25η Μαρτίου – αυταπάρνηση το 1821, εθναπάρνηση το 2011

%25CE%25A0%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B8%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%258E%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582
Χρόνια Πολλά! Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε, και για λογαριασμό μας να ντρεπόμαστε!

Ναι, ασφαλώς, κύριε Πρόεδρε, ο λαός διαθέτει αυτές τις αρετές – αυταπάρνηση και άδολο πατριωτισμό – πάντοτε, και σήμερα ακόμα περισσότερο. Παίρνει, βλέπετε, παράδειγμα από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, επίλεκτο μέρος της οποίας υπήρξατε κι εσείς επί δεκαετίες, και απλά σας μιμείται σε αυταπάρνηση και άδολο πατριωτισμό!

Δείτε, π.χ., τους γιατρούς του ΕΣΥ, με πόση αυταπάρνηση καταθέτουν τα μαύρα εκατομμύριά τους στις τράπεζές μας για να μην καταρρεύσουν. Πατριώτες είναι, και φοβούνται όταν ακούν κάθε τόσο την κυβέρνηση να κάνει ενέσεις στις τράπεζες, πότε με 25 δις, πότε με 30 δις, και πάει λέγοντας. Είπαν λοιπόν κι αυτοί οι άδολοι πατριώτες: γιατί να μη βάλουμε κι εμείς πλάτη για να σώσουμε τις τράπεζες; Όπερ και εγένετο, όπως θα δείτε στο επόμενο video:

Θέλετε κι άλλες περιπτώσεις “αυταπάρνησης” και “άδολου πατριωτισμού”; Μόνο που οι επόμενες που θα δείτε επιβάλλονται με το ζόρι, εκ των άνω. Σας έχει τύχει, κύριε Πρόεδρε, να θέλουν να σας επιβάλουν ντε και καλά να γίνετε άδολος πατριώτης και να επιδείξετε με το στανιό αυταπάρνηση; Κάτι θυμάμαι, τότε με τα δανεικά κι αγύριστα για το χτίσιμο κάποιας βίλας, αλλά ας μην τα σκαλίζω χρονιάρα μέρα που είναι. Πάντως κάτι σαν αυταπάρνηση μύριζε. Λοιπόν, δείτε τώρα τους εργολάβους σε ρόλο αναγκαστικού “άδολου πατριωτισμού”:

Βρε τους φουκαράδες τους εργολάβους τι τους έμελλε να πάθουν…

Υπερβαίνοντας τον εαυτό του, το μήνυμα που έδωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν πιο συγκρατημένο:

«Ημέρες σαν και αυτή πρέπει να μας προβληματίζουν για να επιτύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε φάρο σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ταραγμένη και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

Behold! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα! Δηλαδή κάτι σαν τη “σοβαρότητα”, τη “συνέπεια” και την “αποτελεσματικότητα” που δείχνουν οι ίδιοι στους εργολάβους και όχι μόνο; Λίγη σοβαρότητα, Θόδωρε, δεν βλάπτει. Εκτός κι αν δεν τα έλεγες σ’ εμάς το λαό αλλά στην κυβέρνηση. Και καλά, γιατί δεν τους τα λες στα υπουργικά συμβούλια; Στην παρέλαση βγήκες να τα πεις; Ή μήπως είσαι αντιπρόεδρος μόνο για το θεαθήναι; Όσο για να γίνουμε φάρος ειρήνης στην περιοχή, χα, χα, χάαα! Ο αφέντης μας το ΝΑΤΟ νάναι καλά! Ξέεερουν οι μακελλάρηδες και από “σταθερότητα” και από “ειρήνη”…

Εκεί που γέλασα, όμως, είναι με τον Γ. Καρατζαφέρη. Έχει μεγάλη πλάκα:

Παραθέτω ολόκληρο το μήνυμά του για να το εμπεδώσουμε:

«190 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εθνική παλιγγενεσία. Υποχρεούται η Ελλάδα να ξαναγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Τότε πολεμήσαμε εναντίον της υψηλής πύλης της ανατολής. Τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της υψηλής πύλης της Δύσης. Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε την νοοτροπία του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των νενέκων.»

Τι να σας πω, σύντροφοι, έχω μπερδευτεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Μια το παίζει “νενέκος”, μια το παίζει “Κολοκοτρώνης”. Μια κρούει την υψηλή πύλη της Δύσης για να χωθεί μέσα η Ελλάδα και ν’ απαγκιάσει, μια τη φτύνει. Τρικυμία εν κρανίω ή αδέξια υποκρισία;

Τα μηνύματα των άλλων κομματικών αρχηγών, μπας και χάσετε, διαβάστε τα εδώ.

Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Για να έχουμε κάποιες πιθανότητες ανάνηψης, πρέπει ν’ αποκτήσουμε εθνική αυτογνωσία, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε τα εθνικά μας κουσούρια, να τα μισήσουμε και να τα μεταλλάξουμε σε αρετές!
Μία είναι η πύλη εναντίον της οποίας χρειάζεται ν’ αγωνιστούμε: η βαριά πύλη του διχασμού. Ένας είναι ο δυνάστης από τον οποίο πρέπει ν’ απελευθερωθούμε: ο διεφθαρμένος και αυτοκαταστροφικός συλλογικός εαυτός μας!

Τελικά για ποιο λόγο γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου; Δε ντρεπόμαστε οι μασκαράδες και προδότες να μνημονεύουμε υποκριτικά τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για να έχουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα, τη στιγμή που ελεύθερα τη βιάζουμε και την ξεπουλάμε;

Tags: 25η Μαρτίου 2011, Γ. Καρατζαφέρης, γιατροί του ΕΣΥ, Θ. Πάγκαλος, Κάρολος Παπούλιας