NETUREI KARTA: Ο χειρότερος εχθρός του Ισραήλ!

http://www.nkusa.org/activities/Neturei+Karta
Naturei+Karta+1

Τα πανό με τα συνθήματα που βλέπετε δεν είναι εκδηλώσεις φανατισμού από ρατσιστές Αντισημίτες, όπως θα νόμιζε ο κοινός νους. Όοοχι! Είναι από τα συλλαλητήρια Ορθόδοξων Εβραίων ακτιβιστών υπέρ των Παλαιστινίων και εναντίον της ίδιας της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ που γίνονται στην Αμερική και σε πολλές άλλες χώρες. Έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά να ταξιδεύουν στον κόσμο, να κάνουν ομιλίες, να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, και να διαδίδουν τη διδασκαλία του Torah, που κατά τη δική τους ερμηνεία απαγορεύει την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μέχρι να έλθει ο Μεσσίας που πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια περιμένουν.

Να τι γράφει η Wikipedia για τους γραφικούς αλλά άκρως ενοχλητικούς για το Ισραήλ αυτούς Εβραίους:
Το NETUREI KARTA σημαίνει «Φύλακες της Πόλης». Η Ιουδαϊκή αυτή σέκτα δημιουργήθηκε το 1935, και τα περισσότερα μέλη της ήταν Ούγγροι Εβραίοι που είχαν εγκατασταθεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ στις αρχές του 19ου αιώνα. Σκοπός της σέκτας ήταν ν’ αντισταθεί στο Σιωνιστικό κίνημα που προετοίμαζε τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Πιστεύουν ειλικρινά ότι υπερασπίζονται την ανόθευτη διδασκαλία του Torah και ότι εκπροσωπούν το γνήσιο Ιουδαϊσμό. Όπως εύκολα μαντεύει κανείς, η σέκτα αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Αράβων, οι οποίοι αντλούν έτοιμα επιχειρήματα για να αμφισβητούν το κράτος του Ισραήλ. Να λοιπόν που έχουν και οι Ισραηλίτες τους πεμπτοφαλαγγίτες τους που τους πολεμούν εκ των έσω, και μάλιστα με τις άγιες Γραφές στο χέρι!

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν εναντίον του Σιωνισμού είναι κάποια εδάφια στο Ταλμούδ σχετικά με τη Διαθήκη που δήθεν έκανε ο Θεός με τους Εβραίους και τα Έθνη, όταν οι Εβραίοι διασκορπίστηκαν στα έθνη:
1. Οι Εβραίοι δεν θα επαναστατούσαν εναντίον των μη Εβραϊκών κρατών που τους παρείχαν καταφύγιο.
2. Δεν θα επαναπατρίζονταν ομαδικά στη «Γη του Ισραήλ» (Παλαιστίνη)
3. Τα έθνη με τη σειρά τους υποσχέθηκαν να μην διώξουν με σκληρότητα τους Εβραίους.

Σημειωτέον ότι άλλα κινήματα ορθόδοξων Εβραίων, που συμπεριλαμβάνουν και κάποια που αντιτίθενται στο Σιωνισμό, έχουν αποκηρύξει τις δραστηριότητες αυτής της ριζοσπαστικής Εβραϊκής σέκτας, οι εκπρόσωποι της οποίας είχαν φιλίες ακόμη και με τον Αραφάτ.
Πάντως, οι αγώνες της σέκτας αυτής για τη διάλυση του κράτους του Ισραήλ, ώστε να συμμορφωθούν με το Ταλμούδ, δηλαδή με το θέλημα του Ιεχωβά, είναι handshakeειρηνικοί.

Palestinian leader Yasser Arafat, right, shakes hands with ultra-Orthodox Jewish Rabbi Moshe Hirsch, left, after their meeting at Arafat’s office in the West Bank town of Ramallah, Tuesday, Sept. 16, 2003. Hirsch, who was born in New York City, belongs to Neturei Karta which advocates Palestinian statehood. Hirsch also serves in Arafat’s cabinet as Minister for Jewish Affairs. (AP Photo/MuhammedNasser)
Πατήστε εδώ.
Ας ελπίσουμε ότι η σύνεση και η λογική σύντομα θα επικρατήσουν και η πολύπαθη Παλαιστίνη θα βρει επιτέλους την ειρήνη που τόσο έχουν στερηθεί Εβραίοι και Παλαιστίνιοι. Και είπα σύντομα, διότι η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά εύφλεκτη και κινδυνεύει να αναφλεγεί ολόκληρος ο πλανήτης εξ αιτίας της.
capt1Δείτε περισσότερα εδώ.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ΕΙΡΗΝΙΚΗ συνύπαρξη των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, που κατά τη γνώμη μου έχουν κάποιο δίκιο και οι μεν και οι δε, όπως αμφότεροι έχουν και το μερίδιό τους στο άδικο. Το να λέμε ότι ο ισχυρότερος (Ισραήλ) έχει πάντα άδικο, και ότι ο αδύναμος (Παλαιστίνιοι) έχει πάντα δίκιο είναι υπεραπλούστευση και συχνά πηγάζει από προκατάληψη. Καταδικάζοντας κι εγώ απροκάλυπτα την πρόσφατη αποτρόπαια σφαγή εναντίον των Παλαιστινίων, και μάλιστα αμάχων και παιδιών, πρέπει να προσθέσω ότι και οι πολύπαθοι Ισραηλινοί δικαιούνται να έχουν τη δική τους πατρίδα και να ζήσουν επιτέλους χωρίς φόβο, μετά από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας, περιπλάνησης και διωγμών, όπως βεβαίως δικαιούνται να έχουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος και οι Παλαιστίνιοι. Το πρόβλημα εστιάζεται στην Ιερουσαλήμ που τη θέλουν και οι Παλαιστίνιοι (τη μισή) για πρωτεύουσα. Μιλάμε για ένα γόρδιο δεσμό που κάπως πρέπει να λυθεί προτού ο παρών πολιτισμός γίνει στάχτη και κουρνιαχτό…

ΕΙΡΗΝΗ και ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, παιδιά! Η γη μένει εδώ κι εμείς φεύγουμε… Η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη και αξίζει περισσότερο από εδάφη και κτίρια. Δεν είναι έγκλημα και ανοησία να κόβουμε το μπουμπούκι της ζωής με τη βία, πριν καν ανθίσει;

Tags: Χωρίς κατηγορία