SOS! Ζητείται πολιτικός ψυχοθεραπευτής για το Γιώργο Καρατζαφέρη

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού γνωρίζει ποιο είναι το ηθικόν, και το σωστόν, και το δυναμικόν για τους άλλους, αλλά ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα κάνουν το σωστόν και το ηθικόν! Τι θα κάνουν; Προφανώς το λάθος και το ανήθικον, κατά το δικό του συλλογισμό!

Διαβάστε αποσπάσματα από την αλλοπρόσαλλη παράσταση που έδωσε χθες στη Βουλή, και κάντε τη διάγνωσή σας χωρίς φόβο και πολιτικό πάθος:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
«Κύριε Πρόεδρε, σε κάθε πράγμα υπάρχει ο τύπος και η ουσία. (…) Μιλήσατε για το ηθικό. Ερωτώ: Είναι ηθικό να πάει επάνω στην Ευρώπη μία απόφαση με εκατόν πενήντα ένα, εκατόν πενήντα δύο ψήφους, που βασίζεται σήμερα στο 20% του ελληνικού λαού κατά τις επανειλημμένες δημοσκοπήσεις; Και δεν είναι ηθικόν και πιο σωστόν και πιο, αν θέλετε, δυναμικόν να υπάρχει μια απόφαση των εκατόν ογδόντα; Επί της ουσίας σας μιλώ, κύριε Υπουργέ.

Ελάτε, λοιπόν, να πάμε στην Ευρώπη με τη συναίνεση εν τη πράξει. Γιατί φοβάστε τη συναίνεση εν τη πράξει και λέτε “να πάμε στον Γιούνκερ στις 3 του μηνός” ή “να, να, να”; Τώρα, φέρτε με εκατόν ογδόντα ψήφους, να διαπιστώσουμε αν έχετε την ευρυτάτη ή την ευρυτέρα συναίνεση.

Δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός η προσοχή ότι λειτουργούμε πλέον κάτω από ακραία εκβιαστικά διλήμματα. Ακούγονται πράγματα φοβερά. Δεν είναι ελεύθερες οι νοηματικές διαδρομές των Βουλευτών. Είναι σκιασμένες, φοβισμένες και δεν ξέρω εν τέλει και πόσο νομιμοποιείται αύριο το Κοινοβούλιο να πάρει μία ψήφο από επιστράτευση, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Αυτή τη στιγμή, κύριε Υπουργέ και εσείς με τον τρόπο με τον οποίο αναδείξατε το θέμα -που θα έλεγα ότι για πρώτη φορά στα δεκαοκτώ χρόνια της κοινής μας κοινοβουλευτικής πορείας σας έχω δει σ’ αυτά τα όρια- σημαίνει ότι δεν κραδάζετε την επιχειρηματολογία, αλλά τον φόβο. Και πολλά απ’ αυτά που είπατε, τα είπατε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά.

Άρα, οι Βουλευτές, αυτοί τουλάχιστον που ανήκουν στο δικό σας κόμμα, σήμερα για άλλη μια φορά, λίγο πριν ομιλήσουν, τους έχετε κάτω από τη δουλεία της φοβίας. Πολύ φοβούμαι ότι όταν έτσι προσπαθείτε να πάρετε αποτέλεσμα, θα πάρετε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα υπόκεινται σε δουλεία.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
«Κύριε Πρόεδρε, του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού πιστεύω βαθιά ότι κάθε Βουλευτής είτε ανήκει στο κόμμα της πλειοψηφίας είτε ανήκει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει τον ίδιο πατριωτισμό και την ίδια αίσθηση ευθύνης με αυτήν που έχουμε εμείς, τα μέλη της Κυβέρνησης. (…)

Ελάτε λοιπόν να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας, της συναίνεσης και της ισχυρής διαπραγματευτικής φωνής. Ελάτε να ψηφίσουμε. Μακάρι να βγούμε από την ψηφοφορία με τουλάχιστον 180 ψήφους.

Άρα δεν με φέρνετε σε δύσκολη θέση με το ερώτημά σας. Το αντιστρέφω και σας λέω: Όπως ακριβώς κάνατε με αίσθημα ευθύνης ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης το Μάιο του 2010, το ίδιο είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε και τώρα και κάθε φορά που θα χρειαστεί. (…)»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
«Κύριε Αντιπρόεδρε, είπατε πριν και κάνατε έκκληση για ευρυτέρα αποδοχή της προτάσεως του Μεσοπροθέσμου. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πατριωτισμός σε κάθε Βουλευτή – το πιστεύω κι εγώ – δοκιμάστε σε ποιον πατριωτισμό πιστεύουν, σ’ αυτόν που εκχωρεί περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές μας ή σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν τις αρχές και τις αξίες που τους έκαναν Βουλευτές; Πηγαίνετε λοιπόν στους 180 για να δούμε κάποιους, επειδή βγήκαν σε τηλεοράσεις και είπαν “εάν εξαρτάται από την ψήφο μου, θα ψηφίσω ‘ναι’.”

Εν τέλει, σήμερα η χώρα δεν είναι ότι προχωράει ή δεν προχωράει με το Μεσοπρόθεσμο. Μην κάνετε σύγχυση με το πέρσι. Πέρσι είχαμε μία δυνατότητα την οποία απεμπολήσατε από αδυναμία. Τι είναι αυτό που θα μας αναγκάσει τώρα να ξαναψηφίσουμε με εσάς Κυβέρνηση για να υλοποιήσετε το δυσκολότερο, εφόσον δεν μπορέσατε το ευκολότερο;

Πολύ φοβάμαι ότι το μέγιστο πατριωτικό καθήκον που έχουμε να κάνουμε είναι να καταψηφίσουμε οτιδήποτε αφορά τη δική σας Κυβέρνηση. Εάν πιστεύετε πράγματι ότι όλοι λειτουργούν με ελευθέρα τη βούληση, βάλτε παραβάν για να δούμε πόσους θα πιάσετε.»

Μάθαμε, λοιπόν, από τον Γ. Καρατζαφέρη ότι το μέγιστο πατριωτικό καθήκον δεν ταυτίζεται με το σωστόν, και το ηθικόν και το δυναμικόν!
Πιάσε τ’ αβγό και κούρεψτο, λένε στο χωριό μου!

Πείτε μου τώρα σας παρακαλώ: Χρειάζεται ή δε χρειάζεται ψυχοθεραπεία ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ; Θα μου πείτε είναι ο μόνος που τη χρειάζεται; Δυστυχώς όχι… Ψυχοθεραπεία χρειάζεται επειγόντως και ολόκληρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την κοινοβουλευτική της ομάδα. Ωιμέ!

Όσο για εμάς το λαό που τους ψηφίζουμε και τους ανεχόμαστε, ε, εμείς φοβάμαι πως είμαστε beyond redemption

Η δική μου διάγνωση, κι ας μην είμαι ειδική, είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης, που γνωρίζει και διαβάζει μακροσκοπικά νεφρούς και καρδία του Αντώνη Σαμαρά, πάσχει από δύο πολιτικά επικίνδυνες ψυχασθένειες: Η μια λέγεται αντισαμαρική μανία, και η άλλη ονομάζεται καλπάζουσα αρχομανία. Περαστικά του και βοήθειά μας!

Πάντως, δεν άκουσα εδώ τον Γ. Καρατζαφέρη να καταγγέλλει το μεσοπρόθεσμο ως φορομπηχτικό και κοινωνικά άδικο. Δεν το ψηφίζει απλά και μόνο επειδή θεωρεί την κυβέρνηση ανίκανη να εφαρμόσει αυτό το άδικο, φορομπηχτικό, υφεσιακό και αδιέξοδο πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, αν κυβερνούσε ο ίδιος θα μπορούσε να το εφαρμόσει!

Tags: Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα