Dr. Joseph Sansone: Η δυσφορία φύλου είναι άρνηση της βιολογίας

λήψης 1

Ταυτότητα φύλου – Πρώτα μην κάνετε κακό!

Αφήστε τα παιδιά στην ησυχία τους

Dr. Joseph Sansone

Η πολιτική ιδεολογία μπορεί συχνά να θολώσει την κρίση και να βλάψει την κριτική σκέψη. Δεν προτείνω ότι δεν πρέπει να έχετε πεποιθήσεις ή ακόμη ότι το να βασίζεστε στην πολιτική ιδεολογία είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ιδεολογία είναι κατά μία έννοια ένας αλγόριθμος. Είναι ένα πρίσμα να βλέπεις τον κόσμο μέσα από αυτό και συχνά με μια έννοια να τον βάζεις στον «αυτόματο πιλότο». Αν και είναι εντάξει να λειτουργείτε με ένα κυρίαρχο πρότυπο, είναι σημαντικό να αποδεσμεύεστε από αυτό το πρότυπο κατά καιρούς και να βλέπετε τα πράγματα ανεξάρτητα με μια αμερόληπτη προοπτική.

Γιατί δίνω διάλεξη για την υπερβολική εξάρτηση από την ιδεολογία;

Όσον αφορά τα ζητήματα της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου, υπάρχει πολύ μικρή διαφοροποιημένη συζήτηση ή διάλογος και υπήρξε ένας συγκερασμός πολιτικής ταυτότητας και κλινικής πραγματικότητας. Η πολιτική συμμαχία της ομοφυλοφιλικής και της λεσβιακής κοινότητας με τα διεμφυλικά άτομα έχει θολώσει την κρίση σχετικά με τα σοβαρά ηθικά ζητήματα σχετικά με τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου και τη θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης.

Αυτή η σύγχυση μπορεί να είναι εν μέρει το υπόλοιπο της επίδρασης που απομένει από τότε που η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ως διαταραχή ψυχικής υγείας από τους επαγγελματίες υγείας. Μπορεί να εκπλήσσει τους ανθρώπους που όσοι έχουν προβλήματα ταυτότητας φύλου και έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου εξακολουθούν να έλκονται συχνά από το αντίθετο φύλο από το φύλο γέννησής τους. Η πραγματικότητα είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η προτίμηση έχει να κάνει με τις προτιμήσεις συμπεριφοράς και δεν συνδέεται απαραίτητα με τη δυσφορία φύλου.

Τα θέματα ταυτότητας φύλου ή δυσφορίας είναι κυριολεκτικά μια αυταπάτη και μια άρνηση της βιολογίας κάποιου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυταπάτη δεν νοείται με υποτιμητική έννοια εδώ, όπως συμβαίνει συχνά στην κανονική συζήτηση όταν λέτε σε κάποιον ότι έχει αυταπάτες σχετικά με μια πεποίθηση που είναι «εκεί έξω». Η αυταπάτη εδώ εννοείται με κυριολεκτική έννοια. Η πεποίθηση έρχεται σε αντίθεση με τη φυσική πραγματικότητα.

Μια μελέτη του 2014 του CDC για τη σεξουαλικότητα ανέφερε ότι το 1,6% του πληθυσμού είναι γκέι και λεσβίες, το 0,7% αμφιφυλόφιλοι και περίπου το 0,1% δεν το γνώριζε. Συνολικά LGBT είναι το 2,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Λιγότερο από το 0,1% του πληθυσμού είναι διεμφυλικοί. (Ward, Dahlhamer, Galinsky, & Joestl, 2014). Εάν αυτοί οι αριθμοί, ειδικά ο αριθμός των τρανς έχουν αλλάξει, τότε αυτό θα ήταν το άμεσο αποτέλεσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των ακαδημαϊκών επιρροών.

Μια μακροπρόθεσμη ολοκληρωμένη μελέτη ορόσημο από το 2011 έδειξε ότι μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το ποσοστό αυτοκτονιών είναι 27 φορές υψηλότερο όταν συνδυάζεται με την ηλικία και το φύλο γέννησης (Dhejne, et al., 2011). Όποιο και αν είναι το υποκείμενο ζήτημα για αυτόν τον μικρο-πληθυσμό, η πραγματικότητα είναι ότι η ορμονοθεραπεία και η χειρουργική αλλαγή φύλου δεν λύνουν το πρόβλημα. Το υποκείμενο ζήτημα εξακολουθεί να υπάρχει μετά από αυτές τις θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις.

Είναι σχεδόν αδύνατο να καθοριστούν τα ποσοστά αυτοκτονίας για άτομα με δυσφορία φύλου πριν από χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες ορμονικής αντικατάστασης, καθώς δεν μπορούμε να ρωτήσουμε αναδρομικά έναν αυτόχειρα εάν πάλευε με ζητήματα ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, είναι εντελώς απερίσκεπτο να αγνοούμε την πραγματικότητα ότι η μη αναστρέψιμη ορμονοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου δυνητικά αυξάνουν τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα ηγείται του έθνους στην προστασία των παιδιών από τους εκμαυλιστές που εφαρμόζουν την πολιτική τους ιδεολογία και έχει δώσει οδηγίες για παιδιά και εφήβους, συμβουλεύοντας ενάντια στην αλλαγή του κοινωνικού φύλου, των αναστολέων της εφηβείας ή ορμονοθεραπείας και της χειρουργικής αλλαγής φύλου. Αντίθετα, συνιστάται η παροχή συμβουλών από αδειοδοτημένο πάροχο. Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα επισημαίνει επίσης ότι το 80% των περιπτώσεων παιδιών και εφήβων που παλεύουν με τη δυσφορία φύλου υποχωρούν από μόνες τους με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να υπάρχει μια πρόκληση με αυτό, καθώς τα πεδία ψυχικής υγείας παλεύουν με μια σοβαρή πολιτιστική προκατάληψη με τη μορφή μιας πολιτικής προκατάληψης που είναι σαφώς αριστερά από το κέντρο. Δυστυχώς, πολλοί σύμβουλοι μπορεί να ενθαρρύνουν τη μετάβαση του φύλου λόγω της ακαδημαϊκής κατήχησης που έχουν βιώσει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την κατήχηση που δεν θα εξεταστούν εδώ.

Η στόχευση παιδιών για μη αναστρέψιμη ορμονική θεραπεία και χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου μπορεί να θεωρηθεί κακοποίηση παιδιών. Ειδικά όταν το 80% μπορεί να επιλύσει αυτό το ζήτημα με την πάροδο του χρόνου. Τα πεδία της ιατρικής και της ψυχικής υγείας δεσμεύονται από τον όρκο του Ιπποκράτη πρώτα να μην κάνουν κακό. Είναι προφανές ότι οι ορμονικές θεραπείες και οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου δεν βοηθούν και μπορεί να προκαλέσουν μόνο βλάβη. Δεν είναι απλώς κακή πρακτική η παροχή ορμονικής θεραπείας και χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου. Μπορεί να είναι παρανομία.

Τα δημόσια σχολικά συστήματα συχνά υποστηρίζουν την επιλογή αντωνυμιών φύλου (π.χ.  αυτός, αυτή, του, της, κλπ.) στα παιδιά και δεν ενημερώνουν καν τους γονείς για αυτά τα ζητήματα ψυχικής υγείας που επηρεάζουν τα παιδιά τους, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω δηλωμένης πολιτικής. Τα παιδιά, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πολύ ευεπηρέαστα και αναμφισβήτητα περιφέρονται σε υπναγωγική κατάσταση μέχρι τα οκτώ τους χρόνια περίπου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι ταινίες και οι διαφημίσεις απευθύνονται στα παιδιά στον βαθμό που είναι. Οι έμποροι αποκτούν πελάτες για μια ζωή.

Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στοχεύουν σε μπερδεμένα παιδιά και προωθούν θέματα ταυτότητας φύλου και δυσφορίας φύλου προκαλούν βλάβη. Στα άτομα που παλεύουν με αυτά τα ζητήματα φυσικά θα πρέπει να τους παρέχεται ενσυναίσθηση και να τους προσφέρεται θεραπεία. Ωστόσο, η προσπάθεια εξαναγκασμού των άλλων σε μια αυταπάτη ασκώντας κοινωνική πίεση για χρήση μιας επιλεγμένης αντωνυμίας που δεν συμμορφώνεται με τη φυσική πραγματικότητα φαίνεται ως πράξη επιθετικότητας. Η προσπάθεια ενσωμάτωσης μιας κατάστασης που έχει τόσο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών είναι ανεξιχνίαστη.

Αφήστε τα παιδιά ήσυχα.

josephsansone.substack.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Dr. Joseph Sansone, αλλαγή φύλου, διεμφυλικός, δυσφορία φύλου, ΛΟΑΤΚΙ, ομοφυλοφιλία, ορμονοθεραπεία, σεξουαλικότητα, ταυτότητα φύλου