86η ΔΕΘ – Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη- Μέρος Α’

333 1   

Ο Πρωθυπουργός προσεύχεται. Όταν ο μυημένος  στον καμπαλισμό σχηματίζει με τα χέρια του το ανεστραμμένο τρίγωνο που είναι σύμβολο της θεάς Auramoth, δεν κάνει τίποτε άλλο από να την επικαλείται αλλά και δείχνει ότι είναι οπαδός της Νέας Τάξης Πραγμάτων.)

Στην εκφυλισμένη ελληνική δημοκρατία της διαπλοκής, της αρπαχτής, του νεποτισμού, της λογοκρισίας, του διχασμού, του ξεπουλήματος, της δουλοπρέπειας και της άνευ όρων υποταγής στους συμμάχους φίλους-φίδια, είθισται κάθε χρόνο στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο εκάστοτε Πρωθυπουργός να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, πολύ δε περισσότερο όταν η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.

Θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ σε βασικά σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού διότι ο σχολιασμός ολόκληρης θα απαιτούσε πολλές σελίδες και θα ήταν κουραστικός για τον αναγνώστη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ξεκαθαρίζω, λοιπόν, εξαρχής. Βρίσκομαι για τέταρτη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση ως Πρωθυπουργός και ξέρω ότι οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι προεκλογικοί. Δεν θα κρύψω, συνεπώς, ότι τώρα οι μεγάλες μας επιλογές είναι σαφέστερες από ποτέ:

Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας – πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών.

Με λίγα λόγια: ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά!»

Κατ’ αρχήν να σας θυμίσω, κύριε Μητσοτάκη, ότι δεν βρεθήκατε για 4η φορά στη Διεθνή Έκθεση, ως Πρωθυπουργός, αλλά για 3η, διότι το έτος 2020 δεν πραγματοποιήθηκε ΔΕΘ λόγω κορωνο-εγκλεισμού.

Τι εννοείτε λέγοντας ότι οι επιλογές μας είναι: «ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω»; Υπονοείτε ότι όλοι οι επίδοξοι πρωθυπουργοί είναι άχρηστοι και ότι δεν υπάρχει άλλος άξιος για να κυβερνήσει την Ελλάδα εκτός από εσάς; Ή μήπως εννοείτε ότι στις «Δημοκρατίες» κάθε «δημοκρατική» αλλαγή κυβέρνησης πάει τη χώρα πίσω, κι επομένως το κοινοβΟλευτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας είναι εγγενώς ελαττωματικό;

Θέσατε το δίλημμα: «ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά!»

Κύριε Μητσοτάκη, όταν η «πρόοδος», δηλαδή εσείς, ζητά μια «δεύτερη ευκαιρία» είναι μια έμμεση παραδοχή ότι στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε απέτυχε.

Ώστε το να σας διαδεχτεί οποιοσδήποτε άλλος στην εξουσία είναι ρίσκο για «μια δεύτερη φορά στη συμφορά»;

Θέλετε να μας πείτε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν θέλει να ρισκάρει δεύτερη φορά στη συμφορά; Δηλαδή μας ζητάτε να σας ενθρονίσουμε μόνιμο πρωθυπουργό; Διότι αν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και οι επίδοξοι επόμενοι υπήρξαν συμφορά για τη χώρα, ποια άλλη επιλογή έχει ο δύσμοιρος ελληνικός λαός από το να σας ανακηρύξει μονάρχη;

Εδώ που τα λέμε, πρωθυπουργέ, κατά την ταπεινή μου γνώμη όλοι οι εκλεγμένοι ξενόδουλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, υμών συμπεριλαμβανομένου, υπήρξαν συμφορά για τη χώρα μας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία που με βγάζει εκτός θέματος.

Ώστε λοιπόν εσείς βάλατε τα θεμέλια μιας Ελλάδας «πρωταγωνιστή στην Ευρώπη», και δεν θέλετε ο επόμενος να την αφήσει «έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνιστών»! Καλοσύνη σας! Για να δούμε όμως έτσι είναι τα πράγματα; Σε τι πρωταγωνίστησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας σας;

Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια της Ευρώπης στο Δημόσιο χρέος:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι με διαφορά το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει η Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, διαμορφώθηκε στο 189,3% του ΑΕΠ. (…)

Μετά την Ελλάδα, που κατέγραψε και σε αυτό το τρίμηνο το υψηλότερο χρέος ως προς το ΑΕΠ, έπονται η Ιταλία (152,6%), η Πορτογαλία (127%), η Ισπανία (117,7%), η Γαλλία (114,4%), το Βέλγιο (107,9%) και η Κύπρος (104,9%).  Όσον αφορά στις χώρες με το χαμηλότερο χρέος, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Εσθονία (17,6%), το Λουξεμβούργο (22,3%) και η Βουλγαρία (22,9%)». (πηγή)

Αλήθεια, τι μας φταίει άραγε γι’ αυτή τη θλιβερή πρωτιά; Είμαστε λαός αυτιστικών; Είχαμε τις πιο άχρηστες, διεφθαρμένες και προδοτικές κυβερνήσεις; Μήπως μας φταίει ο Θεός που μας μισεί; Μήπως μας φταίνε οι άλλοι που μας ζηλεύουν; Μια ζωή στην κλάψα, μια ζωή στη ζητιανιά, μια ζωή στην κακομοιριά, μια ζωή η ντροπή της ιστορίας μας… Ήμουνα νια και γέρασα με το ν’ ακούω πώς κάθε κυβέρνηση παραλαμβάνει από την προηγούμενη “καμμένη γη”…

Το τραγικό μ’ εσάς που κυβερνάτε, κύριε Μητσοτάκη, και μ’ εμάς που σας εκλέγουμε και σας αποδεχόμαστε, είναι ότι δεν κάναμε ποτέ την αυτοκριτική μας. Το θεωρούμε δεδομένο και φυσιολογικό ότι πρέπει να είμαστε  αενάως ουραγοί και προδομένοι. Το θεωρούμε φυσιολογικό που ξεπουλήθηκε και υποθηκεύτηκε η χώρα μας για 99 έτη. Το θεωρούμε φυσιολογικό που έχουμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη.

Πάμε παρακάτω. Για να μη φεύγω από το θέμα, σε τι άλλο «πρωταγωνίστησε» (αρνητική πρωτιά) στην Ευρώπη η Ελλάδα επί της πρωθυπουργίας σας κύριε Μητσοτάκη;

Μα, στη διαχείριση της κορωνο-πανδημίας φυσικά!

«Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη εικόνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρούσματα κορωνοϊού, θανάτους ασθενών με CoViD και εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Την εβδομάδα έως 21 Αυγούστου κατείχε την πρώτη θέση και στους τρεις συγκεκριμένους δείκτες της πανδημίας, όπως προκύπτει από σημερινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). (…)

Ενδεικτικό της αρνητικής εικόνας, είναι ότι η χώρα μας έχει υπερδιπλάσια αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (956,8, έναντι 393,2), υπερτριπλάσιους θανάτους ανά εκατομμύριο (51,2, έναντι 12) και εισαγωγές ανά 100.000 (14,3, έναντι 4,4)».  (πηγή)

Μιλήσατε και για τον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει και ότι «Ο λογαριασμός της ακρίβειας πρέπει να επιστραφεί σ’ αυτόν που την προκαλεί, στον κ. Putin». Προφανώς ποντάρετε στην κοντή μνήμη και την ασθενική κρίση του ελληνικού λαού. Μόνο που δεν μας εξηγήσατε πώς θα επιστρέψουμε το λογαριασμό στον Πούτιν.  Μήπως συνεχίζοντας να πυροβολούμε τα πόδια μας με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας; Διότι αυτό κάνατε, μαζί με όλη την Ευρώπη των αμερικανόδουλων ηγετών, προς τέρψιν των ΗΠΑ που ανησυχούσαν σφόδρα για το φλερτ της Γερμανίας με το Κρεμλίνο και την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία. Και, συν τοις άλλοις, πετύχατε την πρωτοφανή υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρο το πήλινο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς μεγάλη τέρψη του Μεγάλου Αδελφού, των ΗΠΑ!

«Το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πληρώνει το ευρώ που έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας, στη συμβολική ισοτιμία του 1/1 με το δολάριο. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχασε 16% έναντι του δολαρίου πέρυσι και υποχωρεί και κατά 12% μέχρι στιγμής φέτος, για πολλούς οικονομικούς και τεχνικούς λόγους, οι οποίοι όμως ανάγονται σε έναν βασικό παράγοντα: η Ευρωζώνη θα είναι η μεγάλη χαμένη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…» (πηγή)

Ώστε λοιπόν το ευρώ είχε υποτιμηθεί κατά 16% έναντι του δολαρίου πέρυσι, δηλαδή πριν από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία! Άρα σε ποιον να στείλουμε το λογαριασμό εμείς οι μαγκούφηδες που βρισκόμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, κύριε Μητσοτάκη; Αναζητήσατε τον παγκόσμιο ταραχοποιό πέραν του Ατλαντικού!

Όσο για το κόστος της ενέργειας, στο οποίο έχουμε πάλι την πρωτιά, μην ρίχνουμε το φταίξιμο ξανά στον Πούτιν. Διότι είχαμε “πρωτεύσει” ήδη από το 2021, πολύ πριν από την εισβολή του στην Ουκρανία:

«Πρωτιά» στην ενεργειακή ακρίβεια: «Στα 253 ευρώ/MWh η μέση τιμή χονδρεμπορικής, με μέγιστη τιμή τα 344 ευρώ/MWh (Τρίτη, 19 Οκτ 2021).Τον… μάλλον ανεπιθύμητο τίτλο της χώρας με την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη έχει σήμερα η Ελλάδα…»

Κομπάσατε ακόμη, αγνοώντας την παροιμία που λέει «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί», λέγοντας: «Στον πόλεμο της Ουκρανίας είμαστε με τον αμυνόμενο. Γιατί είμαστε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο».
Σοβαρά τώρα; Από πότε είμαστε  με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο,κύριε Πρωθυπουργέ;; Από τότε που αποδεχτήκαμε δουλοπρεπώς την Τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου το 1974;Κύριε Μητσοτάκη, ήθελα να γνωρίζω αν αυτά που σας έγραψαν για να πείτε στην ομιλία σας στη ΔΕΘ τα πιστεύετε ως έχων το ακαταλόγιστο, ή εάν εν γνώσει σας ψεύδεστε. Και στις δύο περιπτώσεις είστε επικίνδυνος ως πρωθυπουργός και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, να παραιτηθείτε και να κηρύξετε άμεσα εκλογές. Μη ζητάτε λοιπόν δεύτερη ευκαιρία. Δεν την αξίζετε.

Σημείωση: Συνεχίζεται ο σχολιασμός της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ σε επόμενη ανάρτηση.

Tags: 86η ΔΕΘ, ΑΕΠ, Δημοκρατία, δημόσιο χρέος, ενέργεια, θάνατοι, κορωνοϊός, κρούσματα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ουκρανία, πανδημία