30 Σεπτεμβρίου 2022: Μια ακόμη μαύρη μέρα για την δημοκρατία, την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη

ee

Σχεδόν 2,5 μήνες χρειάστηκε το «ανεξάρτητο» Συμβούλιο της Επικρατείας  για να εκδώσει τη χθεσινή κατάπτυστη απόφαση-δολοφόνο της θεόδοτης ελευθερίας του ατόμου να αποφασίζει για το ποιες ιατρικές πράξεις θα επιλέξει για τον εαυτό του.

Το θέμα είχε φτάσει για συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 18/4/2022 το οποίο  ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, καλώντας τους συναρμόδιους Υπουργούς να προσκομίσουν στοιχεία (τον λεγόμενο φάκελο).

Στις 6 Μαΐου 2022, μετά την υποτιθέμενη  διαβίβαση από το Δημόσιο των αιτηθέντων στοιχείων, συζητήθηκε ξανά στο ΣτΕ η υπόθεση του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως για τους άνω των 60 «αρνητές» του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Χθες, μετά από δικαστικό “μαγείρεμα” 55 ημερών, βγήκε η απόφαση του ΣτΕ που επί της ουσίας συνιστά βάρβαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι άνω των 60, (όχι οι 59 ετών και 364 ημερών τότε, δηλαδή στις 15 Ιαν. 2022 που εφαρμόστηκε το πρόστιμο, ούτε οι μετέπειτα άνω των 60!) τιμωρούνται διότι δεν δέχτηκαν να «τσιμπηθούν» με το ζόρι με ένα πειραματικό σκεύασμα που δεν υπέστη τις επιστημονικά επιβεβλημένες κλινικές δοκιμές και για το οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες που το κατασκεύασαν δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη (!) ενώ η διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή των Ειδικών που το προπαγάνδιζε  καθημερινά από τα ΜΜΕ ζήτησε και πήρε ασυλία για τυχόν παρενέργειες. Παρά ταύτα όμως, ο άνω των 60 που αρνείται να γίνει πειραματόζωο πρέπει να τιμωρηθεί!

Το θλιβερό είναι ότι το ΣτΕ αποκάλεσε τον απάνθρωπο αυτό εκβιασμό «κίνητρο» για τη σωτηρία του ίδιου του εκβιαζόμενου, για το «δημόσιο καλό» και την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ!

Κι ενώ οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με εμβολιασμένους και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία  πιστοποιούν κατακόρυφη αύξηση της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες από τότε που τα πειραματικά εμβόλια μπήκαν στη ζωή μας, ενώ καθημερινά διαβάζουμε ειδήσεις νέων και υγιών ανθρώπων που φεύγουν ξαφνικά, το ΣτΕ προσποιείται άγνοια και εκδίδει την φασιστική, αντιεπιστημονική, παράλογη και ανήθικη απόφαση που θα διαβάσετε παρακάτω:

ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60

Στην απόρριψη των αιτήσεων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών και της επιβολής προστίμου 100 μηνιαίως προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Δημήτρη Σκαλτσούνη, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας:

 «Απέρριψε και τις τέσσερις αιτήσεις με μειοψηφία ενός μέλους με αποφασιστική και ενός με συμβουλευτική ψήφο. Κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των φυσικών προσώπων άνω των 60 ετών, που θεσπίζεται με το άρθρο 24 του ν. 4865/2021 και εξειδικεύεται με τις προσβαλλόμενες πράξεις, αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των διαδίκων, επειδή βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ.

Το Δικαστήριο έκρινε περαιτέρω ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 συνιστά κατ’ αρχήν εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων, ενόψει των προαναφερόμενων σκοπών δημόσιου συμφέροντος, πολύ περισσότερο δε που, μετά την αναστολή του άρθρου 24 για το χρονικό διάστημα από 15.4.2022 μέχρι 30.9.2022 δυνάμει του άρθρου εικοστού ενάτου του ν. 4917/2022 και της Γ.Π. οικ. 20906/11.4.2022 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, η οποία εχώρησε πριν από τη συζήτηση των αιτήσεων την 6η.5.2022, το συνολικό ποσό του προστίμου, περιοριζόμενο για το ήμισυ των μηνών Ιανουαρίου και Απριλίου και για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ».

Παναγιώτης Στάθης

capital.gr

Tags: Δημοκρατία, εκβιασμός, ελευθερία, εμβόλιο, ΜΕΘ, πρόστιμο άνω των 60, ΣτΕ, Συμβούλιο της Επικρατείας, Φαίδων Βόβολης