορία τις πταίει για την ένταση στο Αιγαίο που οδηγεί σε υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς, αφού όλοι θέλουν διακαώς την ειρήνη; Ευτυχώς την απάντηση την πήρα από το Θόδωρο Πάγκαλο. Οι διπλωμάτες φταίνε για όλα, αυτοί κατασκευάζουν διαφορές για να βρίσκονται σε δουλειά, είπε. Αν είναι έτσι, να κοπούν οι διπλωμάτες, Θόδωρε; Τι τους χρειαζόμαστε; Για να μας δημιουργούν προβλήματα από το τίποτα; Κατόπιν, όπως τον ακούσατε, μας είπε πόσο στενοχωριέται κάθε φορά που αναγκάζεται να αγοράσει όπλα που δεν μας χρειάζονται, όχι για πραγματικούς κινδύνους – υπάρχουν κίνδυνοι – αλλά για φανταστικό κίνδυνο!

Μεγάλος πολιτικός άνδρας ο Θόδωρος Πάγκαλος, παίδες! Και λάβρος ειρηνόφιλος! Έχει και πολλή φαντασία! Λοιπόν, προτείνω στον υπέρβαρο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τώρα που είναι γενικός δερβέναγας, να ρίξει το βάρος του κάνοντας μία λίστα με τα όπλα που επρόκειτο ν’ αγοραστούν για φανταστικούς κινδύνους, και αφού τη δώσει στη δημοσιότητα ώστε να μορφωθούμε κι εμείς, να τα κόψει. Κατόπιν να μας δώσει μία λίστα για τους πραγματικούς κινδύνους, που όπως είπε υπάρχουν κι αυτοί, και να μας πει τι όπλα θα παραγγείλουμε! Δεν πρέπει να ξέρουμε κι εμείς; Δεν είμαστε μια οικογένεια; Οικονομική κρίση δεν έχουμε; Άγρια λιτότητα δε μας επιβάλλουν; Να μπει, λοιπόν, μαχαίρι στους εξοπλισμούς για φανταστικούς κινδύνους, εδώ και τώρα! Και ο εξ ανατολών κίνδυνος είναι φανταστικός, stupid! Βρε, βρε, το Θόδωρο τι αισιόδοξα που μας τα λέει!

Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου τον διέψευσε, ομολογώντας ότι φοβάται μήπως η Τουρκία μας πάρει κάνα νησί! Μα λέγονται αυτά μεγαλοφώνως; Ή μήπως αυτό σημαίνει υψηλή διπλωματία από την οποία εγώ δεν έχω ιδέα; Τι να σας πω, βλέποντας το Γιώργο να περιγράφει τι φοβάται, μου έμοιαζε σαν αγαθό αυθόρμητο παιδάκι που εξομολογείται τους φόβους του σε κάποιο ψυχολόγο. Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή ένοιωσα συμπάθεια για τον Πρωθυπουργό που μας έριξε βορά στο ΔΝΤ. Δείτε στο video και το ειρωνικό μειδίαμα του Ταγίπ Ερντογάν. Λέτε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο να τις κάνουν οι Τούρκοι για να σπάνε πλάκα μ’ εμάς τους φοβισμένους από φανταστικούς κινδύνους; Τι διάολο παίζεται με τους “φίλους” μας;

Όσο για τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού συμβούλεψε με αυστηρότητα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης να βοηθήσουν την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της, είπε ότι την ένταση στο Αιγαίο την αναπαράγουν οι… δημοσιογράφοι! «Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;» (Δείτε εδώ.)

Σχετικά με την υπογραφή «διμερούς πρωτοκόλλου, όπου η τουρκική πλευρά συμφώνησε να δέχεται ετησίως τουλάχιστον 1.000 αιτήματα επανεισδοχής, ενώ θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του ασύλου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών» (πηγή), απογοητεύτηκα. Θα μπαίνουν δηλαδή στη χώρα μας μέσω Τουρκίας ίσως και πάνω από 30,000 παράνομοι μετανάστες το χρόνο, από τους οποίους η γειτονική χώρα θα δέχεται 1,000 αιτήματα επανεισδοχής, ενώ για τους υπόλοιπους 29,000 θα μας παρέχει συμβουλές πώς να τους βολέψουμε! Εδώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός μας έπιασε κορόιδα. Σημειωτέον ότι κατά το περυσινό ταξίδι μου στην Τουρκία δεν είδα πουθενά μετανάστες επαίτες, ούτε υπαίθρια μαγαζιά μεταναστών να καλύπτουν τα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τις παραλίες. Καταλάβατε;

Μήπως όμως ο Ταγίπ Ερντογάν μας έπιασε κορόιδα και αλλού; Ακούστε τις ρεαλιστικές επιφυλάξεις του Σταύρου Λυγερού:

Κατά τ’ άλλα, παίδες, μάθαμε ότι η 55χρονη σεμνή κυρία Εμινέ Ερντογάν με την παραδοσιακή ενδυμασία, έχει αδυναμία στα ψηλοτάκουνα παπούτσια και στα… παζάρια! Είναι κι’ αυτά παραδοσιακά; Καμαρώστε τη χαμογελαστή πρώτη κυρία της Τουρκίας στο video:

Είδατε πόσες “σκοτούρες” έχουν οι σύζυγοι πρωθυπουργών;

Tags: Εμινέ Ερντογάν, επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, Θόδωρος Πάγκαλος, Σταύρος Λυγερός, Ταγίπ Ερντογάν