Ώδινεν Μπιρμπίλη και έτεκεν τακτοποίηση-έκτρωμα!

%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%A4%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82( Πηγή πίνακα)

Η ρύθμιση-μπιρμπιλοτακτοποίηση (μπάλωμα) για τους ημιυπαίθριους είναι απλά αντισυνταγματική και κακώς ασχολούμαι. Ό,τι είχα να πω τα είπα εδώ. Έλα όμως που δεν με αφήνει το “μικρόβιο” της κριτικής! Τελικά, παίδες, πολύ χρήσιμες οι γνωριμίες του Γιωργάκη στο γυμναστήριο! Μη μου πείτε! Στην περίπτωση της Τίνας, ο κανουίστας μας έπιασε λαβράκι, που λέει ο λαός. Και τι λαβράκι! Καταπράσινο και ημιυπαίθριο!

Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι, λέει, φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Imperial College στη διαχείριση περιβάλλοντος. Να τα χαίρεται! Αρχιτέκτων είναι; Πολιτικός Μηχανικός είναι; Πολεοδόμος είναι; Όχι! Τότε δε γνωρίζει τίποτα από Οικοδομικό Κανονισμό.

Ούτε όμως από διαχείριση περιβάλλοντος γνωρίζει τίποτα το κορίτσι, διότι οι ημιυπαίθριοι έγιναν για να είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους. Να είναι ένας χώρος για την οικογένεια που να νιώθει ότι βρίσκεται σχεδόν στην ύπαιθρο. Να βγάλει ένα τραπέζι και να τρώει αναπνέοντας καθαρό αέρα, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται περίπου στην ύπαιθρο. Θα μου πείτε δεν τη θέλει την ύπαιθρο ο ραγιάς. Κλείσε τον στο τούβλο και στο τσιμέντο και πάρε του την ψυχή.

Έξι μήνες, λοιπόν, επώαζε η μπιρμπιλομάτα Μπιρμπίλω μας τα ωά των πανταχόθεν κεκλεισμένων πρώην ημιυπαίθριων, διότι της σφύριζαν, φαίνεται, «σιγά τα ωά», για να μας παρουσιάσει χθες ένα νομοσχέδιο-τέρας, ένα γελοίο κακέκτυπο της ρύθμισης Σουφλιά την οποία το ΠΑΣΟΚ έφτυνε. Το 10% επί της αντικειμενικής αξίας της τακτοποίησης Σουφλιά, που θεωρήθηκε εύλογο πρόστιμο για να εισπραχθούν κάνα δυο δισεκατομμύρια ευρώ προς ανακούφιση του ελλείμματος το οποίο τότε φερόταν στο 6-7%, μειώθηκε από τη σοσιαλίστρια Μπιρμπίλω σε 5% για την πλειοψηφία των ημιυπαίθριων που είναι κάτω των 25 τετραγωνικών. Κι αυτό διότι τώρα με το έλλειμμα στο 12,7% τα ταμεία του κράτους δε χρειάζονται φαίνεται ενισχύσεις από αυτή την πηγή!

Αφήστε που και αυτά τα μειωμένα έσοδα από τα πρόστιμα-χάδια δε θα πάνε στις μαύρες τρύπες, αλλά θα πάνε, λέει, στο πράσινο ταμείο. Έ ρε γλέντια!!! Οι μαύρες τρύπες ας παραμείνουν μαύρες κι άραχλες για να πέσουμε όλοι μαζί μέσα. Θα μου πεις, ας είναι καλά τα δανεικά με τα ληστρικά επιτόκια που μας βοηθάνε για να πάμε ζούπατοι…

Ούτε ήθελε η κ. Μπιρμπίλη το πρόστιμο να είναι τσουχτερό, ώστε να έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα για ν’ αποθαρρύνεται τουλάχιστον από δω και στο εξής η αυθαιρεσία και η παρανομία. Όοοχι βέβαια! Η ρύθμιση έπρεπε να είναι πάνω απ’ όλα ψηφοθηρική, διότι αυτό που ενδιαφέρει τον Πρωθυπουργό, που άλλωστε δε χρωστάει σε κανένα και θέλει να είναι χρήσιμος αντί για αρεστός, είναι να μην έχει πολιτικό κόστος. Άλλωστε είδαμε πώς υποχώρησε ατάκτως στην περίπτωση της φορολόγησης της Εκκλησίας. Έτσι που πάει, πάντως, δε θα γλιτώσει το πολιτικό κόστος όταν έρθει η μαύρη μέρα που θ’ αναλάβει να μας συνετίσει με βούρδουλα το ΔΝΤ… Θα μου πεις, τι ανάγκη έχει κοτζάμ Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Αλίμονο από το λαό!

Κατά τ’ άλλα, το πρόστιμο της τακτοποίησης έως 40 χρόνια, όταν δηλαδή οι σημερινοί τακτοποιούντες θα έχουν μεταβεί σε τόπο χλοερό και δε θ’ ακούν τα σιχτίρια των απογόνων τους, που θα πρέπει να ξανατακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους και πάλι για εισπρακτικούς λόγους, είναι άλλη μια απόδειξη επείγουσας ανάγκης επέμβασης παιδοψυχιάτρου. Θα μου πεις, θα υπάρχει Ελλάδα ως αυτόνομο κράτος μετά από 40 χρόνια; Πολύ αμφιβάλλω, για να να μη σας πως ότι σίγουρα δεν θα υπάρχει και σας αποκαρδιώσω. Άρα τα 40 χρόνια είναι στάχτη στα μάτια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε αποφασίσει ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων είναι αντισυνταγματική.

«Σημαντική απόφαση (3500/2009 με πρόεδρο τον κ. Μιχ. Βροντάκης και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Ν. Ρόζο) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη νομιμοποίησή τους, με όποιον τρόπο κι αν επιχειρηθεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ΣτΕ:

1. Η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων προσκρούει σε μια πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.

2. Είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση της νέας γενιάς των αυθαιρέτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεων που κτίστηκαν μετά την 31 Ιανουαρίου 1983, που άρχισε η ισχύς του νόμου 1337/1983.» Πηγή)

«Δεν νομιμοποιούμε την αυθαιρεσία», είπε με περισσή πράσινη υποκρισία η Μπιρμπίλω μας. Μπορεί να μην τη νομιμοποιείτε de jure, κυρία μου, αλλά τη νομιμοποιείτε de facto! Και σας παρακαλώ μην υποτιμάτε τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας. Αλήθεια πώς αντέδρασε το ΣτΕ; Είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη όλοι οι αρμόδιοι;

Η ρύθμιση-επιβράβευση της αυθαιρεσίας ήταν χαράς ευαγγέλια για τους κατασκευαστές των 150,000 απούλητων διαμερισμάτων. (Κάτι μου λέει ότι αυτοί υπαγόρευσαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα στη Μπιρμπίλω μας.) Με μια ανώδυνη επιβάρυνση-ψίχουλα, οι κατασκευαστές θα οικονομάνε πουλώντας πλέον τους ημιυπαίθριους ως νόμιμα δωμάτια με τη διπλάσια, ως συνήθως, τιμή της αντικειμενικής αξίας.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Για 20 τετραγωνικά παράνομα κλεισμένου ημιυπαίθριου σε περιοχή με αντικειμενινκή αξία π.χ. 1500 €, ο εργολάβος θα πληρώσει για τη μπιρμπιλοτακτοποίηση 20x1500x5%= 1500 €. Στη συνέχεια θα το μοσχοπουλήσει ως νόμιμο δωμάτιο με εμπορική τιμή που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει ακόμη και το διπλάσιο της αντικειμενικής, δηλαδή 20×3,000=60,000€. Πολλαπλασιάστε αυτό, π.χ., επί πέντε ορόφους και θα δείτε ότι σε μια πενταόροφη πολυκατοικία ο κατασκευαστής θα εισπράξει με το νόμο 300,000€ μόνο από την πώληση των ημιυπαίθριων, για τη νομιμοποίηση των οποίων θα έχει πληρώσει 7500€. Είναι να μην τρίβουν τα χέρια τους οι κατασκευαστές;

Εκείνο, όμως, που κάνει εντύπωση είναι το μέγεθος των ημιυπαίθριων που θα τακτοποιηθούν αναπτυξιακά με το νομοσχέδιο-τέρας της Μπιρμπίλως. Προβλέπει ακόμη και για νομιμοποίηση ημιυπαίθριων πάνω από 75 τετραγωνικά! Μα τόσο μεγάλες επιφάνειες αποκλείεται να είναι ημιυπαίθριοι στα πλαίσια του ΓΟΚ! Είναι προφανώς 100% αυθαίρετα κτίσματα που κι αυτά τακτοποιούνται πληρώνοντας πρόστιμο-ψίχουλα!

Μάλιστα το νομοσχέδιο-έκτρωμα, προετοιμάζοντας τη νέα γενιά ημιυπαίθριων που κι αυτά θα μετατρέπονται σε δωμάτια, κατά τα αήθη κι έθιμα της φυλής μας, από 1,8 μέτρα βάθος που το έκανε ο Σουφλιάς για ν’ αποτρέξει το κλείσιμο, αυξάνει την επιτρεπόμενη διάσταση των ημιυπαίθριων σε 2,5×2,5 μέτρα, ώστε να γίνεται ένα κανονικό παιδικό δωμάτιο! Αυτή θα είναι η νέα γενιά των ημιυπαίθριων προς παράνομο άμεσο κλείσιμο και προς μελλοντικό αναπτυξιακό ή εισπρακτικό πρόστιμο. Αθάνατη Ελλάς το αηδιαστικό μεγαλείο σου!

Γιατί, βρε αθεράπευτοι υποκριτές, αφού κλείνετε τα μάτια στην παρανομία, δεν τους καταργείτε εντελώς, αυξάνοντας έστω το συντελεστή κάλυψης, ώστε να τελειώνουμε με αυτή τη γυφτιά των δήθεν ημιυπαίθριων; Υπάρχει σε όλη την Επικράτεια ημιυπαίθριος που να μην έχει κλειστεί; Άλλωστε και πριν από το 1985 που μπήκαν στη ζωή μας οι ημιυπαίθριοι είχαμε επιβιώσει.

Θα μου πεις όσο λιγότερα νομοσχέδια-εκτρώματα υπάρχουν, τόσο λιγότερες ευκαιρίες για παρανομίες, τόσο λιγότερες δυνατότητες ρουσφετολογικής “τακτοποίησης” παρανομιών… Και χωρίς ρουσφέτι δε μπορεί να λειτουργήσει η φαυλοδημοκρατία μας!

Διαβάστε το ιστορικό της ημιυπαίθριας ντροπής εδώ κι εδώ.

Δείτε εδώ και τις αντιδράσεις πολιτών που τάχα δεν ήξεραν τίποτα για το “φόνο”! Τα καραγκιοζιλίκια των κουτοπόνηρων ραγιάδων δεν έχουν τέλος…
Tags: ημιυπαίθριοι, ΣτΕ, τακτοποίηση ημιυπαίθριων, Τίνα Μπιρμπίλη