Paul Craig Roberts: Για να αποκατασταθεί η ελευθερία απαιτείται ανάσταση ενός σχεδόν νεκρού πολιτισμού

Globalization 1

Η ομιλία του Paul Craig Roberts στις 6 Δεκεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Αναβίωση του Φασισμού.

Η αναβίωση του φασισμού στον 21ο αιώνα.
Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών
Βελιγράδι, 6-8 Δεκεμβρίου 2022.

Μας αλυσοδένουν!

Paul Craig Roberts, Ph.D.

Την εκτίμησή μου σε όσους είχαν την προνοητικότητα να οργανώσουν αυτό το συνέδριο.

Περιορίζω τις παρατηρήσεις μου στη σαφήνεια του ορισμού. Με τον όρο «φασισμός» υποθέτω ότι δεν εννοούμε απλώς τον οικονομικό συνεταιρισμό μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικής επιχείρησης, αλλά την καταπάτηση των αξιών και των απόψεων των πολιτών από ισχυρές ομάδες που ελέγχουν τη διακυβέρνηση. Με τον όρο φασισμός εννοούμε την αγνόηση και την καταστολή της λαϊκής γνώμης.

Επιπλέον, εννοούμε τη χρήση των μέσων ενημέρωσης ως προπαγάνδας προκειμένου να εμφυτευθούν ψεύδη στο μυαλό των πληθυσμών, πράγμα που κάνει ευκολότερο το να επηρεαστούν και να ελεγχθούν. Κάτω από ένα καθεστώς φασισμού, οι επίσημες αφηγήσεις κατασκευάζονται, και κάθε διαφωνία, ανεξάρτητα από το πόσο είναι πραγματική, απορρίπτεται ως «παραπληροφόρηση».

Με αυτά τα λίγα λόγια περιέγραψα την τρέχουσα ύπαρξή μας στον Δυτικό Κόσμο.

Οι πεποιθήσεις που μας έκαναν ελεύθερους, περιορίζοντας την κυβερνητική εξουσία και καθιστώντας την υπόχρεη για λογοδοσία στο λαό, είναι παντού υπό επίθεση. Διατελούμε υπό απανθρωποποίηση από τον φασισμό, πράγμα που τους διευκολύνει να μας  ξεφορτωθούν. Για παράδειγμα, η φιλελεύθερη κυβέρνηση της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, στις 29 Νοεμβρίου 2022, με ψήφους 8 κατά 3, έδωσε στα ρομπότ το δικαίωμα να σκοτώνουν ανθρώπους. Το Σαν Φρανσίσκο θα χρησιμοποιεί πλέον ρομπότ δολοφόνους ως μέλη της αστυνομικής του δύναμης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα η ελευθερία του λόγου λέγεται ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία εάν κάποιος διαφωνεί με τις επίσημες αφηγήσεις. Γίνεται λόγος για ποινικοποίηση της «παραπληροφόρησης».

Γνωρίζουμε πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να μας φιμώσουν όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η ελευθερία του λόγου, που προστατεύεται από την Πρώτη Τροποποίηση (First Amendment) του Συντάγματος των ΗΠΑ, δέχεται επίθεση ως «απειλή για τη δημοκρατία».

Υπάρχει μια δεύτερη απαραίτητη διευκρίνιση ορισμού. Δεν πρέπει να συγχέουμε τον φασισμό με τον εθνικισμό. Ο γκλομπαλισμός της αμερικανικής ηγεμονίας και ο γκλομπαλισμός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που τερματίζει την αυτοδιοίκηση είναι οι απειλές και όχι ο εθνικισμός. Τα έθνη του κόσμου μετατρέπονται σε πύργους της βαβέλ, όπου η εσωτερική διχόνοια τα καθιστά ανίκανα να αντισταθούν στην τυραννία. Από τη στιγμή που η Πολιτική Ταυτότητας διχάζει έναν πληθυσμό, δεν υπάρχει η απαιτούμενη ενότητα για να περιοριστεί μια κυβέρνηση.

Μόνο ένας λαός ενωμένος με κοινές αξίες σε ένα έθνος μπορεί να αντισταθεί στις παγκόσμιες δυνάμεις που οικοδομούν μια τυραννία. Εάν ο εθνικισμός συγχέεται με τον ναζισμό και τον ρατσισμό, σε ποια πολιτική βάση μπορεί να υπάρξει αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση; Η παγκοσμιοποίηση είναι ο απόλυτος πύργος της βαβέλ.  Ο διχασμός που δημιουργείται από το Identity Politics εξαλείφει την ενότητα που είναι απαραίτητη για την αντίσταση στην τυραννία.

Το σύστημα πεποιθήσεων που υποστηρίζει την ελευθερία είναι σοβαρά αποδυναμωμένο από δεκαετίες επιθέσεων. Στον δυτικό κόσμο το τίμημα που επιβάλλεται στα συστήματα πεποιθήσεων με την αυτοκατηγορία και τη στοχοποίηση της αρετής είναι πλέον εμφανές. Για να αποκατασταθεί η ελευθερία στους ανθρώπους απαιτείται ανάσταση ενός σχεδόν νεκρού πολιτισμού. Ελπίζω η σαφήνεια σχετικά με τον ορισμό του φασισμού να συμβάλει σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να μιλήσω σε αυτό το σημαντικό συνέδριο.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

paulcraigroberts.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Paul Craig Roberts, WEF, εθνικισμός, ελευθερία, λογοκρισία, Μεγάλη Επανεκκίνηση, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, παγκοσμιοποίηση, παραπληροφόρηση, πολιτισμός, προπαγάνδα, ρομπότ δολοφόνοι, τυραννία, φασισμός