Τα παγκόσμια πεπρωμένα είναι στα χέρια μιας ελίτ που δεν είναι υπόλογη σε κανέναν (Μέρος 6ο -τελευταίο)

 images%20(3)

Διακήρυξη του κ. Carlo Maria Viganò, Αρχιεπισκόπου, πρώην Αποστολικού Πρεσβευτή (Nuncio) του Πάπα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σχετικά με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

Μια έκκληση στην Τρίτη Ρώμη

Και για τη Ρωσία, επίσης, αυτή η σύγκρουση είναι παγίδα. Κι αυτό γιατί θα εκπλήρωνε το όνειρο του αμερικανικού βαθέος κράτους να εκδιώξει οριστικά τη Ρωσία από τις εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σπρώχνοντάς την στην αγκαλιά της Κίνας, ίσως με την ελπίδα ότι η δικτατορία στο Πεκίνο μπορεί να πείσει τους Ρώσους να αποδεχτούν το σύστημα κοινωνικής πίστωσης (Social Credit System) και άλλες πτυχές της Μεγάλης Επανεκκίνησης που μέχρι τώρα η Ρωσία μπόρεσε να αποφύγει, τουλάχιστον εν μέρει.

Είναι μια παγίδα, όχι επειδή η Ρωσία έχει άδικο που θέλει να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία από τις εξτρεμιστικές της ομάδες και να εγγυηθεί προστασία στους ρωσόφωνους Ουκρανούς, αλλά επειδή ακριβώς αυτοί οι λόγοι – θεωρητικά βάσιμοι – δημιουργήθηκαν ειδικά για να την προκαλέσουν και να την σπρώξουν να εισβάλει στην Ουκρανία, με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ΝΑΤΟ που έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό από το βαθύ κράτος και την παγκοσμιοποιητική ελίτ.

Το casus belli σχεδιάστηκε σκόπιμα από τους πραγματικούς δράστες της σύγκρουσης, γνωρίζοντας ότι θα λάμβανε ακριβώς αυτή την απάντηση από τον Πούτιν. Και εναπόκειται στον Πούτιν, ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο, να μην πέσει στην παγίδα, και αντ’ αυτού να ανατρέψει τα τραπέζια, προσφέροντας στην Ουκρανία τις προϋποθέσεις μιας έντιμης ειρήνης χωρίς να συνεχιστεί η σύγκρουση. Πράγματι, όσο περισσότερο ο Πούτιν πιστεύει ότι έχει δίκιο, τόσο περισσότερο χρειάζεται να επιδείξει το μεγαλείο του έθνους του και την αγάπη του για τον λαό του, μη υποκύπτοντας σε προκλήσεις.

 Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα λόγια του Προφήτη Ησαΐα:

«Λύσε τα δεσμά της κακίας, διάλυσε τα βαριά φορτία, άφησε ελεύθερους  τους καταδυναστευμένους και σύντριψε κάθε βάρος. Μοιράσου το ψωμί σου με τους πεινασμένους, καλωσόρισε στο σπίτι σου τους αναξιοπαθούντες και άστεγους, όταν δεις γυμνό άνθρωπο, ντύσε τον και μη γυρίζεις την πλάτη στη σάρκα σου. Τότε το φως σου θα λάμψει σαν την αυγή και η πληγή σου θα γιατρευτεί γρήγορα. Η δικαιοσύνη σου θα προπορεύεται μπροστά σου, η δόξα του Κυρίου θα είναι η οπισθοφυλακή σου». (Ησαΐας 58: 6-8).

 Η παγκόσμια κρίση με την οποία προετοιμάζεται η διάλυση της παραδοσιακής κοινωνίας έχει εμπλέξει και την Καθολική Εκκλησία, της οποίας η Ιεραρχία κρατείται όμηρος από αποστάτες που είναι αυλικοί της εξουσίας. [4] 

Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία οι Πάπες και οι Προκαθήμενοι αντιμετώπισαν Βασιλείς χωρίς να ανησυχούν για ανθρώπινο σεβασμό, επειδή ήξεραν ότι μιλούσαν με τη φωνή του Ιησού Χριστού, του Βασιλιά των βασιλέων. Η Ρώμη των Καισάρων και των Παπών είναι πλέον έρημη και σιωπηλή, όπως επί αιώνες σιωπά και η Β’ Ρώμη της Κωνσταντινούπολης. Ίσως η Πρόνοια να έχει ορίσει ότι η Μόσχα, η Τρίτη Ρώμη, θα αναλάβει σήμερα στη θέα του κόσμου τον ρόλο του “κωλύοντος” (Β’ Θεσ. 2: 6-7), του εσχατολογικού εμποδίου στον Αντίχριστο. Εάν τα λάθη του κομμουνισμού διαδόθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση, ακόμη και στο σημείο να επιβληθούν εντός της Εκκλησίας, η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν σήμερα να έχουν έναν  καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση του χριστιανικού πολιτισμού, συμβάλλοντας στο να φέρουν στον κόσμο μια περίοδο ειρήνης από την οποία και η Εκκλησία θα αναστηθεί και πάλι εξαγνισμένη και ανανεωμένη στους Λειτουργούς της.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τα Ευρωπαϊκά έθνη δεν πρέπει να περιθωριοποιήσουν τη Ρωσία, αλλά μάλλον να συνάψουν συμμαχία μαζί της, όχι μόνο για την αποκατάσταση του εμπορίου για την ευημερία όλων, αλλά ενόψει της ανοικοδόμησης ενός χριστιανικού πολιτισμού, που μόνος του μπορεί να σώσει τον κόσμο από το παγκοσμιοποιητικό μετ-ανθρώπινο τέρας τεχνο-υγείας.

 Τελικές Θεωρήσεις

 Υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι τα πεπρωμένα των λαών του κόσμου βρίσκονται στα χέρια μιας ελίτ που δεν είναι υπόλογη σε κανέναν για τις αποφάσεις της, που δεν αναγνωρίζει καμία εξουσία πάνω από τον εαυτό της και ότι, για να επιδιώξει τα δικά της συμφέροντα, δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την οικονομία και τις ίδιες τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων, με τη συνενοχή των πολιτικών στην υπηρεσία τους και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Η παραποίηση των γεγονότων, οι χονδροειδείς νοθείες της πραγματικότητας και ο κομματισμός με τον οποίο διαδίδονται οι ειδήσεις συμπορεύονται με τη λογοκρισία των διαφωνούντων και οδηγούν σε μορφές εθνοτικών διώξεων εναντίον Ρώσων πολιτών, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις ακριβώς στις χώρες που λένε ότι είναι δημοκρατικές και ότι σέβονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

 Ελπίζω ειλικρινά ότι η έκκλησή μου για την ίδρυση μιας Αντί-Παγκοσμιοποιητικής Συμμαχίας που ενώνει τους λαούς ενάντια στην τυραννία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα γίνει αποδεκτή από όσους έχουν στο επίκεντρο το κοινό καλό, την ειρήνη μεταξύ των εθνών, τη συμφωνία μεταξύ όλων των λαών, ελευθερία για όλους τους πολίτες και το μέλλον των νέων γενεών. Και ακόμη και πριν από αυτό, μακάρι τα λόγια μου – μαζί με εκείνα πολλών πνευματικά έντιμων ανθρώπων – να συμβάλουν στο να φέρουν στο φως τη συνενοχή και τη διαφθορά όσων χρησιμοποιούν ψέματα και απάτη για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους, ακόμη και σε αυτές τις στιγμές μεγάλης ανησυχίας για τον πόλεμο στο Ουκρανία.

 «Είθε να μας ακούσουν οι δυνατοί, για να μη γίνουμε αδύναμοι λόγω αδικίας. Είθε να μας ακούσουν οι ισχυροί, αν θέλουν η δύναμή τους να μην είναι η καταστροφή αλλά η υποστήριξη των λαών και η προστασία για ηρεμία, τάξη και εργασία» (Πάπας Πίος XII , Ραδιοφωνικό μήνυμα προς αρχηγούς κρατών και λαών του κόσμου σε επικείμενο κίνδυνο πολέμου, 24 Αυγούστου 1939).

 Είθε η Αγία Σαρακοστή να οδηγήσει όλους τους Χριστιανούς να ζητήσουν συγχώρεση από τη Θεία Μεγαλειότητα για τις αμαρτίες όσων καταπατούν τον Ιερό Του Νόμο. Είθε η μετάνοια και η νηστεία να συγκινήσουν τον Κύριο Θεό για έλεος, ενώ επαναλαμβάνουμε τα λόγια του Προφήτη Ιωήλ:  «Συγχώρεσε τον λαό σου, Κύριε, και μην εκθέτεις την κληρονομιά σου σε ονειδισμό, σε χλευασμό των εθνών». (Ιλ 2:17).

 + Carlo Maria Viganò, Αρχιεπίσκοπος, πρώην Αποστολικός Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

 6 Μαρτίου 2022

 Πρώτη Κυριακή των Νηστειών

  =====================

Παραπομπές

 [1]Το 2011, ο Kolomoisky ήταν ένας από τους συνιδρυτές του Eβραϊκού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Vadim Rabinovich.  Σημειώστε ότι ο Rabinovich είναι μέλος  της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης – ForLife, του ουκρανικού φιλορωσικού πολιτικού κόμματος του οποίου ο αρχηγός Viktor Medvedcuk συνελήφθη από τον Ζελένσκι.

 [2]Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό Viktor Vladislavovich Zubarev, μέλος της Κρατικής Δούμας, ο Zelensky λέγεται επίσης ότι έχει καταθέσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Dresdner Bank στην Κόστα Ρίκα και μια βίλα στο Μαϊάμι που αγοράστηκε για 34 εκατομμύρια δολάρια (εδώ). Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, δείτε την έρευνα του Slidstvo-info , μιας ανεξάρτητης ουκρανικής υπηρεσίας ερευνητικής δημοσιογραφίας (εδώ).

 [3]Ας σημειωθεί ότι ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Roberto Cingolani, αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να πουλήσει ένα μερίδιο των αποθεμάτων πετρελαίου στην Ουκρανία «ως συγκεκριμένη βοήθεια και στο μέτωπο της ενέργειας», ακριβώς όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδωσε εκατομμύρια μάσκες στην Κίνα, για να τις αγοράσει στη συνέχεια από το Πεκίνο λίγο αργότερα (εδώ).

 [4]Στο τεύχος της 6ης Μαρτίου, η Famiglia Cristiana έχει έναν τίτλο, σχολιάζοντας ένα άρθρο του ιδρυτή της κοινότητας Sant’Egidio, Andrea Riccardi: «Ας σταματήσουμε τον πόλεμο και ας οικοδομήσουμε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων» (εδώ).


Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δείτε το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Μέρος εδώεδώεδώ, εδώ, και εδώ.

Tags: Carlo Maria Viganò, Ζελένσκι, ΗΠΑ, Μεγάλη Επανεκκίνηση, ΝΑΤΟ, Νέα Παγκόσμια Τάξη, Ουκρανία, πόλεμος, Πούτιν, Ρωσία