O “Καιρικός Πόλεμος” της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

HAARP

Του Peter Koenig

Η τροποποίηση του καιρού, σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Final Report, «προσφέρει στον μαχητή του πολέμου ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο»:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή και η τροποποίηση του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».

Μελέτη επί παραγγελία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑWeather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025 , Αύγουστος 1996

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλας Υψηλής Συχνότητας (HAARP- High Frequency Active Auroral Research Program)

Το «Weather Warfare» της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. σχετίζεται με  το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλας Υψηλής Συχνότητας (HAARP)  που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μια  επιστημονική έκθεση  (HAL Id: hal-01082992) σχετικά με το HAARP (2011, 2014) εξηγεί ότι η ακτινοβολία ELF υψηλής ισχύος που παράγεται από ρυθμισμένη θέρμανση HF της ιονόσφαιρας θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς, κυκλώνες και τοπική θέρμανση. Η εργασία του Fran De Aquino (Maranhao State University) συνόψισε τα επιστημονικά ευρήματα ως εξής:

«Το HAARP είναι επί του παρόντος [2014 ], [το έργο στην Gakona της Αλάσκας έκλεισε το 2014 και μεταφέρθηκε αλλού] η πιο σημαντική εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) στην ιονόσφαιρα. Για να παραχθεί αυτή η ακτινοβολία ELF, ο πομπός HAARP εκπέμπει μια ισχυρή δέσμη κυμάτων υψηλής συχνότητας (HF) που διαμορφώνονται στο ELF.

Αυτή η θέρμανση HF ρυθμίζει τη θερμοκρασία των ηλεκτρονίων στην περιοχή D της ιονόσφαιρας και οδηγεί σε ρυθμισμένη αγωγιμότητα και ένα ρεύμα μεταβαλλόμενου χρόνου που στη συνέχεια ακτινοβολεί στη συχνότητα ρύθμισης. Πρόσφατα, ο πομπός HAARP HF λειτούργησε με 3,6 GW αποτελεσματικής ακτινοβολούμενης ισχύος διαμορφωμένης σε συχνότητα 2,5 Hz. Αποδεικνύεται ότι η ακτινοβολία ELF υψηλής ισχύος που παράγεται από θερμαντήρες ιονόσφαιρας HF, όπως ο σημερινός θερμαντήρας HAARP, μπορεί να προκαλέσει σεισμούς, κυκλώνες και ισχυρή τοπική θέρμανση».

Οι πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν  για την ανάπτυξη του προγράμματος HAARP ανήκουν στη Raytheon μέσω της θυγατρικής της E-Systems.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο του προγράμματος The High-frequency Active Auroral Research Program ( HAARP) στην Gakona της Αλάσκας το 2014 για άλλη τοποθεσία, η Υπηρεσία Προηγούμενων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου (DARPA) συμμετείχε ενεργά στην έρευνα ENMOD, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι ταξινομημένο. Δείτε αυτό

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι ο σεισμός Τουρκίας-Συρίας ήταν μια Πράξη Τρομοκρατίας, που προκλήθηκε από τις Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης.

Οι παραπάνω δηλώσεις απομένουν να εξακριβωθούν πλήρως.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

————————

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Peter Koenig  είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην Senior Economist στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για διαδικτυακά περιοδικά και είναι συγγραφέας του  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και   συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney «When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης μη κάτοικος Senior Fellow του Chongyang Institute του Πανεπιστημίου Renmin, στο Πεκίνο.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα ©Peter Koenig, Global Research, 2023.

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Fran De Aquino, HAARP, Peter Koenig, Weather Warfare, ιονόσφαιρα, Καιρικός Πόλεμος, σεισμός, Συρία, Τουρκία, τροποποίηση του καιρού