S.O.S! O Aleksis Tchipras απειλεί να μας “ξανασώσει”!

Τσίπρας στο Περιστέρι

Πιο γελοίος δημαγωγός πεθαίνεις!
Κι ένας τόσο αμνήμων και άκριτος λαός αφανίζεται…

Υποδοχή σωτήρα με κομματικές σημαίες, αλαλαγμούς, χειραψίες κι εναγκαλισμούς υποδέχτηκαν την 1η Φεβρουαρίου 2023 οι άκριτοι οπαδοί-πρόβατα τον Aleksi Tchipra στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου.

Όπως το 2015 που ο Aleksis υποσχόταν στον ευκολόπιστο και χιλιοπροδομένο ελληνικό λαό  ότι θα σκίσει τα μνημόνια, και έλεγε ότι  «Η τρόικα έχει, όχι μόνο για εμάς, ακόμα και για τους εταίρους και συνομιλητές μας, έχει τελειώσει από τις 25 του Γενάρη, μαζί με το Μνημόνιο», αλλά απεναντίας έφερε και τρίτο πιο φαρμακερό μνημόνιο, υπογράφοντας τη χειρότερη μνημονιακή Σύμβαση δουλείας που γνώρισε η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης και υποθηκεύοντας ολόκληρη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, έτσι και τώρα ο αδίστακτος δημαγωγός Α.Τ.  υπόσχεται ανερυθρίαστα ότι θα σκίσει την “αδικία” και τον “αυταρχισμό”!

Α.Τ.: «Από την πρώτη στιγμή θα σκίσουμε τις μαύρες σελίδες της αδικίας και του αυταρχισμού».

Όλε, όλε! Σιγά ρε μεγάλε! Όχι τόσο “σκίσιμο” γιατί…πονάει!

Τι άλλο θα κάνει ο κωλοτούμπας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015;

Θα αναστήσει, λέει, τη… Δημοκρατία!  Ναι καλά το άκουσες. Ταυτίζει τον εαυτό του με τη Δημοκρατία, αυτός που για πρώτη φορά στην ιστορία έκλεισε τις τράπεζες νύχτα! Για τέτοια καραμπινάτη έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής μιλάμε!

 Α.Τ.: «Και τώρα την απάντηση στο κρίσιμο δίλλημα: “με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή”, καλείται να δώσει ο ίδιος ο λαός… στην κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει».

Είναι θράσος και εμπαιγμός να αυτοπροσδιορίζεται ο Aleksis ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, όταν αυτός ο ίδιος ασέλγησε πάνω στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα με τον αισχρότερο τρόπο, μετατρέποντας το ΟΧΙ  του δημοψηφίσματος του 2015 σε ΝΑΙ, γενόμενος αυτουργός της έσχατης συνταγματικής εκτροπής!

Α.Τ.: «Έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη»

Έλα, σώπα! Το “σχέδιο” που έχεις τώρα είναι σαν εκείνο που είχες και δεν το έκανες πράξη το 2015; Και γιατί εκείνο δεν το έκανες πράξη Aleksi;  Δεν ήθελες ή  δεν μπορούσες;  Ή μήπως τότε ήσουν ανήλικος και δεν ήξερες πώς να το εφαρμόσεις αλλά τώρα ενηλικιώθηκες παίρνοντας και αρκετά κιλά πάνω σου; Θυμάσαι τι έλεγες τότε; Να σου θυμίσω εγώ:

Στις προγραμματικές σου δηλώσεις της 8ης Φεβρουαρίου του 2015, είχες πει μεταξύ άλλων ότι:

Θα θέσπιζες αφορολόγητο όριο τα 12.000 ευρώ, θα καταργούσες τον ΕΝΦΙΑ από το 2015, θα επαναχορηγούσες την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους ως δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος του 2015, θα διεκδικούσες το κατοχικό δάνειο, θα προχωρούσες άμεσα σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το “πώς φτάσαμε έως εδώ”, θα διαπραγματευόσουν σθεναρά για την “αναγκαία απομείωση του Ελληνικού χρέους”, θα, θα, θα…

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο εκτός πραγματικότητας (ή συνειδητά  ψευδόμενος;) Aleksis διαλαλούσε ότι έδινε αγώνα και υπέρ των λαών της Ευρώπης! Ένα μήνα περίπου μετά τις εκλογές, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα, ο Aleksis τόνιζε:

Α.Τ.: «Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, δίνουμε έναν αγώνα στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης που τόσα χρόνια υπομένουν μια άδικη, αντικοινωνική πολιτική λιτότητας, που οδηγεί την Ευρώπη σε αδιέξοδα… Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεν είναι τεχνική. Είναι βαθύτατα πολιτική και μάλιστα με γεωπολιτικές προεκτάσεις».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, χωρίς κανένα, όπως ήταν αναμενόμενο, θετικό αποτέλεσμα!

Τώρα, σαν εκ πολιτικής παρθενογένεσης άμωμος και άσπιλος, ο προδότης της Μακεδονίας μας Aleksis επανέρχεται θρασύτερος ως εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός, χάρη στην πολιτική νεκρανάστασή του, την οποία μεθόδευσε συστηματικά ο ευεργέτης του Kou Lee Baba. Ποιος το περίμενε, ρε σεις; Πριν από 4 χρόνια, ακόμη και φανατικοί πρώην ψηφοφόροι του πίστευαν ότι ο Πρόεδρος του τ(ΣΥΡΙΖΑ) ήταν πια καμένο χαρτί και δεν θα ξανάβλεπε πρωθυπουργική καρέκλα. Κι όμως, χάρη στον ευεργέτη του Kou Lee Baba – γκουρού της φονικής ακρίβειας, της λογοκρισίας, των υποκλοπών, των lockdown, των υποχρεωτικοτήτων, των αναστολών εργασίας, των προστίμων στους ανυπάκουους και της δουλικής υποταγής στις επιταγές του πολεμοχαρούς ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) –  επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, απειλώντας να μας ξανασώσει!

Και τι άλλο μας υπόσχεται ο Aleksis; Συνοπτικά, λαγούς με πετραχήλια, δηλαδή μπόλικο πολιτικό σανό στον οποίο είναι εθισμένος ο ελληνικός λαός που, σαν το σκύλο, επιστρέφει διαρκώς στο ξέρασμα αυτού!

«Από σήμερα λοιπόν μεταφέρουμε τη πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στη χειρότερη, στη πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, τη μεταφέρουμε από τη Βουλή στον ίδιο τον ελληνικό λαό και ξεκινάμε μαζί, από εδώ, από το Περιστέρι, από το κατάμεστο κλειστό στάδιο “Ανδρέας Παπανδρέου”, που από ό,τι φάνηκε σήμερα είναι πολύ μικρό για να χωρέσει την αποφασιστικότητά σας, για να χωρέσει το πάθος σας. Για να χωρέσει την αποφασιστικότητα όλων μας για την πολιτική αλλαγή.

Ξεκινάμε μαζί την πορεία στο λαό. Την πορεία, για τη μεγάλη νίκη, για την προοδευτική Κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος, για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και βλέποντας το γεγονός όχι μόνο ότι γεμίσαμε ασφυκτικά αυτό το γήπεδο, αλλά και ότι είναι χιλιάδες από ό,τι έμαθα έξω από το γήπεδο και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που έχουν τα μάτια τους στραμμένα σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο, βλέποντας το πάθος, το πλήθος, τα πρόσωπά σας, είμαι βέβαιος ότι ο εφιάλτης τελειώνει.

Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα επιστρέψουν, η δικαιοσύνη θα ξαναγίνει ο κανόνας, οι ανισότητες, η αδικία, οι παρακρατικές μέθοδοι, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, σύντομα θα λάβουν ένα τέλος. Μαζί θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, το ζόφο και την παρακμή. Θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».

Αυτά και άλλα πολλά υποσχέθηκε ο Aleksis, μεταξύ των οποίων και  «Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)».

Βλέπετε ο λογογράφος του είχε ξεχάσει ο καημένος ότι στις εκλογές του 2015 ο Aleksis υποσχόταν να ανεβάσει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ…

Επίσης, ο λογογράφος του ξέχασε να αναφερθεί και στο ληστρικό Νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο Aleksis, στις 23/01/2023, είχε υποσχεθεί σε συνταξιούχους, σε καφενείο στο Αιγάλεω, ότι θα καταργήσει “με ένα νόμο, ένα άρθρο”! 

Λόγια του καφενείου, θα μου πεις… Άλλωστε ένα καφενείο είναι και ο υποτιθέμενος “ναός της Δημοκρατίας”, γνωστός και ως κΥνοβούλιο…

Tags: Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατία, δημοψήφισμα, λιτότητα, Μακεδονία, μνημόνια, Νόμος Κατρούγκαλου, Σύνταγμα, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα