Ώρα για… αυτοβελτίωση

th%2B(11)

Ο πυρήνας αυτών που ακολουθούν είναι από ρήσεις του συγγραφέα N. D. Walsh, που όπως δηλώνει τις δανείστηκε από άλλους, ελαφρώς διασκευασμένες, με παραλείψεις ή προσθήκες, από τη γράφουσα. Προσωπικά πιστεύω ότι η σοφία είναι συμπαντική αξία και κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα. Κανείς εχέφρων δεν ισχυρίζεται ότι γέννησε κάποια σοφή ιδέα μόνος του. Η Σοφία παρέχεται ως χάρισμα σε όλους όσους είναι δεκτικοί. Οι ιδέες είναι οντότητες που “ταξιδεύουν” στο Σύμπαν από καταβολής κόσμου, κι όπου βρουν ανοιχτά πνευματικά κανάλια εκδηλώνονται. Οι ιδέες δε δημιουργούνται από τα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Υπάρχουν αενάως στο Σύμπαν. Στο χέρι μας είναι ν’ ανοίξουμε το νου και την καρδιά μας στις καλές ιδέες και να κλείσουμε τις πόρτες της ψυχής μας στις κακές.
Τις επόμενες προτροπές απευθύνω πρώτα στον εαυτό μου, για να μη γίνει καμία παρεξήγηση ότι εγώ δεν τις χρειάζομαι.

—Μην κάνεις ποτέ κάτι που δεν πιστεύεις, απλά και μόνο για να κερδίσεις την εύνοια και επιδοκιμασία κάποιων άλλων. Κάνε αυτό που επιλέγεις εσύ κι όχι εκείνο που επιλέγουν άλλοι για σένα. Ό,τι κι αν κάνεις, κάνε το για να δηλώσεις, να εκφράσεις και να εκπληρώσεις, να γίνεις και να πραγματώσεις τον Ανώτερο Εαυτό σου.

—Μερικές φορές, όταν φαίνεται ότι η ζωή καταρρέει, ίσως είναι η πρώτη φορά που συναρμολογείται. Μάθε να εμπιστεύεσαι τη διαδικασία της ζωής. Οι προορισμοί δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο τα ταξίδια.
Ίσως, σ’ αυτό το σταυροδρόμι τα πράγματα στη ζωή σου να καταρρέουν. Μην προσκολλάσαι τόσο πεισματικά. Όταν τα πράγματα καταρρέουν, το καλό είναι ότι έχεις την ευκαιρία να μαζέψεις μόνο εκείνα τα κομμάτια που θέλεις .


—Όταν ρωτάς μια άσχετη ερώτηση, είσαι καθ’ οδό να λάβεις μια σχετική απάντηση. Γ’ αυτό ποτέ να μη διστάζεις να ρωτάς την ερώτηση που φαίνεται να μην έχει σημασία, ειδικά όταν αυτό αφορά τη θρησκεία ή το Θεό. Να ζεις πάντα με ερωτηματικά! Διότι όταν νομίζεις ότι έχεις όλες τις απαντήσεις τότε η διεύρυνση του πνεύματος τελειώνει, η εξέλιξη της ψυχής σταματάει, και η αλαζονεία αρχίζει.

— Η ζωή είναι ένα παιχνίδι από μπούμερανγκ. Οι σκέψεις μας, τα λόγια μας, και οι πράξεις μας επιστρέφουν σ’ εμάς ενωρίτερα ή αργότερα με εκπληκτική ακρίβεια. Γι’ αυτό πριν σκεφτείς, πεις, ή κάνεις κάτι, φαντάσου πώς θα ήταν να λάμβανες αυτό που στέλνεις.
Κατόπιν, πήγαινε ένα βήμα πιο μπροστά. Αποφάσισε προκαταβολικά τι θα ήθελες να λάβεις… και τότε στείλε το εντελώς ηθελημένα. Αυτό σημαίνει να δίνεις ή να προκαλείς να συμβεί στη ζωή ενός άλλου αυτό που θα ήθελες να βιώσεις ο ίδιος. Κατόπιν παρακολούθησε την πραγματοποίηση της “μαγείας”.


—Δημιουργήθηκες για να δημιουργείς κι όχι για ν’ αντιδράς. Η δημιουργία είναι η υψηλότερη εκδήλωση της θεότητας, και το κληρονομικό σου δικαίωμα. Στην πραγματικότητα δημιουργείς συνεχώς. Το καίριο ερώτημα όμως είναι αν δημιουργείς συνειδητά ή ασυνείδητα.
Εκείνο που χρειάζεται είναι συνειδητή δημιουργία. Σταμάτα τη μεμψιμοιρία. Και σταμάτα να καλλιεργείς αρνητικές σκέψεις. Προχώρα. Το αύριο περιμένει την επιλογή σου ως προς το ποιο θα είναι. Έχε το πρόσταγμα! Κάνε το να συμβεί! Εσύ έχεις τον έλεγχο!


—Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Όλα τα τέρματα σηματοδοτούν κάτι καλύτερο. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Η ζωή προχωράει, δεν οπισθοχωρεί. Όταν ακόμη και ο θάνατος δεν τελειώνει τα πάντα, πόση σημασία μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο γεγονός;
Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη σίγουρα ανοίγει. Η κίνηση της ζωής είναι πάντα προς τα πάνω.


— Κανένα πρόβλημα δε λύνεται και τίποτα δε δημιουργείται με το να στέκεσαι αδρανής. Κίνηση είναι η διαδικασία του Σύμπαντος. Γι’ αυτό κινήσου. Κάνε κάτι. Οτιδήποτε. Αλλά μη στέκεσαι αδρανής. Μην ακινητοποιείσαι προ διλήμματος. Μην εγκλωβίζεσαι.
Βάλε το πόδι σου κάτω στη μια πλευρά ή την άλλη, και προχώρα. Το να μην αποφασίζεις είναι κι αυτό μια απόφαση. Προσπάθησε να μην κάνεις επιλογές με απουσία επιλογής (by default).


— Άκουγε τις προαισθήσεις σου, πρόσεχε τη διαίσθησή σου, μην απορρίπτεις τις τυχαίες σκέψεις σου, τις εμπνεύσεις ή τις ιδέες. Το Σύμπαν επικοινωνεί με ψήγματα λόγου κι όχι με μακροσκελείς ομιλίες. Γι αυτό να τιμάς τους υπαινιγμούς από τον “ουρανό”. Μπορεί να σου δίνουν την καλύτερη συμβουλή που έλαβες ποτέ.

— Οι πιο δραματικές συγκρούσεις ίσως δεν είναι εκείνες που συμβαίνουν μεταξύ των ανθρώπων αλλά αυτές που συμβαίνουν μεταξύ του ανθρώπου και του εαυτού του. Εάν μπορούμε να νικήσουμε την εσωτερική σύγκρουση, μπορούμε να νικήσουμε την ανθρώπινη φυλή.
Με τι ακριβώς συγκρούεσαι αυτή τη στιγμή; Με ποια αθέλητη συνήθεια; Με ποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά; Με ποιο παλιό πρότυπο; Αξίωσε νίκη πάνω σ’ αυτά και ολόκληρη η ζωή σου θ’ αλλάξει.


— Η αληθινή φιλοδοξία δεν είναι αυτή που νόμιζες ότι ήταν. Η αληθινή φιλοδοξία είναι η ισχυρή επιθυμία να ζεις όντας χρήσιμος στους άλλους και να περπατάς ταπεινά κάτω από τη χάρη του Θεού.
Ποια είναι η φιλοδοξία σου σήμερα; Ποια είναι η προτεραιότητά σου; Τι ελπίζεις να πετύχεις σήμερα; Τι ελπίζεις να γίνεις; Οι φιλοδοξίες του ανθρώπου δημιουργούν όχι απλά το παρόν αλλά το χαρακτήρα του.


—Τι σημαίνει ‘σωτηρία’; Όταν σκέπτεσαι πώς να πετύχεις τη ‘σωτηρία’ σου, βεβαιώσου πρώτα ότι καταλαβαίνεις τι είναι ‘σωτηρία’. Θα πρέπει πρώτα να ζητάμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από τις παρανοήσεις για τη Ζωή και την Ύπαρξη, και για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Μόνο όταν μπούμε στην πληρότητα της Αληθινής μας Ταυτότητας θα παρατηρήσουμε ολόκληρη τη ζωή μας ν’ αλλάζει.

— Η ασφάλειά σου είναι εγγυημένη με το μοίρασμα της αγάπης σου. Η ειρήνη και η ασφάλεια την οποία ποθείς δεν εξασφαλίζεται από την ύπαρξη τροφής, ενδυμάτων και στέγης, όσο απαραίτητα κι αν είναι αυτά. Χρειάζεσαι πρωτίστως την Αγάπη. Μοίρασε αγάπη και θ’ αγαπηθείς.
Η αγάπη είναι το συγκολλητικό υλικό, το μαγικό “τσιμέντο” που μπορεί να κρατήσει το πανανθρώπινο οικοδόμημα όρθιο. Χωρίς αγάπη, οι σχέσεις, οι οικογένειες, οι κοινωνίες, τα έθνη, η ανθρωπότητα ολόκληρη, καταρρέουν.
Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ελπίδα.


Μήπως η έλλειψη αγάπης είναι ο λόγος που έχουμε χάσει την ελπίδα μας;

Tags: αγάπη, ασφάλεια, σοφία, σωτηρία