GAP, GPAPAK, TROIKA και άλλα ανέκδοτα…

%CE%9F%CE%B9+%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%A4%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82 Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχαναλυτής με πολλές περγαμηνές για να διαγνώσει τα επικίνδυνα gaps στα κεφάλια του GAP, του GPAPAK, και της Τρόικας, βοήθειά μας!
Πριν προχωρήσω, θα παραθέσω τις διάφορες ερμηνείες της λέξης gap.
Gap σημαίνει:
διάκενο, έλλειμμα, ρήγμα, χάσμα, ψαλίδα (άνοιγμα).

Έχουμε και λέμε λοιπόν, για να μη νομίσει κανείς ότι αδικούμε τον GAP. Τα κυριότερα ελλείμματα (ρήγματα στη φαιά ουσία) που παρουσιάζει ο δικός μας, και που θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για ψυχαναλυτικές μελέτες στα πανεπιστήμια, είναι:

1. Έλλειμμα πρωθυπουργίας, λόγω απασχόλησης σε δημόσιες σχέσεις του εξωτερικού για την προώθηση των απατηλών οραμάτων του Νεοφιλελεύθερου ανύπαρκτου Σοσιαλισμού. Αντ’ αυτού πρωθυπουργεύει ο Γ. Ραγκούσης και προηγουμένως πρωθυπούργευε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
2. Έλλειμμα αξιοπιστίας, τουτέστιν τρομερό gap μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και μετεκλογικής δράσης. (“Λεφτά υπάρχουν”, “αυξήσεις άνω του πληθωρισμού”, “δεν θα την πληρώσουν εκείνοι που δε φταίνε”, κλπ.)
3. Έλλειμμα υπευθυνότητας. Επεξηγώ: ο GAP δεν αντιλαμβάνεται πως όταν αναλαμβάνει κανείς πρωθυπουργός μιας χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενός εστί χρεία: αντί να μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά διεθνή, να είναι παρών και να πρωθυπουργεύει. Διότι γι’ αυτό εξελέγη από το λαό. Και να είναι παρών όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και νοητικά, προλαμβάνοντας το χειρότερο αντί να το προκαλεί, όπως έγινε με την υπαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή εξόντωσης, που με τις ολέθριες ολιγωρίες και επιπολαιότητες τον κατέστησε αναπόφευκτο.
4. Έλλειμμα κοινής λογικής. Ο GAP θα καταγραφεί στην ιστορία και ως ο πρωθυπουργός- ανακατωσούρας. Από την αρχή της ωσεί πρωθυπουργίας του επιδόθηκε σ’ ένα ανελέητο ανακάτεμα υπουργείων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετονομασίες με μακρινάρια βαφτιστικά ονόματα που είναι αδύνατο να τα μνημονεύσει κανείς. Και πριν ακόμη καταλάβουν οι υπουργοί του ποιος/ποια θα κάνει τι, ξαναχτύπησε προ ημερών με καινούργιο ανακάτεμα προκαλώντας νέο χάος και σύγχυση, με συνέπεια επικίνδυνη καθυστέρηση του έτσι κι αλλιώς βραδυκίνητου και αναποτελεσματικού κυβερνητικού έργου.
5. Έλλειμμα αιδούς. Αντί να ντρέπεται να μας αντικρίσει στα μάτια και ν’ απολογηθεί που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας ψέματα, συνεχίζει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα μπαλώσει, βαφτίζοντας το άσπρο- μαύρο. Η μνημειώδης προεκλογική ρήση «Λεφτά υπάρχουν» τώρα συνοδεύεται με το ρητορικό ερώτημα «Πού πάνε τα λεφτά;» Ρωτάει δήθεν εμάς, αντί ν’ απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα, εξηγώντας συγχρόνως πώς και πόσα από τα λεφτά της φοροδιαφυγής και της μίζας έφερε πίσω, πόσα επαναπάτρισε απ’ αυτά που μετανάστευσαν σε ξένες τράπεζες, και ν’ απολογηθεί για τα λεφτά που συνεχίζουν να πηγαίνουν σε αλόγιστες σπατάλες του κολασμένου δημόσιου τομέα, βλέπε και πρόσφατο παράδειγμα την αμαρτωλή ΕΡΤ.
6. Έλλειμμα αυτογνωσίας. Στην προχθεσινή Συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων, παριστάνοντας το δάσκαλο: «θα πρέπει να αντικατασταθεί η λέξη “λιτότητα” με τη λέξη “ευθύνη”. Ευθύνη, για τρία πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, υπεύθυνη διαχείριση των μακροοικονομικών μεγεθών, δηλαδή των ελλειμμάτων και του χρέους του κάθε κράτους-μέλους. Πράγματι, εδώ χρειάζεται μια υπεύθυνη διαχείριση.»
Εδώ ταιριάζει να πούμε: «Άλλους δίδαξε, εαυτόν ουκ ηβουλήθη διδάξαι.»
7. Έλλειμμα νοημοσύνης: Αδυνατεί ν’ αντιληφθεί το αυτονόητο, για το οποίο έχει τάχα κάνει την επανάστασή του. Και το αυτονόητο είναι ότι νομοτελειακά τα μέτρα που προκαλούν ύφεση δεν μπορούν να φέρουν συγχρόνως και ανάπτυξη. Κι ότι δεν μπορεί να θεμελιώσει την ευημερία της χώρας πάνω στη θυσία των εντίμων και στην εύνοια των απατεώνων και φοροφυγάδων. Κι ότι η περιστολή δαπανών σε μισθούς και συντάξεις συνεπάγεται κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, μείωση εσόδων σε ΦΠΑ και άμεσους φόρους…
Πάμε τώρα στον άλλο ανοικονόμητο, τον τσάρο της πολύπαθης οικονομίας, τον GPAPAK. Αυτός βλέποντας πως δεν είναι σε θέση να εισπράξει τις οφειλές των φοροφυγάδων, προχωράει σε άδικη περαίωση- αμνηστία όλων των χρεών της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς πλαφόν, αντί πινακίου φακής!
Κι ενώ δε μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες να επενδύσουν στη χώρα τους, ενώ δε μπορεί να τους εμποδίσει από του να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, ενώ δε μπορεί να σταματήσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων, βγήκε σουλάτσο (road show) στην Ευρώπη αλαμπρατσέτο με τους συνεργούς στο φόνο «θεούς» (τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Servaas Deroose, τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Poul Thomsen και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaus Masuch), ψάχνοντας για κορόιδα που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα! Είναι όλοι, λέει, ευχαριστημένοι από την πρόοδο των αριθμών που κάνει η Ελλάδα, διότι οι αριθμοί έχουν σημασία κι όχι οι λιμοκτονούντες άνθρωποι, το διογκούμενο χρέος, και η πνέουσα τα λοίσθια Ελληνική οικονομία.
Βέβαια οι θεοί αυτοί μέσα τους είναι προβληματισμένοι, διότι έχουν αρχίσει να ψυχανεμίζονται ότι το φάρμακο-φαρμάκι που χορήγησαν θα εξοντώσει το μεγάλο ασθενή, και όπου νάναι θ’ αρχίσουν να αλληλοτρώγονται και να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για το αναποτελεσματικό μίγμα. Δείτε περισσότερα εδώ.
Κατά τ’ άλλα, βοήθειά μας. Πιστεύετε εις την «δημοκρατία» της κομματοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, της ρεμούλας, της διαφθοράς και της ανικανότητας, και κάντε υπομονή: τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μετά έρχεται η πολυπόθητη μακαριότητα και ευδαιμονία.
Tags: GAP, GPAPAK, Klaus Masuch, Poul Thomsen, Servaas Deroose, Γ. Ραγκούσης, περαίωση, Σκάνδαλα στην ΕΡΤ, Τρόικα