SOS! Θα υποθηκεύσουν και τα κοτέτσια μας!

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος από τότε που η Τρόικα μας ενέκρινε το δάνειο των 110 δις, και ούτε δύο μήνες από τότε που ο ΓΑΠ θριαμβολογούσε για την επιμήκυνση αποπληρωμής στα 7,5 χρόνια και τη μείωση του επιτοκίου από 5,2% στο 4,2%, θεωρώντας το γεγονός ως αναγνώριση της προσπάθειας του ελληνικού λαού, και βγήκαμε στη ζητιανιά για περισσότερα! Μεγάαλη ξεφτίλα! Τώρα όμως οι Βρυξέλλες αγρίεψαν και ζητάνε εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων! (Δείτε εδώ.)

Μέχρι πρόσφατα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, γνωστός και ως GPAPAK, μας έλεγε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν από το τέλος του 2011, ή το αργότερο στις αρχές του 2012. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το μόνο παραμύθι του Υπουργού Οικονομικών. Το άλλο, το πιο χοντρό, είναι ότι δεν θα χρειάζονταν άλλα μέτρα, κι ότι αν χρειάζονταν θα σήμαινε ότι ο ίδιος είχε αποτύχει, άρα θα έπρεπε να μας αδειάσει τη γωνιά. Όμως, ο αποτυχημένος τσάρος της οικονομίας, ένα χρόνο αργότερα, παραμένει ακόμη στη θέση του, χωρίς να ντρέπεται ούτε εκείνος ούτε ο Πρωθυπουργός μας! Ας θυμηθούμε τι έλεγε στις 10/5/2010:

Συ είπας, κύριε Παπακωνσταντίνου! Απέτυχες παταγωδώς! Δίνε του λοιπόν, ΤΩΡΑ! Ακόμη εκεί είσαι;

Αλλά δεν ήταν μόνο το Μάιο του 2010 που ο GPAPAK ήταν αισιόδοξος. Ακόμη και πρόσφατα μας έλεγε τα ίδια παραμύθια:

14/4/2011: Σε συνέντευξη στους Financial Times, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για την πρόθεση να βγει η χώρα στις αγορές το συντομότερο δυνατό, ακόμα και στο τέλος του 2011. (enet.gr)

20/4/2011: GPAPAK: «Πρόθεσή μας είναι να βγούμε στις αγορές το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως τις αρχές του 2012». (Κέρδος online)

Εξάλλου, στο ίδιο μήκος κύματος ανερμάτιστης αισιοδοξίας εκινείτο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
Γ. Πεταλωτής: «Αλλά ο στόχος μας είναι αυτός, παραμένει αυτός, να μπορέσουμε μέχρι το τέλος του 2011 να βγούμε στις αγορές. Και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, σαν κυβέρνηση, έτσι ώστε αυτός ο στόχος μας πραγματικά να υλοποιηθεί. Έχουμε καιρό μπροστά μας, δουλεύοντας κάθε μέρα σκληρά, με πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά ο στόχος μας σαφώς και παραμένει μέχρι τέλους του 2011 να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές.» (29/3/2011)

Τα ίδια έλεγε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην περίοδο της μεγάλης ληστείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών : «Το 2011 είναι η χρονιά που περιμένω να υπάρξει σημαντική βελτίωση των συνθηκών και η πιθανότητα μιας επιστροφής (της Ελλάδας) στις αγορές θα είναι μεγάλη.» (tanea , 29/9/2010)

Στο ίδιο μήκος κύματος αισιοδοξίας κινούνταν και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Μπαλλής, την 1/2/2011: «Θα ξαναβγούμε στις διεθνείς αγορές, και μάλιστα σύντομα, ίσως και πριν από το τέλος της χρονιάς». (tovima)

Μα καλά, όλοι οι “αρμόδιοι” μας δουλεύουν, ή κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται από οικονομικά και τι θα μας ξημερώσει;

Κατά τ’ άλλα, ας θυμηθούμε ότι το Δεκέμβριο του 2010 οι Financial Times βράβευσαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου ως τον Υπουργό Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης με τις καλύτερες πολιτικές ικανότητες (best political skills). (πηγή) Προσέξτε, για τις πολιτικές ικανότητες βραβεύτηκε, δηλαδή για το παραμύθιασμα του λαού, και όχι για τις οικονομικές!

Και επειδή για όλα αυτά τα κατά φαντασίαν επιτεύγματα (μαστίγωμα χωρίς προοπτική) ο ΓΑΠ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θα μας κάνει καλό να θυμηθούμε τι είχε εξομολογηθεί για την Ελλάδα σε δείπνο στις Βρυξέλλες, στις 10 Δεκεμβρίου του 2009: «Η χώρα μου είναι διεφθαρμένη από το Α ως το Ω.» (“He was very impressive and very honest. He basically said: ‘My country is a corrupt country from A to Z’.”)

Τώρα για το τι μέλλει γενέσθαι, ουδείς γνωρίζει: Πάρτε μια ιδέα για το κυβερνητικό αλαλούμ στο επόμενο video:

Tags: GPAPAK, Γ. Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λουκάς Παπαδήμος, Τρόικα