Giorgos Papandreou: φοβού τον φόβον!

images


Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός προχθές στην Τρίπολη, στην ομιλία του στη Σύσκεψη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας. Προηγουμένως τον είχε επευφημήσει το πλήθος των Αρκάδων που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτεί. Ανάμεσά τους έμαθα πως ήταν και το προεδρείο των συνταξιούχων Αρκάδων, που έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν διότι έδωσε την ευκαιρία στα περήφανα γηρατειά να θυσιάσουν τη 13η και 14η σύνταξη, κι’ έτσι να περάσουν στην ιστορία ως ήρωες και ηρωίδες που έσωσαν την πατρίδα.

Μεταξύ άλλων, ο ΓΑΠ απηύθυνε προς τους ραγιάδες απανταχού της Επικράτειας το εξής βαρυσήμαντο μήνυμα στη νοηματική: «Μη φοβού μικρόν ποίμνιον! Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω. Πιστεύετε εις το ΔουΝουΤου και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του ΔουΝουΤου μοναί πολλαί εισί. Υπήγα δια να σας ετοιμάσω τόπον χλοερόν, όπου το κουτόχορτον θα είναι καθημερινά το κύριο πιάτο της ημέρας. Ως επιδόρπιον θ’ ακολουθεί μεταλλαγμένος σανός, κατάλληλος δια βοοειδή όπως εσείς. Όπου εγώ υπάγω υμείς ουκ οίδατε, και την οδόν ουκ εγνώκατε, διότι ως ποίμνιον που είστε το μόνο που δικαιούστε να γιγνώσκετε είναι το πώς να βελάζετε, μπέεε, μπέεε…»
Όπως προείπα, αυτά ελέχθησαν στη νοηματική γλώσσα και γι’ αυτό δεν καταγράφηκαν στον Τύπο. Εγώ, επειδή στο σχολείο ήμουνα καλή στη νοηματική, τα αποκρυπτογράφησα και σας τα μετέφερα εδώ ώστε να είστε πληροφορημένοι.

Είπε κι άλλα ο Γ. Παπανδρέου που δεν ήταν στη νοηματική, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στην ανάρτηση αυτή θα παραθέσω μόνο τα σπουδαιότερα, ώστε να μπορέσετε κι εσείς να εξορκίσετε το φόβο από μέσα σας και να χαλαρώσετε. Μη φοβάστε! Ο λυτρωτής μας είναι εδώ, ήγουν το Νομισματικό. Ήρθε για να μείνει ώστε σάλιο να μη μας απομείνει.

Γ. Παπανδρέου: «Φίλες και φίλοι, η Ελλάδα δεν έχει σήμερα να φοβηθεί τίποτα. Παλαιότερα, θα σας έλεγα ότι είχε να φοβηθεί τον εαυτό της. Τώρα, για να χρησιμοποιήσω μια γνωστή ρήση, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Γιατί σήμερα, η αποφασιστικότητά μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται είναι πρωτοφανής.»
Of course! Η αποφασιστικότητά τους να μας κάνουν να πούμε το ψωμί ψωμάκι είναι προφανής. Η αποφασιστικότητά τους να μας αλλάξουν τα φώτα δεν κρύβεται. Η αποφασιστικότητά τους να μας ξεκάνουν χωρίς σάλιο είναι παροιμιώδης. Επίσης η αποφασιστικότητά τους να ξεπουλήσουν τη χώρα για ψίχουλα θ’ αποδειχτεί ιστορική. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μας βουλιάξουν στην ύφεση, ώστε όταν ξαναβγούν στις αγορές για δανεισμό τα spreads να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Για τέτοια πρωτοφανή αποφασιστικότητα μιλάμε, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων.

Γ. Παπανδρέου: «Πρώτη φορά, έρχονται στο φως όλες οι σκοτεινές υποθέσεις, που δημιούργησαν στη χώρα μας μία λάθος και μία σαθρή νοοτροπία, αλλά και μια αναξιοπιστία διεθνώς.»
Οι σκοτεινές υποθέσεις δημιούργησαν τη σαθρή νοοτροπία, κύριε Πρωθυπουργέ, ή η σαθρή νοοτροπία, που ζει και βασιλεύει εν Ελλάδι, δημιούργησε τις σκοτεινές υποθέσεις; Δεν σας τάγραψε καλά ο/η λογογράφος.

Γ. Παπανδρέου: «Πρώτη φορά, αποκαλύπτονται οι υπεύθυνοι, που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση.»
Τι να τις κάνουμε τις αποκαλύψεις, Πρωθυπουργέ μου, τώρα που μας πήρατε τη μπουκιά απ’ το στόμα, τώρα που μας κόψατε το οξυγόνο του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, τώρα που στέλνετε τους ασφαλισμένους στη σύνταξη μετά… θάνατον, τώρα που φτάσατε τη βενζίνη στα ύψη και μας αναγκάσατε να τραβήξουμε χειρόφρενο; Το ερώτημα είναι: στη φυλακή θα πάει κανείς; Τα κλεμμένα θα τα επιστρέψει κανείς; Κατασχέσεις θα γίνουν; Δεν αρκούν οι επιλεκτικές αποκαλύψεις για να καταπραΰνουν την οργή του λαού και ν’ αποκαταστήσουν στοιχειωδώς την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γ. Παπανδρέου: «Πρώτη φορά, αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως το φακελάκι και η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης από διάφορες κατηγορίες επαγγελμάτων και όχι μόνον.»

Αλήθεια; Για πείτε μας πώς αντιμετωπίζετε το φακελάκι, διότι απ’ ό,τι ακούω ζει και βασιλεύει και τον ασθενή κυριεύει! Βρήκατε τρόπο; Στείλατε τη ΣΔΟΕ να ψάχνει τις τσέπες, τ’ ακίνητα και τους λογαριασμούς των γιατρών όλης της Επικράτειας, συν γυναιξί και τέκνοις; Ποια είναι η ευρεσιτεχνία σας;

Γ. Παπανδρέου: «Και πρώτη φορά, σχεδιάζουμε συστηματικά μια νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Πρώτη φορά, με τόσο συγκροτημένο τρόπο, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για επενδύσεις στη χώρα μας.»

Καλά, εδώ, παίδες, γέλασα πολύ! Έχει χιούμορ ο Πρωθυπουργός! Κύριε Παπανδρέου, όταν ευκαιρήσετε από τα ταξίδια στο εξωτερικό και αφού “εξυγιάνετε” το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις επιδρομές των στοιχηματιών μαζί με τους μεγάλους του πλανήτη, δώστε σας παρακαλώ και μια ακρόαση στη Λούκα την παραπονεμένη και καρφιά μπήγουσα. Ίσως αντιληφθείτε κάποια χρήσιμα πράγματα. Θυμάστε άραγε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν εσείς κι ο “τσάρος” σας μας παραμυθιάζατε ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα, η Λούκα Κατσέλη υποστήριζε ανοιχτά την προσφυγή στο ΔΝΤ, κι ότι γι’ αυτό την είχατε (τάχα;) απομονώσει, όπως διάβαζα εδώ;

Σύμφωνα με άρθρο στο χθεσινό ΒΗΜΑ, «Η κυρία Κατσέλη αρνείται την ευθύνη για την άνοδο του πληθωρισμού σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και υποστηρίζει ότι οφείλεται στις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης και την αύξηση του ΦΠΑ.»

Είπε κι άλλα βαρυσήμαντα ο Πρωθυπουργός στην Τρίπολη της Αρκαδίας, όπου μετέβη μετά από την Τρίπολη της Λιβύης.
Γ. Παπανδρέου: «Έχετε και αυτό υπόψη σας, ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κατεστημένα, τα οποία και λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα, και ήθελαν να αιχμαλωτίσουν το πολιτικό σύστημα.»

Το καημένο το αθώο πολιτικό σύστημα που ήθελαν να αιχμαλωτίσουν τα παλιοκατεστημένα που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα… Μου ’ρχεται να κλάψω, σας λέω. Ποια είναι αυτά τα βρωμοκατεστημένα, βρε παιδιά, που προσπαθούσαν να διαφθείρουν τα χρηστά ήθη των πολιτικών μας; Δε θα ’πρεπε να τα ονομάσει ο Πρωθυπουργός ώστε να τ’ αποδοκιμάσουμε κι εμείς οι σφιχτοζωναριασμένοι σωτήρες της πατρίδας και να χαρούμε; Ακούσατε εσείς καμία σύγκρουση;

Γ. Παπανδρέου: «Μιλούν πολλοί για χρεοκοπία, μιλούν πάλι για έξοδο από το ευρώ και για επιστροφή στη δραχμή. Μέχρι και καράβια ακόμα, άκουσα, ότι φέρνουν ειδικό χαρτί, για να τυπωθούν δραχμές! Προφανώς, είναι αστεία πράγματα.»

Αστεία πράγματα, ε; Όταν βγάζατε εσείς ο ίδιος και το πρωτοπαλίκαρό σας τις φήμες για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, όταν μιλούσατε για τιτανικό, όταν “διαφημίζατε” τη χώρα μας στο εξωτερικό ως διεφθαρμένη και μας είχατε κάνει ρόμπα ανοίγοντας την όρεξη των κερδοσκόπων, δεν ήταν αστεία πράγματα; Τότε δεν υπονομεύατε την οικονομία; Τότε η οικονομία δεν ήταν ψυχολογία; Από πότε σοβαρευτήκατε; Πότε ήταν που ενηλικιωθήκατε; Από τότε που πραγματοποιήθηκε το όνειρό σας να μας υποδουλώσετε και να μας κατακρεουργήσετε μέσω του ΔΝΤ;

Γ. Παπανδρέου: «Όσοι σπέρνουν φημολογίες, ουσιαστικά, υπονομεύουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτές τις θυσίες που έκανε. Δεν σέβονται αυτές τις θυσίες. Γιατί με αυτές τις θυσίες, έχουμε βάλει τη χώρα μας σε ένα σίγουρο δρόμο.»

Αφήστε τώρα τα γλοιώδη υποκριτικά και δημαγωγικά! Ποιές “θυσίες”; Τη “σφαγή” τη λέτε “θυσία”; Όταν ο σφαγέας σφάζει το πρόβατο μήπως εκείνο του λέει “ευχαριστώ” που θυσιάστηκε για να τον θρέψει; Είδατε κανένα πρόβατο να προσέρχεται εθελουσίως στη σφαγή επείδη πρόκειται για ιερό σκοπό; Μήπως μας ρωτήσατε και σας είπαμε περάστε ευχαριστώ, κόψτε ό,τι θέλετε από τον ιδρώτα μας, για την πατρίδα; Και γιατί δεν επιβάλατε θυσίες και στους κηφήνες και τα λαμόγια; Στους 300 της Βουλής και το υπηρετικό της προσωπικό; Γιατί δεν επιβάλατε θυσίες στην Εκκλησία; Γιατί δεν επιβάλατε θυσίες στους μεγαλοτραπεζίτες και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες;

Ώστε μ’ αυτές τις “θυσίες” βάλατε τη χώρα σ’ ένα σίγουρο δρόμο, ε; Ποιο δρόμο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη βάλατε σε δρόμο σίγουρης ύφεσης, πληθωρισμού και ανεργίας…

Τέλος, και για να επανέλθουμε στον τίτλο αυτού του άρθρου, φοβηθείτε και ξορκίστε το φόβο, παιδιά, μπας και δούμε ανάσταση με τη μεταφυσική! Επαναλάβετε μαζί μου μεγαλοφώνως τον ακόλουθο αυτοεξορκισμό μπας και λυτρωθούμε από τον αυτοεπαληθευόμενο φόβο:

Εξορκίζω το φόβο ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τον άλλο μήνα το 7%, κι ότι μαζί με τα κομμένα θα έχω πραγματική μείωση τους εισοδήματός μου κατά 27%.

Εξορκίζω το φόβο πως όταν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές θα της ζητούν αστρονομικό επιτόκιο, οπότε θα εξαναγκαστεί σε αναδιάρθρωση του χρέους με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται.

Εξορκίζω το φόβο κοινωνικών εκρήξεων και το σύνθημα που ακούστηκε, «Να καεί, να καεί το μπ*****λο η Βουλή», αποκηρύσσοντάς το ως βλασφημία κατά της σωτήριας Δημοκρατίας μας.

Εξορκίζω το φόβο ότι μπήκαμε σε φαύλο κύκλο ύφεσης κι ότι σύντομα θα υπάρξει κύμα Ελλήνων μεταναστών σε άλλες χώρες.

Εξορκίζω το φόβο ότι το ΕΣΥ θα συνεχίσει βαρέως να νοσεί και να μας υπερχρεώνει με δις, διότι οι λειτουργοί του δεν θα πάψουν να είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο, και η ατιμωρησία τους θα διαιωνίζεται.

Εξορκίζω το φόβο ότι ενδέχεται να επαναληφθεί το ψιλομαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων από τους “αρμόδιους” περί μείωσης του ελλείμματος.

Εξορκίζω το φόβο ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα συνεχίσουν να είναι άσυλα μπαχαλάκηδων και οι αίθουσές τους θα είναι, όπως πριν, καταλύματα για καταλήψεις των εκπαιδευτικά απροσάρμοστων και των κουκουλοφόρων.

Εξορκίζω το φόβο ότι η φοροδιαφυγή θα συνεχίζεται business as usual, κι ότι θα πληρώνουν πάντα τη νύφη οι συνήθεις ύποπτοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Εξορκίζω το φόβο ότι τα φακελάκια σε γιατρούς εφοριακούς, υπαλλήλους πολεοδομίας, κλπ. δεν θα εκλείψουν.

Εξορκίζω το φόβο ότι η κυβέρνηση θα ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο αντί πινακίου φακής.

Εξορκίζω το φόβο που προέρχεται από τη φήμη που θέλει την εξουσία να είναι γκόμενα τόσο γλυκιά και πλανεύτρα, ώστε όσοι μωροφιλόδοξοι και τυχοδιώχτες τη γεύτηκαν να προσκολλώνται σε δαύτη με νύχια και με δόντια προδίδοντας ιερά και όσια, για να διατηρήσουν τη δημοσιότητα, το χρήμα και τη δύναμη που τους εξασφαλίζει.

Εξορκίζω το φόβο ότι τούτη η χώρα is doomed for destruction.
ΑΜΗΝ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

Tags: Giorgos Papandreou, Γιώργος Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, φημολογία, φόβος